Ghosthunters ja Indians ykkösen huippuottelussa

Gridiron Staff 9.6.2012 8:42 Ei kommentteja

(2-1)

(1-1)

10.06.2012 klo 16:00 Nokia

Sähäkästi kauden aloittanut Nokia Ghosthunters haluaa tehdä selvän pesäeron vierailevaan Kouvola Indiansiin.

Viime kaudella sarjan viidenneksi jäänyt Ghosthunters on nostanut tälle kaudelle selkeästi tasoaan. Yhä tappioitta jatkavan Pori Bearsin suoritukset sarjanousijana ovat toki huomattavat, mutta juuri Ghosthunters on vastannut kenties tämän kauden iloisimmasta yllätyksestä. Viime viikolla täysin suomalaisvoimin Helsinki 69ersin päänahan Velodromilla vienyt nokialaisjoukkue on harjoituskauden aikana saanut nostettua tasoaan huomattavasti.

– Jotain tapahtui tällä viikolla. Joukkueen sisällä näkyi iso henkinen kasvu, jollaista en ole itse aikaisemmin nähnyt, joukkueen kokenut päävalmentaja Sami Telenius iloitsi 69ers-ottelun jälkeen.

Indians voitti viime viikonloppuna odotetusti Helsinki East City Giantsin kotonaan Kuusankoskella. Tällä viikolla joukkueella on jälleen mahdollisuus näyttää, että se todella kuuluu sarjan eliittiin. Ennakkoarvioissa korkealle nostettu Indians hävisi viime kaudella vain Vantaan TAFT:lle. Tappio Ghosthuntersille olisi selkeä askel taaksepäin.

Molemmilla joukkueilla on tältä kaudelta vain yksi tappio – samaa joukkuetta vastaan. Pori Bears vei voiton Ghosthuntersin nenän edestä avauskierroksella, ja löi Indiansin kouvolalaisten kauden avausottelussa kaksi viikkoa sitten. Sunnuntain ottelusta on odotettavissa tasainen vääntö, jossa Indiansin tehokas heittopeli saa vastaansa juoksupainotteisemman nokialaishyökkäyksen. Linjapelissä Nokian etu lienee fyysisyys, Indiansin nopeus. ECG:ta vastaan Indiansin Nick Gauthier teki käytännössä mitä tahtoi Jukka Lautamatin ottaessa kiinni neljä touchdownia. Nokian takapuolustus saakin olla tarkkana, sillä näin tulivoimaista heittohyökkäystä Ghosthunters ei ole vielä tällä kaudella kohdannut.

Nokian alkukausi on ollut iloinen piristysruiske sarjan alkuun, mutta palauttaako kokenut Indians Ghosthuntersin jälleen maan pinnalle? Bearsin vastaan Indiansin heittohyökkäys yski erittäin pahasti Gauthier’n onnistuessa vain 32% prosentissa heitoistaan ja heittäessä kolme syötönkatkoa. Jos Ghosthuntersin linja saa amerikkalaispelinrakentajalla tarpeeksi painetta, ja takapuolustajat pysyvät tarkkana, Nokialla saatetaan hyvinkin nähdä kotivoitto.

Ottelu pelataan sunnuntaina klo 16 Nokian Keskuskentällä.

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *