69ers kohtaa Bulldogsin Velodromilla

Gridiron Staff 7.6.2012 15:28 Ei kommentteja

(1-1)

(1-2)

09.06.2012 klo 16:00 Helsinki

Kirvelevän tappion Nokia Ghosthuntersille kärsinyt helsinkiläisjoukkue haluaa palata voittojen tielle. Pystyykö Bulldogs haastamaan koneneen kotijoukkueen?

69ersin kauden avausvoiton jälkeen moni odotti helsinkiläisjoukkueelta paljon. Talvikauden hiljaiseloa viettänyt joukkue sai 99-0 -voitostaan mukavasti tuulta purjeisiin. Ghosthuntersia vastaan kärsitty niukka kotitappio tyynnytti kuitenkin odotuksia. 69ers tulee selviämään tällä kaudella pudotuspeleihin, mutta tyssääkö joukkueen tie jälleen välieriin?

Helsinkiläisjoukkueen ongelmana on jo pitempään voinut nähdä tietynlaisen jämähtämisen tuttuihin kaavoihin. 69ers on ylivoimaisesti eniten I-divisioonakausia nähnyt suomalainen joukkue. Seura on useana vuotena aseittanut tavoitteekseen sarjan voiton, mutta 2000-luvulla eteneminen on pysähtynyt aina ennen sarjan finaaliottelua, Spagettimaljaa. Tällä kaudella 69ers kärsi tappion kotonaan joukkueelle, jonka se oli kukistanut viime kaudella selkeästi, ja vieläpä kaksi kertaa. Voidaanko täten puhua joukkueen olevan todella matkalla ylöspäin?

Samalla on kuitenkin selvää, että 69ersia aliarvioiva joukkue tekee väistämättä suuren virheen. Joukkue on erittäin kokenut ja rutinoitunut. Keskushyökkääjä Charles McCrea saattaa olla koko sarjan paras yksittäinen pelaaja. Kahden ottelun perusteella ei kenties kannata tehdä liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä joukkueen tasosta. On merkillepantavaa, miten joukkue esiintyy lauantain ottelussa Bulldogsia vastaan avaustappion jälkeen.

Avausottelun voiton jälkeen tie on ollut Sipoo Bulldogsille kivikkoisempi. Selkeän Ghosthunters-tappion jälkeen Bulldogs osoitti taisteluhenkeä pysymällä sarjajohtaja Pori Bearsin kyydissä toiselle puoliajalle asti. Bulldogsin pelaajisto on ollut koko kauden kapeahko. Avainpelaajien väsyminen vaikutti todennäköisesti Bears-ottelun toisen puoliajan peliesityksiin negatiivisesti. Varsinkin linjapeli tulee olemaan jälleen suuressa roolissa lauantaina.

Bulldogsin otteluohjelmasta on merkillepantavaa se, että varsin erikoisesti joukkue avaa kauden viidellä peräkkäisellä vierasottelulla, joista lauantain ottelu on neljäs. Söderkullan kentälle Bulldogs pääsee pelaamaan vasta heinäkuussa. Kapealla rosterilla taisteleva joukkue on siis alkukauden jo pelkästään aikataulutuksen vuoksi epäedullisessa asemassa. Ensimmäisen ottelunsa Velodromilla Bulldogs voitti East City Giantsia vastaan lukemin 10-20. 69ersia vastaan vastus tulee kuitenkin olemaan ennakolta huomattavasti vahvempi.

Bulldogsin kokenut Reed Gottula on ollut joukkueensa selkeä tukipilari ensimmäisissä otteluissa. Monessa liemessä keitetty pelimies näkee kentän hyvin, ja pystyy tarvittaessa ottamaan myös jalat allensa tilanteen sen salliessa. Bulldogsin on onnistuttava pelinrakentajansa suojelemisessa lauantaina erittäin hyvin, mikäli joukkue mielii haastaa 69ersin ottelun voitosta.

Ottelu pelataan lauantaina klo 16 Käpylän Velodromilla.

Kommentoi