Crocodilesille vieraita Vantaalta

Gridiron Staff 8.6.2012 15:55 Ei kommentteja

(2-0)

(1-1)

09.06.2012 klo 16:00 Seinäjoki

Alkukaudella hyviä otteita esittänyt Seinäjoki Crocodiles saa vieraakseen Vantaan TAFT:n lauantaina.

Alkukauden suurimmasta yllätyksestä on tähän mennessä vastannut Vantaan TAFT. Porvoon Butchersin päänahan viime kierroksella vienyt vantaalaisjoukkue lähtee päättäväisenä haastamaan viimekauden runkosarjan ykkösen, Seinäjoki Crocodilesin.

Crocodiles on tällä kaudella luottanut viimevuotiseen option-hyökkäykseen aiempaa vähemmän. Ennätyksiä rikkoneet järkälemäiset amerikkalaisvahvistukset ovat vaihtuneet monipuolisempiin ja vikkelämpiin pelaajiin. Gridironin All-Stars-valinnoissa ensimmäisen kierroksen parhaaksi pelaajaksi valittu pelinrakentaja Dominic Kegel on osoittanut pystyvänsä nopeutensa lisäksi myös linkoamaan palloa. Tilastojen valossa Butchers-ottelu oli Kegeliltä Roosters-ottelua selkeästi parempi. Sisukasta Roosters-puolustusta vastaan Kegel tarvitsi paljon enemmän heittoyrityksiä jaardiensa eteen. Mielenkiintoisesti Kegelin edetyt jaardit onnistunutta heittoa kohden ovat kuitenkin molemmissa otteluissa liki samansuuruiset (21,7 vs 19,3). Crocodiles ei kahden ensimmäisen ottelun perusteella viljele lyhyitä, alle 15 jaardin heittopelejä juuri lainkaan. Kontrolloitua etenemistä varten hyökkäyksen koordinaattori Andy Bezairella on käytössään Veikka Lehtosen ja Kegelin nopeat jalat.

– Pelimuotona option ei ole meidän puolustukselle uusi, pelasihan Kuopio Steelers sitä viime vuonna ykkösessä. Tietenkin nyt on eri joukkue vastassa, mutta perusperiaate on kuitenkin meille tuttu, TAFT:n päävalmentaja Rami Lilja kertoo isäntäjoukkueen kattavassa otteluennakossa.

TAFT-hyökkäys näytti Butchers-ottelussa jo selkeitä elonmerkkejä. Miro Kadmiryn heitot eivät kuitenkaan onnistuneet kovin suurella prosentilla. Paikallaolijoiden mukaan TAFT:n laitahyökkääjillä polttivat ajoittain pallot näpeissä. Toivottavasti joukkue on selvinnyt alkujännityksestä, sillä Joupiskalla vierasjoukkueella ei enää ole varaa tuhrata tilaisuuksia.

– Hyökkäyksemme – yskimisestä huolimatta – muistutti kentällä huomattavasti enemmän sitä TAFT-hyökkäystä, jota haluamme nähdä kentällä koko ajan, Lilja kommentoi Butchers-ottelun jälkeen.

Butchers-ottelua analysoidessa on hyvä muistaa, että Butchers-hyökkäys luopui ottelussa pallosta peräti kuusi kertaa syötönkatkojen ja rähmäysten seurauksena. Crocodilesia vastaan TAFT ei voi luottaa samanlaiseen onnistumiseen. Miten joukkueen hyökkäyspeli toimii vieraalla maaperällä, jos puolustus ei pystykään antamaan sille edullisia kenttäasemia jatkuvalla syötöllä? Pystyvätkö Kadmiry ja laitahyökkääjät vähentämään edellisottelussa nähtyjä virheitä?

Ottelu pelataan lauantaina Jouppilanvuoren tekonurmella alkaen klo 16.

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *