Jaguaarit ja Trojans kohtaavat Turussa

Gridiron Staff 31.5.2012 13:14 Ei kommentteja

(0-1)

(0-1)

02.06.2012 klo 16:00 Turku

Avausvoittoaan hakevat joukkueet iskevät sarvensa yhteen Turun Yläkentällä lauantai-iltapäivänä.

Viime viikonloppuna Jaguaarit kärsivät suurinumeroisen tappion Velodromilla Wolverinesin vieraana Trojansin palatessa Oulusta tyhjin käsin. Identtisin 35-6 -tappiolukemin nyt kahdella kaudella peräkkäin avannut Trojans pelasi ottelussa kohtuullista puolustuspeliä, mutta hyökkäyspeli yski liikaa.

Oulu-ottelun numerot eivät kerro koko totuutta meidän pelistämme, sillä puolustuksemme päästi vain kaksi maalia. Varsinkin juoksupuolustus toimi ottelussa hyvin, Trojansin päävalmentaja Pauli Ojanen kertoo SAJL:n ennakossa.

Trojansin ottelua ennakoivassa videossa Ojanen manaa kolmea suurta virhettä, jotka maksoivat joukkueelle kolme maalia. Syitä Trojansin tappioon miettiessä on kuitenkin hyvä muistaa se tosiasia, että joukkue hävisi 29 pisteellä. Alun tappioasemaan jouduttuaan joukkue ei missään vaiheessa noussut kahta touchdownia lähemmäksi. Myös turkulaisten ainoa maali syntyi alkeellisen oululaisvirheen seurauksena. Legendaarista valmentaja Bill Parcellsia mukaillen: joukkue on juuri niin hyvä kuin tulostaulu ja sarjataulukko näyttävät.

Jaguaarien tappio Velodromilla oli tyly, mutta odotettu. Ilman Santeri Supia ja Daniel Smithwickia pelannut joukkue ei varmasti ollut puolustavaa mestaria vastaan parhaimmillaan. Nyt vastaan asettuu ennakolta sarjan kenties heikoin joukkue. Trojansin juoksupuolustus oli viime kaudellakin varsin laadukas, mutta miten tämän kauden malli vastaa Jaguaarien Fly-Sweep-hyökkäykseen?

– Puolustuksemme on tällä hetkellä kurinalainen ja kunhan pysymme rauhallisina ja jokainen huolehtii omista vastuistaan, saamme Jaguaarit pysäytettyä, Ojanen kertoo SAJL:n ennakossa.

Mielenkiintoiseksi ottelun tekee myös torstaina maahan saapuneen Smithwickin debyytti. Alunperin tukimieheksi kaavailtu Smithwick tulee ottamaan pelinrakentajan tehtävät hoitoonsa välittömästi. Jaguaarien joukkueenjohtaja Santeri Supi pohti hyökkäyspeliä seuran nettisivuilla.

– Uuden pelinrakentajan ja muun hyökkäyksen yhteispelin on luonnollisesti lupa odottaa paranevan kauden mittaan. Smithwick pääsee kuitenkin valmiiksi rakennettuun systeemiin, jolloin lähtökohdat ovat täysin erilaiset kuin silloin, kun uutta hyökkäyssysteemiä lähdetään ajamaan sisään koko joukkueelle uuden pelinrakentajan kanssa, Supi kommentoi Jaguaarien ennakossa.

Trojans peluutti Oulussa vain kahta amerikkalaisvahvistustaan. Yhä pelaajaluettelosta löytyvän Haydrian Lewisin kohtalosta seura ei ole tiedottanut. Sadat Chambers loukkaantui ottelun alkupuolella. Liekö tämä takaisku vaikuttanut Trojansin peluutukseen? Joukkue peluutti vain yhtä amerikkalaisvahvistusta kerrallaan kentällä, vaikka säännöt olisivat sallineet kaksi. Jaguaareilla peluutusvaihtoehtoja on useampiakin. Palloa kantamaan on Smithwickin ohella vahvistuksista sekä Scott Perlin että Harmon Bruno. Akumatti Leskinen ja Perttu Ahila tekevät varmasti myös tuhojaan lauantaina.

Jaguaareille ottelu on sellainen, jota ei yksinkertaisesti saa hävitä. Tänä vuonna keskikastin joukkueilla ei ole varaa lipsua, jos pudotuspelipaikka lainkaan kiinnostaa. Hyviäkin asioita avauspelissä tehnyt Trojans tulee lopulta katkaisemaan tappioputkensa. Jaguaarit eivät varmasti halua olla se joukkue, jota vastaan tämä tapahtuu.

Lue myös Trojansin otteluennakko.

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *