Roosters haluaa pitää Butchersin nollilla

Gridiron Staff 9.6.2012 6:55 Yksi kommentti

(0-2)

(1-1)

09.06.2012 klo 17:00 Porvoo

Yllättäen kahdella tappiolla kauden avannut Porvoon Butchers on jo liki pakkovoiton edessä lauantaina Keskuskentällä.

Viime kaudella vain yhden ottelun voittanut Roosters lähtee kautta edeltävien ennakkoarvioiden vastaisesti otteluun suosikkina. Kaudella 2011 runkosarjassa vain kerran hävinnyt Butchers on hävinnyt sen sijaan molemmat ottelunsa. Mielenkiintoisesti molemmilla joukkueilla on takanaan ottelut Crocodilesia ja Vantaan TAFT:a vastaan.

Butchersin hyökkäys esitti Crocodiles-ottelun loppupuolella lupaavia otteita. Maanantai-iltana joukkueelta nähtiin kuitenkin todellinen notkahdus hyökkäyksen jäädessä nollille Vantaalla. Vaikka myös isäntäjoukkue TAFT kärsi tehottomuudesta, Butchersin lähes uskomattomat kuusi pallonmenetystä pilasivat joukkueen mahdollisuudet taistella voitosta. Butchersin Ray Wagner on toistaiseksi ollut huolimaton pallon kanssa. Viisi syötönkatkoa kahdessa ottelussa on aivan liikaa.

Mikä Butchersin pelissä sitten tarkalleen ottaen mättää? Voiko joukkue nousta sarjataulukon hänniltä kovaksi tiedettyä Roosters-puolustusta vastaan? Porvoon Sebastian Lind ei ole ollut tyytyväinen joukkueen esityksiin ottelupäivinä.

– Keskittyminen, usko tekemiseen ja pelikuri ei ole ollut peleissä sillä tasolla, millä se harjoituksissa on. Olemme varsinkin otteluiden aluissa olleet varovaisia ja ensimmäisen maalin merkitys on ollut suuri. Kun harjoitusasenne ja -ilme siirtyvät peliin, pääsemme näyttämään todellisen osaamisemme, Butchersin päävalmentaja kertoo SAJL:n ennakossa.

Kun harjoitusasenne ja -ilme siirtyvät peliin, pääsemme näyttämään todellisen osaamisemme.

Butchersin juoksupeli ei ole vielä asettunut uomiinsa tällä kaudella. Nopean Micky Kyein aisapariksi joukkue on saanut houkuteltua kauden 2010 Vaahteraliigan Vuoden hyökkääjäksi valitun Tommi Padatsun. Järkälemäinen Padatsu tarjoaa porvoolaisille mahdollisuuden myös voimakkaaseen, fyysiseen juoksupeliin. Butchers pystyy näin ollen siirtämään tarvittaessa Micky Kyein sisemmäksi laitahyökkääjäksi, jossa vikkelä pelimies voi saada paremmin tilaa. Roostersin päävalmentaja Juha Hakala pitää juoksun pysäyttämistä tärkeänä tekijänä ottelussa.

– Uskoisin, että he tulevat juoksemaan paljon ja välttämään pallonmenetyksiä. Meidän on pidettävä peli boksissa. Micky Kyein kaltainen bäkki kerää kyllä jaardit kasaan, mikäli saa tilaa, Hakala kertoo SAJL:n otteluennakossa. Uskomme, että hyvät jaardiluvut nimenomaan laidalta viime kaudella napsinut Kyei tulee ottamaan tässä ottelussa suuren roolin porvoolaisten heittohyökkäyksessä Phung Nguyenin aisaparina.

Alkukaudesta nöyryytetty Butchers ei varmasti halua päästää Roosters-hyökkäystä helpolla lauantaina. Robert Johnsonin kipparoima helsinkiläishyökkäys on luottanut pääasiassa Torsten Malmin taitaviin kiinniottoihin ja ajoittaisiin pitkiin heittoihin. Johnson on myös osoittanut taipumusta ottaa jalat alleen varsinkin sellaisissa tilanteissa, joissa joukkueen on ehdottomasti päästävä muutama jaardi eteenpäin. Pystyykö Butchers tunnistamaan nämä tilanteet tarpeeksi tehokkaasti? Crocodilesia vastaan Roosters-hyökkäys oli tilastojen valossa hyvä, mutta joutui usein tarpeettoman vaikeisiin tilanteisiin. Tunnistamalla Johnsonin taipumukset Butchers voi onnistuessaan aiheuttaa todellista päänvaivaa Roostersin erittäin heittopainotteiselle hyökkäykselle.

Ottelu pelataan Porvoon Keskuskentällä lauantaina klo 17 alkaen.

Kommentoi

  • Roosters näköjään sai juoksukuviot toimimaan ja Johnson löysi muitakin syötön vastaanottajia kuin Malmin.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *