Northern Lights II yllätysvoittoon kotona

Gridiron Staff 9.6.2012 21:52 Ei kommentteja

(1-2)

28

(0-2)

06
1 2  
16 12 28
6 0 6

9.-10.6.2012

Alkukaudella rypenyt Northern Lights II näytti elonmerkkejä kotonaan, kun vieraileva Jyväskylä Pirates kaatui lukemin 28-6.

Pirates lähti otteluun ennakkosuosikkina vieraspelimatkasta huolimatta. Ensimmäisen ottelunsa luovuttanut Northern Lights II oli pelannut vieraissa Kuopio Steelersia vastaan kymmenellä miehellä. Lauantain tilanne oli kuitenkin toinen. Jo Steelers-ottelussa mukana ollut keskushyökkääjä Hannu Kullas sai mukavasti juoksutilaa linjalta, jota oli vahvistettu männävuosina Northern Lightsin edustusjoukkueessa pelanneilla veteraaneilla. Molemmilla joukkueilla oli pelissä 15-20 pelaajaa.

Huhtikuisessa harjoitusottelussa loukkaantunut pelinrakentaja Aleksi Riekki oli myös saatu takaisin sairastuvalta. Mies väläyttelikin heittokättään ensimmäisellä jaksolla heittämällä pitkän pallon maalialueella kärkkyneelle unkarilaiselle Geza Tothille. Pääosin Lights II eteni juosten, mutta myös heittopeliä nähtiin ajoittain.

Pirates siirtyi heti ottelun ensimmäisellä aloituspotkulla johtoon kotijoukkueen kiertovarmistuksen petetttyä. Kaikkien yllätykseksi enempää pisteitä Piratesilta ei ottelun aikana nähtykään. Joukkueen kokenut pelinrakentaja Mikko Lyyra pyrki levittämään palloa joukkueen laitahyökkääjäkaartille ajoittain kohtuullisella menestyksellä. Katsojien laskujen mukaan vierasjoukkue pudotti kuitenkin helposti kiinniotettavia palloja vähintään kuusi kertaa. Muun muassa yksi pitkä, potentiaalisesti yli 50 jaardin kiinniotto kirposi luvattoman helposti laitahyökkääjän käsistä.

Pirates pääsi ottelun aikana pariinkin otteeseen lähelle Lightsin maalia, mutta vahvan juoksu-uhan puuttuessa Lights II onnistui puolustamaan heitot lyhyellä kentällä pois. Keskushyökkääjä Kullas palautti erästä Lyyran heittoa viitisenkymmentä jaardia puolenkentän tuntumaan. Lights II pystyi etenemään juoksupelillään vahvasti läpi ottelun tehden kaksi maalia molemmilla puoliajoilla.

Seuraavaksi Lights II pelaa kesätauon jälkeen, kun vastaan asettuu vahvaksi arvioitu Vaasa Vikings. Ottelu pelataan kuitenkin Oulussa, joten Vaasakin saattaa joutua ottelussa ennakkokaavailuja tiukemmille.

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *