TAFT ja Butchers maanantai-illassa

Gridiron Staff 4.6.2012 8:00 3 kommenttia

(0-1)

(0-1)

04.06.2012 klo 18:30 Vantaa

TAFT kohtaa Seinäjoella hävinneen porvoolaisjoukkueen ISS-stadionilla maanantaina kello 18.30.

TAFT:n kaudella 2010 alkanut voittoputki katkesi viime maanantaina nykyjoukkueen ensimmäisessä liigaottelussa Roostersia vastaan.

– Tappion jälkeen ei tietenkään ole hyvä fiilis. Helpottavaa on kuitenkin se, että valtava elohiiri saatiin pöksyistä pois ja kausi käyntiin, TAFT:n päävalmentaja Rami Lilja kertoo SAJL:n otteluennakossa.

Sateisessa säässä pelattu avausottelu Velodromilla laittoi molempien joukkueiden suunnitelmat hieman uusiksi. Juoksupeli muuttui liukkaan alustan vuoksi erittäin vaikeaksi, joten joukkueet pyrkivät etenemään lähinnä heitoin. Roostersin Robert Johnson oli virkaveljeään Miro Kadmirya terävämpi, ja näin pisteet jäivät Helsinkiin. Kadmiryn johtama hyökkäys piristyi kuitenkin toiselle puoliajalle tultaessa. Kenties maanantaina nähdään jo rentoutuneempi ja tehokkaampi TAFT? Buthersin Sebastian Lind oli samoilla linjoilla SAJL:n ennakossa.

– Uskoisin, että TAFTilta ei nähty kaikkea osaamista. Luvassa on varmasti monipuolista peliä monista muodostelmista, Lind toteaa ennakossa.

Avausottelut olivat molemmille joukkueille hieman nihkeät, eivätkä varmasti antaneet täyttä kuvaa joukkueiden tasosta tulevalla kaudella. Butchersin Ray Wagnerin ja laitahyökkääjien ajoitukset olivat Seinäjoella eri aikavyöhykkeillä. Wagner näytti osaamistaan pitkillä heitoilla, joilla mies löysi Phung Nguyenin monta kertaa. Butchers ei saa TAFT-otteluunkaan mukaan Niko Roikoa tai Ville Kurvista. Butchers-puolustus myös hermoili luvattoman monta kertaa. Valmiimpi Crocodiles kiitti porvoolaisvirheistä ja rokotti niistä välittömästi.

Butchersilta odotetaan tällä kaudella pudotuspelipaikkaa – niin vahva joukkueen pelaajaluettelo paperilla on. Kauden aloittaminen kahdella tappiolla olisi Butchers-leirissä liki ennenkuulumatonta, ja pudottaisi porvoolaisryhmän yhä levenevään keskikastiin. TAFT-voitto olisi yllätys, muttei mahdoton tehtävä vantaalaisryhmälle. Jos pelinrakentaja Kadmiry löytää laidoilta tilaa ja pystyy levittämään Butchers-puolustusta, taivas on auki.

Kommentoi

  • 18 – 0 TAFTille. Vaikuttaa tulevan mielenkiintoinen kausi.

  • Eikös Taftilla pitäis pelata joka jengin kiertäneen J. Vesikon?

  • Oisko tällä kertaa saanu kenkää jo ennen kauden alkua…

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *