Ghosthuntersille päänahka Helsingissä

Tuomo Tomperi 2.6.2012 21:23 Ei kommentteja

(1-1)

24

(2-1)

29
1 2  
16 8 24
14 15 29

02.06.2012 klo 16:00 Helsinki

Helsinki 69ers joutui lopulta taipumaan kotonaan lukemin 24-29. Ghosthunters pelasi ottelussa täysin kotimaisin voimin.

East City Giantsin edellisviikolla lukemin 99-0 pöllyttänyt 69ers sai vastaansa nälkäisen nokialaisjoukkueen, kun ottelu potkaistiin käytiin Velodromin iltapäivässä. Ottelun alla selvisi, että Ghosthuntersin Dan O’Connellia oli päätetty säästellä, eikä mies pukenut otteluun lainkaan. Nokialla tilanne oli tiedetty jo alkuviikosta, joten joukkue oli pystynyt valmistautumaan otteluun häiriöttä. Nokialaisjoukkueelta puuttui lähes kymmenen pelaajaa, mutta toisaalta vieraat olivat saanet mukaan muutaman edellisistä otteluista puuttuneen pelimiehen. Laitahyökkääjät Ilkka Laitinen ja Henri Holopainen esittivät ottelussa hyviä otteita. Tammikuussa lajin aloittanut, Big Brotheristakin tuttu Johan Grahn saalisti kolme taklausta aloituslinjan takana.

Voiton avaimina nähtiinkin Ghosthuntersin kurinalainen puolustus, jolla joukkue sai pidettyä 69ersin pelätyn Charles McCrean aisoissa. Ottelun eräänlaisena kulminaatiopisteenä nopea Veli-Pekka Jaakonsaari nostatti nokialaisriemun ylimmilleen palauttamalla aloituspotkun maaliin saakka – ja vieläpä viimeisellä neljänneksellä.

Ghosthuntersin päävalmentaja Sami Telenius oli syystäkin tyytyväinen suojattiensa otteisiin.

– Tämä oli itselleni ja monelle tamperelaiselle kautta aikain ensimmäinen voitto Helsingissä, Telenius myhäili ja mainitsi, että ottelun viimeinen minuutti oli kenties hänen elämänsä pisin.

– Miehet pistivät kroppaa likoon. Joukkueessa ei välitetty, vaikka vahvistuksemme puuttuikin. Tänä vuonna jätkiä ei enää haittaa, vaikka joku tähtipelaaja puuttuukin. Kun 11 kaveria luottaa toisiinsa kentällä, eikä kukaan ala ylipelaamaan, tulos on tämä.

Ghosthunters on tullut pitkän matkan viime vuoden debyyttikaudesta ykkösessä. Kaudella 2011 joukkue piti Kuopio Steelersia päävastustajanaan. Joukkueen sisällä tiedettiin, ettei muita vastaan ole kunnon mahdollisuuksia voittaa. Tänä vuonna tilanne on toinen. Joukkue on jo alkukaudesta hitsautunut hyvin yhteen, ja pystyy haastamaan kaikki divisioonan joukkueet. Hieman paremmalla onnella Ghosthunters saattaisi olla kolmen kierroksen jälkeen yhä tappioton. Myös joukkueen sisällä on kova usko omaan pelitapaan ja kurinalaisuuteen. Joukkue ei enää välitä, kuka vastaan asettuu.

Telenius uskoo, että yksi ottelun ratkaisuista nähtiin nokialaisten hyökkäyksen linjapelissä. Hyökkäys eteni lauantaina tehokkaasti, vaikka pelivälineestä luovuttiinkin luvattoman monta kertaa.

– Jotain tapahtui tällä viikolla. Joukkueen sisällä näkyi iso henkinen kasvu, jollaista en ole itse aikaisemmin nähnyt. Huomio keskittyi vain siihen, että kentällä on yksitoista pelaajaa, jotka pelaavat yhdessä. Korvien väli ratkaisi tänään homman!

69ersille ottelun lopputulos asettaa uusia kysymyksiä. Vaikka ottelu olikin hyvin tasainen, on muistettava, että viime kaudella 69ers voitti molemmat joukkueiden väliset ottelun – ja vieläpä suurinumeroisesti. Jos kotimaisin voimin pelannut Ghosthunters pystyy järkyttämään 69ersia tällä tavoin joukkueen kotikentällä, tuleeko joukkueen pelitapaan tehdä muutoksia kauden edetessä? Mikäli Nokian tukimies O’Connell olisi pystynyt pelaamaan, lukemat olisivat saattaneet olla nähtyä selvemmät.

Nokian päävalmentaja Telenius ei peitellytkään tyytyväisyyttään ottelun jälkeen.

– Suomalaisella joukkueella voitettiin divarin kärkijoukkue. Meitä on vaikeaa voittaa, jos joukkue pelaa yhteen joukkueena.

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *