TV-ottelussa Wolverines-Trojans

jefumaster 8.6.2012 16:18 Ei kommentteja

(2-0)

(0-2)

10.06.2012 klo 18:00 Helsinki

Sunnuntain TV-ottelussa kohtaavat kauden sarjasijoitusten perusteella mitattuna Daavid ja Goljat. Wolverinesin odotetaan voittavan kotiottelunsa selvällä marginaalilla.

Trojans on aloittanut kautensa taistelemalla, mutta se kaivattu voitto antaa odottaa vielä itseään. Joukkue on molemmissa pelaamissaan otteluissa edennyt kentällä jaardeja enemmän kuin vastustajansa, mutta työvoittoja ei jenkkifutiksessa tunneta. Myös puolustuspeli on onnistunut, kun mittapuuna ovat jaardit. Tähän mennessä troijalaisten vastustajat ovat keränneet niitä alle 200 keskiarvolla mustapaitoja vastaan pelatessaan. Suoritus on liigan toiseksi paras toistaiseksi. Sunnuntaina odotettavissa on kuitenkin kylmää kyytiä.

Wolverines on kahden kierroksen jälkeen liigan ykkösjoukkue lähes kaikilla statistiikan mittapuilla mitattuna. Se on edennyt eniten jaardeja, tehnyt eniten pisteitä ja päästänyt vastustajahyökkäyksiä etenemään kentällä lyhimmät jaardit. Joukkue ei ole rähmännyt palloa kertaakaan vastustajilleen, eikä Gridironin viime viikon “kierroksen kuninkaaksi” valitsema pelinrakentaja Cedric Johnson ole heittänyt yhtään syötönkatkoa. Joukkueen potkaisija Janne Kalpio on turhaan verrytellyt jalkaansa lentopotkuihin, niitä hän ei ole joutunut potkaisemaan vielä kertaakaan – aloituspotkuja sitten sitäkin enemmän kyllä. Wolvojen heikkoutena mainittakoon se, että se on kahden kierroksen jälkeen ottanut jaardimääräisesti eniten rangaistuksia Vaahteraliigassa.

Ojanen huolissaan ahma-hyökkäyksestä

Onko asetelma Trojansin näkökulmasta mahdoton tai löytyykö elementtejä joiden avulla URHO-TV:n katsojien mielenkiintoa pidetään ottelussa yllä? Lähtöasetelmia kuvaa Trojansin päävalmentaja Pauli Ojanen näin:

– No eihän tämä mikään helppo lähtökohta ole. Kausi ei todellakaan ole alkanut kovin hyvin. Wolvot on tässä ottelussa varmaan se ennakkosuosikki, viime vuoden mestari ja sen jälkeen vielä suuria hankintoja, joten kyllä vastassa lienee kovin porukka tässä maassa. Lieköhän liigan isoin ja pienin budjetti tässä vastakkain?

Lieköhän liigan isoin ja pienin budjetti tässä vastakkain?

Trojans-hyökkäys on edennyt noin 200 jaardia ottelua kohden tähän mennessä. Pelinrakentaja Joonas Andersson ei ole ollut parhaassa vireessään alkukaudesta. Hänen heittämänsä pallo on päätynyt vastustajan hyppysiin jo kuudesti. Nyt vastaan asettuu aggressiivisesta pass rushistaan tunnettu puolustus. Ojasella on kuitenkin suurempi huolenaihe kuin Wolvojen puolustus:

– Faktaa on toki ettei hyökkäyksemme ole toiminut kovin hyvin, ollaan edetty vain 2,9 jaardia/yritys. Vastassa on nyt joukkue joka on päästänyt 4,5 jaardia /yritys keskiarvolla puolustuksessa ja vastaavasti edennyt 9,5 jaardia/yritys, joten kyllä se hyökkäys heillä tätä hommaa vie, eli siis kyllä enemmän olen huolissani tuosta heidän hyökkäyksestään kuin puolustuksesta. He käsittääkseni eivät ole vielä joutuneet edes punttaamaan kertaakaan ja pelanneet yhden kerran neljännen yrityksen joka sekin on onnistunut. Aika murhaava hyökkäys siis vastassa, emme me voi lähteä mihinkään maali-iloitteluun meidän systeemillä.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan Trojansilla piti löytyä takakentän lukoksi kokemusta amerikasta. Tähän mennessä hankintana julkaistua Haydrian Lewisiä ei ole näkynyt pelaavassa rosterissa. Kysymyksen Lewisin kohtalosta Ojanen kuittaa lyhyesti:

Haydrian Lewisin tilanne on edelleen auki, katsotaan koska mies kentälle saadaan

Sarjaohjelman kummajainen on se, että Wolverines pelaa jo kolmannen perättäisen kotiottelunsa heti kauden alkuun. Joukkue onkin päässyt lähtemään alkukauden peleihin leveällä rosterilla vastustajiin verrattuna. Tähän mennessä Ahmojen vierailijat ovat kirjauttaneet ottelupöytäkirjoihin vain niukasti yli 20 pelaajan nimet ja samaa linjaa jatkanee Trojans. Kahdessa edellisessä ottelussaan turkulaisten pelipaidan on pukenut SAJL:n tilastosivujen mukaan ainoastaan 23 pelaajaa kun vastaava luku Wolverinesilla on 39.

Wolverines heittää kentälle toisen polven jenkkifutareita

Wolverines esitteli edellisessä ottelussaan yleisölle uuden puolustuksen koordinaattorinsa Mark Garzan. Amerikkalaisen valmentajan ilmestyminen päävalmentaja Janne Sepän rinnalle toi joukkueen sivurajatyöskentelyyn silminnähden lisää ryhtiä. Euroopassa 12 vuotta kesiänsä viettänyt valmentaja kertoi Gridironille jo aiemmin, että ketään vastustajista ei tulla aliarvioimaan valmistauduttaessa otteluun. Ahmapuolustuksen teesit sunnuntain otteluun ovat Garzan mukaan seuraavat:

  1. We must be strong up the middle
  2. We must pursue and hit violently
  3. We cannot allow the easy touchdown
  4. We must create turnovers through hustle and desire
  5. We can not let them score!
  6. No mental mistakes

Puolustuksen koordinaattori on selvästi katselut aiempien otteluiden videot tarkkaan. Joukkueen takakenttä on pariin otteeseen tylsistynyt oman fronttinsa dominointiin kohtalokkain seurauksin. Pari helpoa maalia on plörähtänyt omaan päähän löysästi pelattujen tilanteiden jäljiltä. Erityisesti amerikkalaiselta Jeremy Hendersonilta odottaisin aivan eri tasoista terävyyttä ja tason nostoa omassa vartiointitehtävässään nähtyyn verrattuna.

Huolimatta Garzan aggressiivisista teemoista aivan 110% raivolla ei Wolverines otteluun ole lähdössä. Joukkueen manageri Peetja Mannilan mukaan tämän kauden debytantteja tullaan kentällä näkemään useampiakin. Wolvojen kakkosjoukkueen huiliviikonloppu avaa mahdollisuuksia uusille nimille rosteriin. Mielenkiintoisia toisen polven jenkkifutareita kentällä nähdään peräti kaksi, kun jo viimekaudella ensikosketuksensa liigavauhtiin saaneet Ari Päivärinta (LB) ja Jaakko Eskelinen (DL) nostetaan mukaan rosteriin. Nuoret puolustajat yrittävät kahmia peliaikaa itselleen nimivahvassa frontissa. Ensikosketuksen liigatunnelmaan tulee saamaan myös nuori Ville Valasti (DL).

– TV-peli ei sinänsä muuta mitään.

Kommentoi Mannila otteluun valmistautumista. Huolimatta debytanteistaan, Wolverines lähtee otteluun hieman totuttua kapeammalla rosterilla. Olisiko tässä se Trojansin kaipaama yllätyksen paikka? Joukkueet kohtasivat viime kaudella kahdesti. Wolverines voitti molemmat kohtaamiset yhteenlasketuin luvuin 128-14.

Ottelun ennakkosuosikista ei siis ole epäselvää kummankaan joukkueen leirissä. Erilaisia jännitysmomentteja voittajan veikkauksen sijasta ottelusta on kuitenkin poimittavissa. Pitääkö Cedric Johnson edelleen heittotilinsä puhtaana inttereistä, tai onnistuuko liigan heittopuolustajien aateliin kuuluva Seikko Vennelä katkaisemaan jonkun Jonhsonin heitoista. Siinä yksi ottelun mielenkiintoisista yksityiskohdista.

Sairasosastot:

  • Wolverines, eivät pelaa: Sampsa Salmela (DL), Oskari Halttunen (DL), Max Westerlund (LB), Tom Kokkonen (DB), Anssi Saari (LB)
  • Wolverines, epävarmat: Efe Ewvaraye (LB), Lari Andersson (OL)
  • Trojans, eivät pelaa:  Jaakko Pietilä (DL), Haydrian Lewis (DB), Mika Saarikko (DL), Jouni Revo (DL), Valtteri Arvonen (LB), Kimmo Pajunen (WR)
  • Trojans, epävarmat: Iisakki Ullakonoja (DB), Lari Kaukonen (DB), Teemu Thorström (QB), Juuso Mäkinen (WR), Arttu Koivisto (TE), Niklas Lindroth (DB), Aleksi Vuorinen (DL), Jaakko Tirkkonen (DB)

Ottelu pelataan Käpylän Velodromilla sunnuntaina 10. kesäkuuta klo 18.10. URHO:n TV-lähetys alkaa klo 18.00.

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi