Bears odotettuun voittoon ECG:sta

Tuomo Tomperi 10.6.2012 20:50 Yksi kommentti

(4-0)

81

(0-4)

06
1 2 3 4  
20 21 27 13 81
0 0 6 0 6

09.06.2012 klo 16:00 Pori

I-divisioonan sarjajohtaja koulutti East City Giantsia lukemin 81-6.

Alkukaudesta yskinyt porilaisten heittopeli saatiin vihdoin sarjanousijaa vastaan kuntoon. Aiemmissa otteluissa ailahtelevaisia otteita esittänyt pelinrakentaja Hector Ayala heitti yhdeksän touchdownia ja yli 400 jaardia. Joukkueen ykköslaitahyökkääjä, taitava Tony Sandhu napsi pitkän heiton toisensa perään, tehden lopulta neljä maalia. Kahdeksalla kiinniotolla Sandhu eteni 283 jaardia. Juoksupelissäkään sarjajohtajan ei tarvinnut hävetä – kymmenen jaardin keskiarvolla ei usein otteluita hävitä.

Bearsin päävalmentaja Kimmo Mattila oli tyytyväinen joukkueensa otteisiin. Varsinkin heittopelin onnistumiset epäilemättä kelpasivat porilaisvalmentajalle.

– Nyt kulki heittopeli. Yksi aloittava laitahyökkääjä joutui olemaan ottelusta poissa, joten ihan täyttä laitahyökkääjäkalustoa emme otteluun saaneet, Mattila kertoi ottelun jälkeen ja lisäsi, että joukkueelle tarjoutui täten mahdollisuus peluuttaa uudempia pelaajia laitahyökkääjinä.

Lauantain ottelussa paistoi selvästi läpi Bearsin ylivertainen materiaalia ja kokemus. Molemmat joukkueet ymmärsivät tilanteen jo ennen ottelua, ja vaikkei varsinaista taistelua voitosta nähtykään, molemmat joukkueet saivat kaivattuja onnistumisia aikaan. East City Giants onnistui pitkästä aikaa myös maalinteossa, kun kolmannella neljänneksellä Pete Salovallan ja Janne Hiitolan yhteispeli alkoi toimia. Hiitolan kahdella pitkällä kiinniotolla Giants selvisi aivan Bears-maalin tuntumaan, josta nuori Tuomas Arminen punnersi pallon väkisin sisään. Bearsin Mattila oli tyytyväinen vierasjoukkueen puolesta, vaikka päästetty maali kotijoukkueen kannalta olikin luonnollisesti harmillinen.

– ECG:n pelaajat varmasti näkivät, ettei tälläkään sarjatasolla ole mahdotonta tehdä maalia. Hyökkäysvuoro oli heiltä hyvä. He saivat pari hyvää onnistumista peräkkäin.

ECG:n pelaajat varmasti näkivät, ettei tälläkään sarjatasolla ole mahdotonta tehdä maalia.

Voitosta East City Giants ei lauantaina kuitenkaan pystynyt missään vaiheessa haastamaan. Joukkueen runko on hyvä, mutta vielä kovin kokematon. Runsaalla 20 hengen vahvuudella matkassa ollut vierasjoukkue kärsi fyysisestä kovaa vastustajaa vastaan, mutta jaksoi pelata ottelun loppuun saakka. Giants pelasi täysillä viimeiselle minuutille saakka, vaikka ottelun lopputulos olikin selvinnyt jo tunteja aiemmin. Bearsin Mattila uskoo, että Giants pystyy tosissaan taistelemaan voitoista parissa vuodessa, jos se jatkaa harjoittelua ja pysyy oikealla tiellä.

– Jätkät ovat kokemattomia, mutta jaksavat silti painaa loppuun asti, Mattila kehui vierasjoukkueen pelaajia.

Ensi viikolla kierroksen kärkiottelussa nähdään jännittävä ottelupari 69ers – Bears. Pori Bearsilla on ottelun alla kaksi ottelua sarjan heikoimmiksi arvioituja Bulldogsia ja East City Giantsia vastaan. Miten joukkue pystyy valmistautumaan ennakolta kovempaan vastustajaan?

– Tarkkuutta, tarvitsemme tarkuutta, Mattila painotti.

– 69ersia vastaan tulee tietää tasan tarkkaan, mitä kentällä tehdään. 69ersilla on paljon kokeneita kavereita kentällä. Meidän linjapelaajamme ovat heidän vastaaviaan nuorempia, joten uskon että fysiikka on meidän puolellamme.

Kommentoi