Roosters ja Crocodiles TV-matsissa

kalle 2.6.2012 9:00 3 kommenttia

(1-0)

(1-0)

03.06.2012 klo 18:00 Helsinki

Toisen kierroksen URHOtv-otteluksi on luvassa kahden erityylistä hyökkäystä pelaavan joukkueen kohtaaminen.

Roosters luotti TAFT:ia vastaan pelinrakentaja Robert Johnsonin heittokäden voimaan. TAFT:in puolustus pelasi Roostersin doubles-muodostelmaa vastaan 7 miehen puolustusboksilla, jättäen safetyt syvälle Roostersin sisempiä laitahyökkääjiä vastaan. Kun Roosters tämän huomasi, ryhtyi Johnson kylmästi nakuttelemaan lyhyitä koukku- ja ulos-kuvioita, joilla varsinkin Torsten Malm eteni peräti 161 jaardia. Malmin 11 kiinniottoa oli jopa enemmän kuin koko Crocodilesien laitahyökkääjäkaarti nappasivat kiinni yhteensä heidän avauksessaan Butchersia vastaan.

Vastaavasti Crocodiles puolestaan vyörytti avauksessaan Porvoo Butcherseja vastaan option-hyökkäystään maata pitkin 131 nettojaardin edestä. Crocodiles pelinrakentaja Dominic Kegel juoksi niistä itse 82 jaardia. Veikka Lehtonen juoksi linjan läpi suuntautuneilla juoksupeleillä 51 jaardia. Lehtosta ei myöskään yhdessäkään juoksupelissä taklattu miinusjaardeille. Se on tehokkaan hyökkäyksen linjan ja hyvän option-hyökkäyksen tunnusmerkki. Toki Crocodiles pystyy myös tänä vuonna tarvittaessa laittamaan palloa ilmaan. Heidän heittohyökkäysensä perustuu hyviin juoksupelihämäyksiin ja niistä syntyviin isoihin peleihin joilla pyritään sitten rikkomaan aukkoja puolustuksen takakenttään. Siitä oli viime sunnuntaina hyvänä esimerkkinä ja varoituksena muille joukkueille Kegalin kaksi pitkää TD-heittoa Jarkko Suokkaalle ja Corey Sonierille.

Otteluun tuo vielä oman sivumausteen se, että se on samalla Roostersille peräti 300. pääsarjaottelu, jota Roosters-leirissä varmasti mielellään juhlittaisiin voitolla. Crocodiles puolestaan varmasti haluaisi juhlistaa kotimatkaansa takaisin Seinäjoelle Tappelukukkojen heltat tuliaisinaan. SAJL:n veikkauksessa Roostersin kotivoittoon uskoo vain 19% vastanneista.

Itse odotan mielenkiinnolla tätä ottelua siitä syystä, että uskon molempien joukkueiden valmennusten olevan hereillä ottelussa koko ajan ja pystyvän tekemään myös pelin edetessä tarvittavia sopeutuksia ja muutoksia pelisuunnitelmiinsa, jos tilanne sitä sunnuntaina vaatii. Toivottavasti se Esterikin olisi joukkueille huomenna suopea ja ottelu saataisiin käydä ilman suurempia monsuunisateita.

Alla molempien joukkueiden valmennusten haastattelut.

Roostersin päävalmentajan Juha Hakalan mietteet tulevasta ottelusta

Kohtaatte Crocot URHOtv:n ottelussa ja toisen kierroksen pääottelussa. Molemmilla joukkueilla on ensimmäiseltä kierrokselta voitot alla. Millä mielellä lähdette otteluun Crocodileseja vastaan?

Lähdemme otteluun luottavaisin mielin, avausottelussa hankittu voitto poisti kaikki jännitystilat ja joukkueen sisällä on erittäin motivoitunut ja hyvä tunnelma.

Roostersin kotivoittoon uskoo vain 19% vastanneista.

Teidän hyökkäyksenne tuntui päässeen hyvään vauhtiin jo heti avauksessa. Missä näet suurimmat syyt siihen, että hyökkäys toimi heti avauksessa?

Hyökkäyksemme toimi kohtuullisesti ensimmäisessä ottelussa. Hyvää suorittamista ajoittain ja tarvittavat pisteet saatiin kasaan, mutta paljon jäi siis parannettavaa. Ensimmäisen ottelun kolme pallonmenetystä ja kaksi epäonnistunutta Red-zone-mahdollisuutta pitää saada pois, eli huolellisuutta ja terävyyttä kaivataan lisää jatkossa.

Seinäjoen option-hyökkäys toimi Butchersia vastaan ja varsinkin pelinrakentaja Dominic Kegel oli tehokas. Millä aseilla option, ja erityisesti Kegel, sunnuntaina pysäytetään?

Option-hyökkäyksen puolustaminen vaatii kurinalaisuutta ja selkeitä vastuita puolustuksen pelaajilta. Nämä asiat pitää saada kuntoon, jotta Crocodilesin option saadaan pysäytettyä.

Seinäjoki Crodiles offensive coordinator Andy Bezaire’s thoughts about the game

A big win Andy, congrats! What in your opinion where the key points that made the difference in the 1st game of the season?

Thanks Kari. There weren’t any major things that you could point to in the first game. Porvoo Butchers is always a tough team. But also they usually start the season slow and finish very strong. The game was at our house, we’ve had our guys in camp longer, things like that add up to make a difference.

Your QB Kegel was named tha ”King of the 1st Round” by Gridiron, Seppo Evwaraye mentioned also during the game that he has been different pro teams tryouts, can you tell me some more about this and him?

Dominic is a player that our personnel guy Timo (Timo Rautiainen) has been after for a couple of years. He is what you want in a QB. He can make all the throws, he’s an athlete, he’s smart, a leader, and also a really great person if you sit down and talk with him. He’d be the best guy to ask about the pro tryouts. He’s had quite a few in the NFL, CFL, and of course arena ball. It’s really hard to get in at the next level in the US.

Suokas was a big and good target for Kegel, he is a former basketball player I’ve heard, could you tell me a little bit more about him?

Jarkko was with the Joensuu Wolves last year. Coach David Williams did a great job with him. He’s a smart player and learns fast. He has lots of natural ability and is a fun guy to be around. The fans were so happy to see him score. We might have a new fan favorite here. Another guy to watch out for is Vili Rajamäki. Our slot spot is a bit tougher to play and he is really doing a great job there.

Your offense is based on the option but you’ll pass more this season, right? What are the offenses at the NCAA/HS level that you personally like? Is your offense based on their systems or is it combination of different systems?

Glad you waited until the 3rd question to ask about passing… I think we still really want to take what the defense gives us and just run the plays that give us the best chance to get a first down. We could throw it 40 times in a game if that’s what it takes, or 5 times if they are giving us the run. I just hope we can be ready to do either one if we need to.

College football is a lot of fun. There is much more variety than in the NFL. I love to watch the systems of a ton of teams. If I had to choose three favorites from last season, Air Force, Texas Tech, and Baylor (amd Boise St., Oklahoma St., Mizzou, there are so many).

Obviously option football has a long history. But, the base idea for our offense actually came from Coach Tony Annesse who coaches high school and now junior college in Michigan. From being around Coach Ward for the past while, the offense also has a bit of Texas influences in it as well.

Roosters will be based on Robert Johnson’s passing game. How do you see your defense vs Roosters offense?

I’m not they guy to go into the details there, but I did get a chance to look at a bit of their offense last week. It’s great to see ”Totti” (Torsten Malm) play without being slowed by any injuries. He is really a force at receiver and I think he’ll have a career best year. Also there’s a couple of true Roosters guys like ”Julle” (Julius Majander) who stuck it out last year when the going was tough. I think they are ready for the payback this season. And Robert is a great quarterback. Always fun to watch.

Anything else you like to mention?

YES. I’d like to mention this website, Gridiron.fi. It looks really pro and is fun to read. Hopefully American Football is on the rise in Finland with Gridiron.fi leading the way. Tuomo and you guys have done a GREAT job. Keep on rocking!

Ottelu pelataan Velodromilla sunnuntaina klo 15.

Alla molempien hyökkäysten tilastot ensimmäisen kierroksen otteluistaan.

ROOSTERS

PASSING Cmp Att TD Yards Int Long Sack
Johnson R  27 44 3 272 1 35 3
RUSHING No. Yards TD Long Avg
Kuronen A  8 31 0 17 3.9
Jussila H 14 28 0 13 2.0
RECEIVING No. Yards TD Long
Malm 11 161 1 35
Majander J 5 46 0 12
Lievonen Ma 3 36 1 20
Anderson J 6 28 0 8
Jussila H 2 1 1 2

CROCODILES

PASSING Cmp Att TD Yards Int Long Sack
Kegel D 10 14 2 217 0 53 0
RUSHING No. Yards TD Long Avg
Kegel D 10 82 2 40 8.2
Lehtonen V 15 51 2 15 3.4
RECEIVING No. Yards TD Long
Suokas J 2 94 1 53
Sonnier 1 43 1 43
Behm J 2 39 0 21
Holmesly C 2 28 0 19
Rajamäki V 3 13 0 12

Kommentoi

 • ”Tappelukukkojen”?

 • Roostersin 300. juhlaottelun kolikonheitossa Eurobowl II:n Roosterissa voittanut Kari ”Kalle” Ketonen sekä yllätysvieras, joka on myös monelle tuttu täältä Gridiron.fi sivustolta.

 • Ollaanpas siellä herkkähipiäisiä :) Jo 80-luvulla, kun kaikki termit ja nimet piti ihan väkisinkin vääntää suomeksi, Roosterseja usein kutsuttiin lehtiartikkeleissa juuri tuolla nimellä. Termi EI siis millään muotoa viittaa Roosters.pelaajien toimintaan kentällä silloin menneinä aikoina, tai tänä päivänä.

  Toinen termi joka nyt tuli mieleeni, on aikanaan katsomosta kuulemani letkautus: ”Don’t worry about the Roosters. They are just a bunch of chickens”.

  Terveisin,
  Kalle
  Tappelukukko ja chicken forever ja pirun ylpeä siitä! :)