Crocodiles vei trillerin Velodromilla

Gridiron Staff 3.6.2012 19:24 7 kommenttia

(1-1)

14

(2-0)

21
1 2  
0 14 14
7 14 21

03.06.2012 klo 18:00 Helsinki

Crocodiles johti ottelua jo kahdella maalilla viimeisellä jaksolla. Roostersin takaa-ajo hyytyi minuutti ennen loppua vieraiden maaliviivoille.

Tasainen ottelu pysyi tiukkana aina pelin loppuun saakka. Crocodilesin Vili Rajamäen vietyä joukkueensa kahden maalin johtoon viimeisellä neljänneksellä näytti ottelu vihdoin kääntyvän vieraille. Roosters onnistui kuitenkin kaventamaan tilannetta Markus Lievosen näyttävällä kiinniotolla ja palaamaan peliin. Aivan viime hetkillä Roosters taisteli itsensä Crocodilesin neljän jaardin linjalle, mutta vierasjoukkueen puolustus piti täpärästi. Isäntien Robert Johnsonilla oli kaksi erinomaista tilannetta heittää pallo vapaaksi pelatulle laitahyökkääjälle, mutta heitot eivät tavoittaneet enää punanuttuja. Näin Crocodilesille jäi helppo työ kuluttaa pelikello loppuun.

Gridironin haastattelema pitkän linjan liigapelaaja ja lajivaikuttaja Jyrki Seppälä pudisteli päätään ottelun jälkeen.

– Mielestäni Crocodiles ampui itseään koko päivän nilkkaan. Puolustus pelasti seinäjokelaisten hyökkäyksen – vähän heikommalla puolustuksella Crocodiles olisi hävinnyt tämän pelin, Seppälä kommentoi.

– Seinäjoen puolustus on selkeästi tämän pelin sankari.

Ennakkokaavailujen mukaisesti molemmat joukkueet lähtivät hyökkäämään avausottelusta tutuilla tavoilla. Roosters luotti alussa vahvasti Robert Johnsonin heittoihin ja Torsten Malmin kiinniottotaitoihin. Dominic Kegelin johtama vierasjoukkueen hyökkäys pyrki sekoittamaan viime kaudelta tuttua option-peliä ajoittaisiin keskipitkiin heittoihin heittopuolustuksen saumoihin.

Roosters oli selvästi tehnyt kotiläksynsä Crocodilesin ensimmäisen ottelun perusteella. Yhdysvaltalaisen Jaren Wilcoxin johtama puolustuksen linja ja tukimiehet pystyivät pelaamaan nopean Kegelin parhaat vahvuudet pois, ja pitämään miehen juoksut huomattavasti avausottelua lyhyempinä. Butchersia vastaan kovia lukemia juossut Kegel kohtasi jatkuvaa painetta ja otti ensimmäisellä neljänneksellä vastaan todella kovan iskun. Crocodiles pystyi kuitenkin etenemään ensimmäisellä puoliajalla juoksuhämäystä seuranneilla heitoilla, joilla Kegel löysi Vili Rajamäen monta kertaa. Myöhemmin Chris Holmesly nappasi Kegelin pitkän saumaheiton maalin arvoisesti.

Juoksupelillä Roosters ei ottelun alkupuolella päässyt juurikaan etenemään.

Roosters-hyökkäys nojasi varsinkin avausjaksolla erittäin vahvasti Torsten Malmin taitoihin. Malm juoksi useita erittäin teknisiä kuvioita, ja sai kiinni käytännössä kaiken mitä miehelle heitettiin. Johnson otti pelin alussa jalat herkästi alleen, ja juoksi myös muutaman kerran suunnitellusti uusiin yrityksiin. Johnsonilla olisi ollut kaksi kertaa mahdollisuus tiputtaa pallo vapaana odottavalle Henri Jussilalle, mutta mies ahnehti ja Roosters-hyökkäys tyrehtyi. Juoksupelillä Roosters ei ottelun alkupuolella päässyt juurikaan etenemään.

– Molemmilta joukkueilta puuttui tänään hyökkäyksestä rytmi. Varsinkin Roostersin pelistä oli nähtävissä, että joukkue nojaa liikaa isoihin peleihin. Tuntui, että kaikki perustuu suuriin onnistumisiin, asiantuntija Seppälä mainitsi.

Toisella neljänneksellä Roosters pääsi etenemään vieraiden maalinsuulle pääosin Torsten Malmin taitavien kiinniottojen seurauksena, mutta pisteet jäivät tekemättä. Malmin kenties ainoa pudotus sattui harmilliseen paikkaan, kun mies ei saanut tarkkaa heittoa pysymään käsissään maalialueella. Crocodilesin tehokkain ase ensimmäisen puoliajan loppupuolella oli jälleen Rajamäki, jolle Roosters ei tuntunut koko päivänä löytävän pysäyttäjää.

Avausottelussa loistaneen pelinrakentaja Kegelin päätöksentekokyky ei ollut sunnuntaina aivan samalla tasolla. Vaikka mies kuljettikin hyökkäystä ajoittain tehokkaasti eteenpäin, usein hyvää suoritusta seurasi huono päätös. Kegel heitti ensimmäisen puoliajan lopussa viiden punapaidan keskelle, välttäen syötönkatkon vain hyvällä onnella. Hetkeä myöhemmin Roostersin puolustuksen linjan jahtaama Kegel yritti väkisin tehdä pelin tyhjästä. Huonosta asennosta juuri sivurajalla heitetty pallo päätyi sen sijaan Roostersin Antonio Harrisin hyppysiin.

Kolmatta neljännestä värittivät hyökkäysten useat virheet. Crocodiles tuhlasi hyvän hyökkäysvuoron rähmäämällä pallon lähellä isäntien maalia. Kotijoukkue ei pärjännyt sen paremmin Markus Lievosen pudottaessa kenties helpoimman 50 jaardin kiinnioton, jonka liigatasolla voi nähdä. Lievosen tasoiselle pelimiehelle virhe oli harvinainen, ja mies paikkasikin erhettään neljännen neljänneksen uroteoilla.

Avausottelussa jenkkifutiskansan tietoisuuteen noussut Jarkko Suokas oli sunnuntaina pitkään pienessä roolissa. Oikealla laidalla työskennellyt Suokas oli kuitenkin tarkkana tärkeällä hetkellä, kun Crocodiles päätti yrittää riskillä maalia neljännellä yrityksellä. Koripallotaustainen Suokas taisteli itsensä irti Roosters-puolustajasta vieden vieraat jo kahden maalin johtoon.

Viimeisellä neljänneksellä Roosters päätti viisaasti hakea jälleen enemmän Torsten Malmia. Päätös kannatti miehen napatessa taidokkaan 25 jaardin touchdownin maalialueen nurkasta. Malmin touchdown näytti tuovan energiaa kotikatsomoon, ja käynnistikin Roostersin viime hetken takaa-ajon. Viimeisellä neljänneksellä hieman herännyt juoksupelikään ei kuitenkaan aivan riittänyt voittoon.

Crocodiles oli ottelussa yllättävissäkin vaikeuksissa.

Roostersilla on nyt molemmissa otteluissa ollut todellisia vaikeuksia edetä juoksuin. Joukkueen pallonkantajat ovat toki taitavia, mutta samalla melko pienikokoisia. Roosters ei ole pystynyt rankaisemaan vastustajia kovapäisellä, varmalla juoksupelillä vielä tällä kaudella. Muutamat Jussilan siivut ovat laiha lohtu, jos Robert Johnsonin käskyttämän heittohyökkäyksen pysäyttäminen riittää vastustajalle.

Crocodiles oli ottelussa yllättävissäkin vaikeuksissa. Sarjan yhdeksi kärkijoukkueeksi arvioitu vierasjoukkue ei missään vaiheessa pystynyt haastamaan Roostersin puolustusta ehjillä ja varmoilla suorituksilla. Usein pelkästään pelinrakentaja Kegelin atleettisuus pelasti täpärästi joukkueen hyökkäyksen etenemisen. Mitä tapahtuu sitten, jos Kegeliä jahtaava puolustaja onkin hippusen verran nopeampi? Crocodiles-hyökkäys oli kaikkea muuta kuin vakuuttava sunnuntain ottelussa, vaikka ajoittaisia neronleimauksia nähtiinkin.

– Roosters nosti osakkeitaan ainakin minun silmissäni, Seppälä kommentoi.

– Roosters-puolustus piti pelin tasaisena ja joukkueen pelissä. Hyökkäyksen puolelta ihmettelen, miksei Torsten Malmia vartioitu ottelussa Crocodilesin parhaalla takapuolustajalla, tai tuplattu. Ottelun loppuhetkillä tuplattiin, ja Johnson joutui kääntämään katseensa muualle.

– Crocodilesin hyökkäyksestä sen sijaan puuttui tänään kontrolli. Kegel tuntui päättävän heittokohteensa ajoittain jo etukäteen, Seppälä pyöritteli päätään.

Tappiottomasti jatkava Crocodiles isännöi ensi viikolla Vantaan TAFT:a, joka pelaa kierroksen ottelunsa huomenna maanantaina. Roosters sen sijaan matkustaa Porvooseen mittaamaan Butchersin kunnon.

Valokuvaaja Jari Turunen kuvasi sunnuntain ottelun. Seuraavassa maistiaisia – lisäkuvia on tulossa näytille myöhemmin.

Kommentoi

 • En nyt ihan allekirjoita tuota hyökkäyksien ruoskimista. Puolustukset pelas kyllä hyvin. Ja uskallan väittää että tuota nopeampaa puolustusta ei taida suomesta löytyä. Trilleri oli.

 • Niin, saiko ne hyokkayset jotain sitten aikaan ?

 • 35 pistettä (ja crocoilta vietiin kaks maalia)
  cro roo
  TOTAL OFFENSE YARDS 385 328
  Siitä…

 • Mun mielestä tilastot kertoo vain puolet totuudesta. Molemmat joukkueet luotti kovasti isoihin peleihin. Monesti ero ison onnistumisen ja ison epäonnistumisen välillä oli tosi pieni. Se, että onko tämä hyvä tai huono asia, jätän mielellään itse kunkin arvioitavaksi :)

 • Minusta peli oli erittäin viihdyttävä ja tasainen vääntö loppuun saakka. Vähän ihmettelin sitä kotijoukkueelle tuomittua aloituspotkun peittämistä jolla Roosters sai koittaa jopa tasoitusta ihan lopussa. Johnson juoksi fiksusti itsekin muutamaan otteeseen, mutta kyllä Roosterssien pitäisi saada juoksukin toimimaan, jos meinaavat pärjätä. Sillä heidän #84:llä taisi olla eri pelikirja kuin Johnsonilla, välillä näytti siltä että kaveri oli pihalla kuin lumiukko…

  Crocodilesien Kegal puolestaan luotti monta kertaa vaan siihen omaan nopeuteensa jolla kiersi puolustajat. Ei silti, kun sitä nopeutta on tonkin verran, niin sehän usein kyllä riittääkin.

 • Viime kesää muistellen itse huokaisin helpotuksesta pelin jälkeen. Odotukset ennen matsia oli TAFT-voitosta huolimatta aika epäröivät. Roostersin puolustus sai kuitenkin pidettyä Crocodilesin hyökkäyksen aika hyvin aisoissa. Roostersin hyökkäyskin toimi mielestäni paremmin kuin TAFT-pelissä. Syötöille löytyi jo muitakin vastaanottajia kuin Malm.
  Ja mikä parasta pelistä jäi aika paljon jossiteltavaa. Viime kesänä ei tarvinnut edes jossitella.
  Jos vaikka… :)

 • Crocodilesin jenkkien kommentteja ottelusta YouTubessa :)