Indians selvään voittoon ECG:sta

Gridiron Staff 4.6.2012 9:47 Ei kommentteja

(1-1)

48

(0-3)

00
1 2  
35 13 48
0 0 0

03.06.2012 klo 17:00 Kuusankoski

Kotijoukkue Indians ei antanut East City Giantsin yllättää, vaan korjasi voiton lukemin 48-0.

Pelkkiä tappioita kärsineiden joukkueiden voimasuhteet kääntyivät ennakolta vahvasti kotijoukkueen puoleen. Indians oli hävinnyt niukasti Porissa, kun taas East City Giantsilla oli edelliseltä viikonlopulta tuliaisinaan murskatappio 69ersia vastaan. Ottelu sujui ennakkoasetelmien mukaisesti Indiansin vyöryttäessä tulokasjoukkueen kokemuksellaan.

East City Giantsin päävalmentaja Ari Evwaraye kommentoi ottelua Gridironille.

– Kova ottelu oli! Tuloksesta voisi näin mustakeltaisin linssein sanoa, että se näyttää pahemmalta kuin, miltä se kentällä näytti, Evwaraye kommentoi.

– Kaikki kunnia Kouvolalle, joka on myös ollut turbulenssissa viime aikoina, mutta joukkueen eteneminen rakentui pitkälti muutaman pelaajan varaan, joista vähäisimpänä ei ollut heidän hyvin paineen alla työskennellyt amerikkalainen pelinrakentajansa. Saimme kuin saimmekin painetta aika ajoin aikaiseksi.

Kotijoukkueen pelinrakentaja Nick Gauthier’lla oli käytössään laadukas laitahyökkääjäkalusto, joka hyödynsi vierasjoukkueen kokemattomuuden vahavasti avausjaksolla. Jussi Kähönen, Jani Heinisalo ja Jukka Lautamatti pystyivät taitavina pelimiehinä voittamaan kaksinkamppailuja sarjanousijan takapuolustajia vastaan. Heitto toimi isäntäjoukkueella sunnuntaina jopa niin hyvin, ettei juoksupelin tehoja juuri tarvittu. Giantsin juoksupuolustus piti ottelussa hyvin.

– Taktisesti tiesimme, että juoksu ei tule olemaan merkittävä uhka ottelussa, joten päätimme haastaa Kouvolan kovalla heittoryntäyksellä ja miesvartioinnilla laidoilla. Tässä kävi niin kuin paremmilleen hävitessä yleensä: ryntäys eteni hieman liian hitaasti ja peitto oli hieman liian auki, minkä yhteistuloksena Kouvola sai komeita kiinniottoja. Puolustuksen linjamme ja tukimiehemme pelasivat jälleen kuitenkin pääasiassa hyvin, mistä on syytä olla tyytyväinen, Evwaraye summaa.

– Tsemppi pysyi jälleen ja ykköstavoite, nopeaan ja fyysiseen peliin totutteleminen, onnistui jälleen. Kouvola teki reilusti ja fiksusti ottaessaan amerikkalaispelinrakentajansa pois puoliajalla, millä me vältyimme rumemmilta numeroilta ja he kriittisen loukkaantumisen riskiltä.

– Tämän jälkeen he saivatkin enää kaksi maalia aikaiseksi. Suoraa vertailua ei ole järkevää tehdä, mutta uskomme, että tämä on lähempänä joukkueidemme välistä tasoeroa, kun ”jenkkitekijän” ottaa pois laskuista. Siihen ja kokonaistavoitteeseemme nähden tämä oli siis ihan hyväksyttävä peli.

Evwaraye pohti myös joukkueensa hyökkäyspelin haasteita.

– Hyökkäyksessä meillä on edelleen haasteita etenemisen tasaisuuden kanssa eikä juoksujärjestelmämme ole vielä ”puhjennut kukkaan”. Pelinrakentajat Pete Salovalta ja Niko Bredbacka tekivät hyvän päivätyön ja pallo liikkui välillä mukavastikin heittopelillä.

– Meillä on nimenomaan hyökkäyksen ja etenkin linjan puolella ollut vaikeat harjoitteluolosuhteet useiden sairastumisten ja loukkaantumisten kanssa, mutta tähän on onneksi tulossa helpotusta lähiaikoina, kun miehet palannevat sairastuvalta.

Päävalmentaja veti yhteen kolmella tappiolla alkaneen nykyjoukkueen tulokaskauden kovemmalla sarjatasolla.

– Summa summarum: työ jatkuu, suunta on oikea, ehkä vauhti on heikompi, kuin olimme toivoneet. Luottamus toisiimme ja tulevaisuuteen on kuitenkin kova.

Ensi viikolla Indians matkustaa Nokialle pirteästi esiintyneen Ghosthuntersin vieraaksi. ECG kohtaa loukkaantumisista kärsineen sarjajohtaja Bearsin Porissa.

Kommentoi