Panthers avausvoittoon kotonaan

Gridiron Staff 9.6.2012 22:38 4 kommenttia

(1-1)

43

(1-2)

20
1 2  
21 22 43
6 14 20

9.-10.6.2012

Päijät-Häme Panthers otti kauden toisessa ottelussaan ansaitun kotivoiton Lappeenrannan Rajaritarien kustannuksella lukemin 43-20.

Verrattuna Panthersin avausotteluun Falconsia vastaan launtain ottelusta odotettiin huomattavasti tasavertaisempaa . Ottelu oli tärkeä Panthersin pelaajille itseluottamuksen kannalta. Lisäksi pelin tuloksen arvioitiin kertovan paljon kakkosdivarin voima- ja tasoeroista kolmen pelatun kierroksen jälkeen.

Ottelu alkoi aivan erinäköisesti kuin edellinen Panthersin peli. Panthers otti tiukan otteen peliin heti alusta ja saikin onnistumisia heti alusta alkaen. Näkyi, että pelaajilla riitti itseluottamusta omaan tekemiseen. Pelaajat eivät enää samalla tavalla jännittäneet pelin alkua. appeenranta pääsi pikkuhiljaa peliin mukaan ja varsinkin puoliajan jälkeen vierasojkkue pelasi hyvin tehokkaasti ja vaarallisesti. Panthers oli kuitenkin askeleen edellä Lappeenrantaa koko ottelun ajan.

Panthersin puolustuksen vastuuvalmentaja Jan Reiners kertoi ottelun kulminaatiopisteistä.

– Puolustuksen linja antoi meille mahdollisuuden voittoon. Rajaritareiden heittopeli tiedettiin ennakkoon todella kovaksi ja onneksi saatiin se pysäytettyä! Hyökkäyksen pitkät draivit ja ennenkaikkea linjan pelaaminen varsinkin juoksupeleissä oli upeaa katsottavaa, Reiners kommentoi ottelun jälkeen.

Kakkosdivarin normista poiketen Lappeenranta pelasi todella hyvää ja vaarallista heittohyökkäyspeliä, ja Panthersin puolustus sai olla jatkuvasti varuillaan. Panthers sai Lappeenrannan juoksupelit hyvin peitettyä, joten vierailijat joutuivat heittämään paljon. Välillä vieraiden vaarallinen heittopeli löysi laitahyökkääjät ja joukkue sai isoja pelejä aikaiseksi.

Kuitenkin Panthersin puolustuksen linja sai paljon painetta vierasjoukkueen pelinrakentajalle, mikä vaikeutti huomattavasti vieraiden heittohyökkäystä. Etenkin nopeat puolustuksen linjapelaajat aiheuttivat harmaita hiuksia vieraiden hyökkäyksen linjalle ja pelinrakentajalle. Vaikka Lappeenrannan kapea roosteri vaikeutti heidän peliään, vierailijat taistelivat loppuu asti hyvin.

Yksi ottelun avaimista olikin Panthersin puolustuslinjan onnistuminen. Panthersin takakentän pelaajista Mikko Jaakola pelasti loistavan ottelun ja oli yksi Panthersin luottomiehiä.

Panthers eteni suurimmaksi osaksi juosten. Hyvän linjapelin avulla keskushyökkääjät Mirko Mohammad ja Henri Kaukoranta saivat paljon aikaiseksi. Panthersin heittopeli ei kulkenut vielä toivotulla tavalla, mutta yksi heittomaali saatiin aikaiseksi.

Kokonaisuutena ottelu oli hyvin värikäs, fyysinen ja puhdas eikä sikailuja nähty. Onnistumisia ja yksilösuorituksia nähtiin pitkin ottelua. Jos vierasjoukkue olisi saanut miehiä enemmän mukaan, ottelusta olisi tullut entistä tasaväkisempi. Tänään Panthers oli hiukan parempi kuin Lappeenranta.

Kommentoi

  • Ottelu päättyi 43-20

  • Kiitti, korjaus tehty! Toi 43-20 on kuultu nyt jo kahdesta lähteestä. Täällä http://www.sajl.org/selaus/otteluohjelma.php?sarja=9&kausi=2012 lukee kuitenkin 46-20. 43-20 taitaa olla oikein :)

  • Korjattu myös otteluohjelmaan, kotijoukkueelta tuli ensin tuo 46-20, ja korjaus sitten myöhemmin. Joukkueiden keskinäinen järjestyskin on tällä hetkellä sarjataulukossa mitä luultavimmin osittain väärin, koska sarjataulukkosovellus ei osaa laittaa samoissa pisteissä olevia joukkueita oikeaan järjestykseen automaattisesti.

  • Kiitokset Rajaritarien jätkille hyvästä pelistä!