NL haastaa Wolverinesin sunnuntaina

Gridiron Staff 1.6.2012 12:54 Yksi kommentti

(1-0)

(1-0)

03.06.2012 klo 18:00 Helsinki

Avauskierroksen voittajat kohtaavat Helsingissä sunnuntaina. Jatkaako Wolverines vakuuttavaa menoaan?

SAJL:n kautta edeltäneessä veikkauksessa 98% veikkaajista uskoi Wolverinesin kotivoittoon. Northern Lights lähtee kuitenkin haastamaan puolustavat mestarit kurinalaisella puolustuksella ja Wolverinesin heikkouksiin keskittyvällä hyökkäyspelillä. Northern Lights tuntee Wolverinesin pelitavan, ja on valmistautunut koko viikon mestarijoukkueen kohtaamiseen. Päävalmentaja Cam Olsonin johtama oululaisjoukkue tietää, että vaikka mahdollisuus yllätykseen on pieni, se on olemassa. Miten oululaisjoukkueen kärsimät loukkaantumiset vaikuttavat tulevaan otteluun?

Avauskierroksella Wolverines tylsytti Jaguaarien syömähampaat liki täydellisesti. Joukkueella oli jopa varaa peluuttaa kakkosmiehistöään ottelun toisella puoliajalla. Joukkueen puolustusta pidetään äärimmäisen kovana. Puolustuksen heikkous saattaa tosin piillä takakentällä. Saako Lightsin pelinrakentaja Brent Rausch riittävästi aikaa linjaltaan? Lights ei ole tunnettu voimakkaasta juoksupelistään, joten joukkueen yllätysmahdollisuudet nojautuvat erittäin vahvasti heittoon.

– Emme ole hyökkäyksemme kanssa vielä sitä, mitä haluamme olla, mutta teemme töitä sen eteen. Lisäämme pelikirjaan uusia pelejä joka viikko ja myös Wolverinesia vastaan tulemme tekemään asioita, joita lauantaina ei nähty, Olson kertoo SAJL:n julkaisemassa kattavassa ennakossa.

Wolverinesin uusi puolustuksen koordinaattori Mark Garza on saapunut maahan ja ehtinyt jo tutustua joukkueeseensa.

– Ensivaikutelmani joukkueen puolustuksesta on kova, nopea ja älykäs. Olemme valmistautuneet kovaan, fyysiseen peliin. Northern Lights käyttää spread-tyylistä hyökkäystä. Meidän tulee olla valmiita kaikkeen, millä he päättävät meitä haastaa. Puolustuksemme on valmis haasteeseen, Garza kommentoi.

Wolverines saa otteluun myös vahvistusta, kun viime kaudella Seinäjoella pelannut linjamies Jarmo Rintanen liittyy joukkueen vahvuuteen sunnuntain otteluun. Rintanen saa seurakseen mm. avauskierroksen Gridiron All-Stars -miehistössä huomioidun Oskari Halttusen.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat Oulussa. Rankkasateessa pelattu ottelu päättyi Wolverinesin selvään 17-54 -vierasvoittoon. Ottelu käynnisti alkukaudella yskineen Wolverinesin nousun, jonka aikana joukkue on hävinnyt vain kerran. Northern Lights löytääkin itsensä erittäin kovan tehtävän edessä. Sunnuntaina Lightsin Aappo Salorannan on todennäköisesti pelattava elämänsä peli, jos oululaisjoukkue haluaa haastaa Wolverinesin voitosta.

Ottelu pelataan Velodromilla sunnuntaina klo 18.

PÄIVITYS: Wolverinesin julkaiseman ennakon mukaan Northern Lights on saamassa otteluun vain 23 pelaajaa. Poissa on myös useita aloituskokoonpanon pelaajia.

Kommentoi

  • Saamamme tiedon mukaan J. Rintanen pelaa ottelussa ennakkokaavailujen vastaisesti hyökkäyksen linjaa.