ECG kohtaa sarjajohtajan Porissa

Gridiron Staff 7.6.2012 16:03 3 kommenttia

(3-0)

(0-3)

09.06.2012 klo 16:00 Pori

Voitoitta kauden avannut East City Giants matkustaa Poriin tappiottoman Bearsin vieraaksi.

Sarjanousija Pori Bears on toki tuttu I-divisioonatasolta jo monen vuoden ajalta, mutta silti joukkueen hyvä menestys alkukaudesta on tullut tietynlaisena yllätyksenä. Voittojen hinta on kuitenkin ollut kova – joukkue on jo nyt harventunut merkittävästi avainpelipaikoilta. Laitahyökkääjä Ville Penttilä joutui Indians-ottelun jälkeen nilkkaleikkaukseen, ja monia muita pelaajia on myös ajautunut sairastuvalle tiheällä tahdilla. Bulldogs-ottelusta Bearsilta puuttui kaksi aloittavaa tukimiestä.

Lauantain otteluun Bears lähtee luonnollisesti silti selkeänä suosikkina. East City Giantsille ottelu voi kuitenkin olla hyvä tasonmittaustilaisuus. Joukkue voi koettaa näyttää, että se pysyy myös sarjajohtajan kyydissä. Bearsin heittohyökkäys ei tällä kaudella ole vakuuttanut, ja joukkue tuleekin todennäköisesti etenemään vahvasti juosten. Bearsin linja on vahva ja rutinoitunut. Miten ECG pystyy vastaamaan kotijoukkueen fyysiseen peliin?

East City Giantsin tappioputki sai odotetusti jatkoa Kuusankosken urheilupuistossa Kouvola Indiansin vieraana. ECG:n päävalmentaja Ari Evwaraye jaksoi ottelun jälkeen kuitenkin uskoa joukkueen tulevaisuuteen.

– Työ jatkuu, suunta on oikea, ehkä vauhti on heikompi, kuin olimme toivoneet. Luottamus toisiimme ja tulevaisuuteen on kuitenkin kova, Evwaraye totesi lukemiin 48-0 päättyneen vierasottelun jälkeen.

– Meillä ei ollut pahoja pallonmenetyksiä ja kykenimme etenemään. Fyysisesti ottelu ei ollut läheskään yhtä vaativa kuin edellinen ja hävisimme heittopelissä ihan perinteisesti: paine ei muodostunut säännöllisesti riittävän nopeasti peittämiskykymme kannalta, päävalmentaja summasi.

Moni on ihmetellyt ECG:n päätöstä nousta tasoltaan kovempaan I-divisioonaan niin nopeasti. On selvää, että joukkue ei tältä kaudelta odotakaan niinkään menestystä, vaan joukkueen kehitystä ja kasvua. East City Giantsille on tärkeintä, että joukkue pystyy tietyillä osa-alueilla haastamaan realistisesti muut joukkueet. Koko paketin aika on myöhemmin. Valittu tie voi tuoda tuloksia, mikäli myös pelaajisto osaa katsoa tätä kautta pidemmälle. Kouvola-ottelusta päävalmentaja Evwaraye löysi paljon positiivista.

– Indiansin vaihdettua peliin suomalaisen pelinrakentajan saimme kuitenkin Kouvolan hyökkäyksen ihan eri tavalla kuriin. Tämä on rohkaisevaa ja puhuu sen puolesta, että suomalaisten pelaajien runkomme on oikealla sarjatasolla ja pystyy tulevaisuudessa ihan varmasti suoriutumaan voitokkaasti I-divisioonassa.

Ottelu pelataan Keskuskentällä Porissa lauantaina alkaen klo 16.

PÄIVITYS: Pori Bearsin otteluraportti.

Kommentoi

  • Kaikki kunnia ECG:n tekemälle työlle, mutta kyllä menivät liika aikasin ykköseen. Veikkaan Porissa tulevan rumasti pataan, Pori on kovaa pelaava, fyysinen joukkue myös ykkösen tasolla ja voittavat tuon pelin vaikka pelkästään “ylijuoksemalla”.

  • Eikö tuo alkamisaika ole jutussa väärin? Peli kait alkaa jo klo 16.00?

  • @meripekka: Virhe oli! Kiitos korjauksesta :)

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *