TAFT avausvoittoon ISS Stadionin illassa

Gridiron Staff 5.6.2012 8:38 5 kommenttia

(1-1)

18

(0-2)

00
1 2  
10 8 18
0 0 0

04.06.2012 klo 18:30 Vantaa

TAFT otti nykyjoukkueensa ensimmäisen liigavoiton komeasti kotonaan, kun vieraileva Butchers Porvoosta kaatui lukemin 18-0.

Koko ottelun ajan tasaisesti johtoaan kasvattanut TAFT sai hengähtää vasta viimeisellä neljänneksellä, kun Kasper Villa väisti Butchers-puolustuksen estelyt ja sujahti maaliin 11 jaardin touchdownin arvoisesti. Villan maali siirsi vantaalaiset tavoittamattomalle kolmen maalin karkumatkalle. Vantaan tasapainoinen hyökkäys palkittiin näin ensimmäisellä liigavoitolla sitten seuran kulta-aikojen. Maajoukkuepelinrakentaja Miro Kadmiryn 38% onnistumisprosentti heitoissa jätti tosin toivomisen varaa. Maanantain ottelussa TAFT:n hyökkäykselle kuitenkin riitti, että se pelasi kovaa ja teki vähemmän virheitä kuin vastustajansa.

– Hyökkäyksemme – yskimisestä huolimatta – muistutti kentällä huomattavasti enemmän sitä TAFT-hyökkäystä, jota haluamme nähdä kentällä koko ajan, TAFT:n päävalmentaja Rami Lilja kommentoi.

Pelinrakentaja Kadmiry oli kokonaisuutena tyytyväinen joukkueensa peliin, mutta valitteli valmentajansa tavoin huonoa viimeistelyä. Liljalta ei jäänyt huomaamatta pisteidentekomahdollisuudet, jotka joukkue jätti käyttämättä.

– Teimme aivan liian monta turhaa reissua Porvoon puolustaman maalin läheisyyteen. Pallon kiinniotoissa on vielä tosiaan paljon tekemistä varsinkin tässä sarjassa, jossa jokainen pallo on otettava kiinni ja mahdollisuuksia ei välttämättä liiemmälti tule.

Lilja oli tyytyväinen juoksupelin rooliin maanantain ottelussa.

– Saimme juoksupelimme rullaamaan ajoittain varsin hyvinkin. Hyökkäyksen linjassa saatiin näissä juoksuissa aikaan hyviä blokkeja. Porvoon puolustuksessa oli olemassa selkeät luvut, joita onnistuttiin käyttämään tänään. Toki Butchersin puolustuspeliin vaikutti varmasti myös tukimies Rafael Pinedan valitettava loukkaantuminen ottelun avaus kick-offissa.

Aurinkoisessa säässä pelattu ottelu sai ylleen mustia pilviä liki välittömästi Pinedan loukkaantumisen myötä. Aloituspotkun aikana amerikkalaisvahvistuksen nilkka vääntyi pahasti. Gridironin saamien tietojen mukaan Pinedan pohjeluu saattaa olla murtunut. Nilkan vääntymisestä johtuva pohjeluuvamma on erityisen vakava. Pitäessään paikkansa tieto päättäisi Willamette Universityn kasvatin lupaavasti alkaneen kauden Porvoossa. Pinedan menetys heti ottelun alkuun vaikeutti varmasti porvoolaisryhmän puolustuksen toimintaa.

Ottelun ehdoton tähti oli TAFT:n loistavasti pelannut puolustus. Puolustus pystyi sekoittamana Ray Wagnerin johtaman porvoolaishyökkäyksen kuviot täydellisesti. Neljä syötönkatkoa ja kaksi peitettyä rähmäystä ovat lähes aina resepti voittoon.

– Puolustuspelimme on onnistunut kahdessa ensimmäisessä otelussa turn-overeiden osalta erinomaisesti – Roosters-ottelussa kolmesti ja tänään kuusi kertaa, Lilja totesti tyytyväisenä.

Merkittävää on, että TAFT-puolustus sai pidettyä porvoolaiset hyvin kurissa, vaikkei joukkue saanut säkitettyä Wagneria kertaakaan. Wagner löysi kerran Phung Nguyenin pitkällä heitolla, mutta muuten porvoolaislaitureilla oli todellisia vaikeuksia löytää tilaa kiinnioton jälkeen. Nguyenia lukuun ottamatta Wagnerin päivän pisin heitto kantoi vaatimattomat 12 jaardia.

Porvoon hyökkäyksessä oli havaittavissa joitain tendenssejä, joita onnistuimme hyödyntämään valmistautumisessa.

Jo viime maanantaina Velodromilla pirteitä otteita esittänyt TAFT jatkoi tänään siitä, mihin avausottelun toisella puoliajalla jäi. Puolustus pysyi Roosters-ottelun tapaan tiukkana, mutta tällä kertaa myös hyökkäys pystyi liikuttamaan palloa riittävän tehokkaasti. Vierasjoukkue Butchers pääsi ottelussa vain kerran lähelle vantaalaismaalia. Kolmannen neljänneksen tilaisuus kuivui kuitenkin kasaan TAFT:n maalin porteille, kun porvoolaisjoukkue joutui kahden maalin tappioasemassa hakemaan riskillä touchdownia.

– Porvoon hyökkäyksessä oli havaittavissa joitain tendenssejä, joita onnistuimme hyödyntämään valmistautumisessa. Tiesimme, että Butchersilla on erittäin suurella todennäköisyydellä heittopainotteinen hyökkäys. Porvoon selkeä ykköskohde heitoille on Phung Nguyen, joka oli Butchersin ensimmäisen ottelun loppupuolella syviä alueita haastava uhka. Porvoon heittohyökkäyksessä merkille pantua oli lisäksi heidän nopeat heittonsa, jotka halusimme puolustaa mahdollisimman hyvin pois, Lilja kertoi.

TAFT juoksi ottelussa huomattavasti vieraitaan useammin. Ottelun loppupuolella kelloa kulutettiin usean pallonkantajan voimin. Yhteensä tilastoihin kertyi kuusi eri pallonkantajaa, kun Butchersilla juoksupelivastuun hoiti yhtä Ray Wagnerin kantoa lukuunottamatta täydellisesti Micky Kyei. Lilja perusteli vastuun jakamista usealle pelaajalle monipuolisella pelikirjalla.

– Meillä on hyökkäyksessämme useita eri pelaajapaketteja, joita Oskari Niemi käyttää tilanteen mukaan. Lisäksi kun pelinrakentajalla on käytössään vielä useita pelivaihtoehtoja kentällä ollessaan, saadaan pallonkantajiksi joskus useita nimiä – niin kävi tänään. Ottelun lopussa jossa kulutimme pelikelloa mahdollisimman paljon, halusimme lisäksi antaa kantoja koko keskushyökkääjäryhmällemme Villa, Aarne ja Lopperi. Tämäkin varmasti vaikutti osaltaan siihen, että tänään pallonkantajia saatiin tilastoihin kuusi kappaletta.

Ottelun Game Ball meni koko puolustukselle.

Kauden avausvoitto antaa vantaalaisryhmälle varmasti uutta potkua ja viimeistään osoittaa sen, että joukkue on valmistautunut kaudelle riittävän hyvin ja kuuluu ehdottomasti liigaan. Jo Roosters-ottelussa hyvää puolustuspeliä osoittanut TAFT ei Porvootakaan vastaan ollut vielä täydellinen, mutta esitys riitti silti uskottavaan voittoon.

– Voitto oli meille todella hieno asia, ja olen henkilökohtaisesti erittäin onnellinen kaikkien pelaajieni ja valmentajieni puolesta. He ovat tehneet kovasti töitä uuden sarjatason eteen ja sille valmistauduttaessa ja ansaitsivat voiton tuosta työstä. Etenemme yhden ottelun kerrallaan omaa tavoitettamme kohti, Lilja summasi ottelun jälkeen.

– Parhaista pelaajista puhuttaessa alkaa olla jo hieman kulunutta, mutta ottelun Game Ball meni koko puolustukselle. He ovat nyt kantaneet meitä kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussa ja tarjonneet meille mahdollisuuksia ratkaista ja voittaa otteluita. Tänään se onnistui ja tästä heille Game Ballin arvoinen tunnustus jo toisessa ottelussa peräkkäin.

Ensi lauantaina joukkue matkustaa Seinäjoelle kohtaamaan tappiottoman Crocodilesin. Crocodiles osoitti kuolevaisuutensa sunnuntain ottelussa Roostersia vastaan, ja mikä tärkeintä, joukkueen pelitavasta on nyt saatavilla runsaasti videomateriaalia. Olisiko vierasvoitto Joupiskalla täysin mahdoton ajatus?

Butchersille ottelun lopputulos ei lupaa hyvää jatkokautta ajatellen. Runkosarjasta on toki pelattu vain viidennes, mutta jo nyt joukkue on hävinnyt yhtä monta kertaa kuin koko viime kaudella yhteensä, pudotuspelit mukaanlukien. Seinäjoella joukkue oli monella tapaa tuuliajolla avausjaksolla, ja nyt vahvana pidetty hyökkäys jäi kylmästi nollille. Butchersin pelaajatilanne tulee kuitenkin paranemaan kauden edetessä, ja pelinrakentaja Wagner saa epäilemättä ajoitukset sujumaan paremmin laitahyökkääjiensä kanssa.

Jos jotain, niin TAFT:n vakuuttavat suoritukset ja Butchersin nihkeä alkukausi lupailevat jopa ennakoituakin tasaisempaa sarjan keskikastia tänä vuonna. Kahden kierroksen jälkeen on liki mahdotonta sanoa, mitkä joukkueet lopulta selviävät pudotuspeleihin.

Kommentoi

 • ”Toki Butchersin puolustuspeliin vaikutti varmasti myös tukimies Rafael Pinedan valitettava loukkaantuminen ottelun avaus kick-offissa.”
  Onko tästä mitään tarkempaa tietoa, eli kauanko herra on poissa ja miten kyseinen loukaantuminen tapahtui? Ilmeisesti ei kantanut palloa vaan oli blokkaaja, ja joku tuli nilkan päälle. Tämän tiedon sain lajia ensikertaa seuraamassa olleelta joten vaikee päätellä mitään.. Eikö potkupeleissä ole kiellettyä mennä alas?

 • Oli blokkaajana tosiaan, mutta ei siinä katsomoon ainakaan mitään väärää näyttänyt olevan. Pieni ryysis, kun alkoi olla enemmän väkeä pallonkantajaa tavoittelemassa ja joku kaatui jaloille. Kyllä on potkupeleissä alas meneminen kielletty, mutta epäilen, että sääntöjen tarkoittamalla asialla olisi mitään tekemistä ko. tilanteen kanssa. Nauhalta toki voisi tarkistaa.

  Suht varmat tiedot kertovat, että meni aika pahasti ja ilmeisesti kausi paketissa, mutta odotellaan virallista tietoa lopullisen tuomion julistamiseen.

 • Ok, lähteeni tosiaan ei ole kovin vahvasti lajia seurannut eikä osannut tuon tarkemmin kertoa kuin et joku tuli jaloille takaa, tämä tietenkin kuullosti kummalliselle/vaaralliselle. Jos siinä jotain väärää olisikin ollut varmasti liigan kurinpitopäällikkö (tai mikä se Vaahtera liigassa onkin) asiaan ottaisi kantaa.

  Toivotaan parasta tuon vamman suhteen! Jos kausi on paketissa niin, hankkiiko Porvoo uuden jenkin tilalle?

 • Valitettava loukkaantuminen näkyy tuosta kuvasta:
  http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/179742_466610400019604_52367464_n.jpg

  Eli ihan puhdas vahinko, jossa TAFT:in pelaja kaatuu Pinedan jalan päälle.

 • Kuvan perusteella voi tehdä 100% varman diagnoosin siitä, että tuolla jalalla ei pelata amerikanpalloa vähään aikaan…