69ers ja GH divarin kärkiottelussa

Gridiron Staff 31.5.2012 14:00 3 kommenttia

(1-0)

(1-1)

02.06.2012 klo 16:00 Helsinki

Avausottelussaan East City Giantsin lukemin 99-0 murskannut 69ers lähtee otteluun pienenä ennakkosuosikkina.

Omat haasteensa ottelulle luo ajankohta, joka sattuu päällekkäin useiden valmistujaisjuhlien kanssa. Nokia Ghosthuntersin päävalmentaja Sami Telenius murehtii päällekkäisyyttä.

– Ylioppilasviikonloppu on aina paha. Ainakin meiltä puuttuu rosterista runsaasti äijiä. En ymmärrä, miksi tänä viikonloppuna edes pelataan, Telenius kertoo.

Kakkosessahan ei tulevana viikonloppuna pelata lainkaan. Valmentaja ei usko, että se on sattumaa. Päällekkäisyydet asettavat monet pelaajat hankalaan asemaan. Ulkopuolisille on monesti hankala selittää, miksi yksi peli on enemmän kuin vain peli. Hyviäkin uutisia nokialaisille kuitenkin on tarjolla. Jarno Sainio tuo joukkueen juoksupuolustukseen uusia aseita. Myös laitahyökkääjä Henri Holopainen saadaan mukaan otteluun.

Viime kaudella joukkueiden välisissä kohtaamisissa 69ers vei voiton molemmilla kerroilla. 69ers on viime vuodesta vahvistunut. Tärkeimpänä syömähampaana pidetään yleisesti salamannopeaa Charles McCreaa. Nokialaisjoukkueen puolustus on kuitenkin parantanut viime kaudesta merkittävästi. Viime kauden yleinen ryntäily on vaihtunut kurinalaiseen ja järjestelmälliseen pelitapaan. Tärkeä kamppailu nähdäänkin varmasti linjapelissä, jossa 69ersin kokenut linjamieskalusto kohtaa fyysisen nokialaisyksikön.

Nokian Telenius paljastaa, että joukkueessa on keskitytty vahvasti 69ersin McCrean pysäyttämiseen. Nokialla tiedetään, kuinka tärkeä osa helsinkiläisjoukkueen peliä McCrea on. 69ersin aseet eivät kuitenkin lopu McCreaan. Kokenut pelimies Jason Thomas ja joukkueen joukkueen muut taitopelaajat näyttivät jo ECG-ottelussa, millaista jälkeä joukkue pystyy tarvittaessa takomaan.

69ersin Nestor Alacio loukkasi avausottelussa polvensa pahasti. Kuulopuheiden perusteella miehen kausi on pelattu. Tulevana viikonloppuna espanjalaista ei kentällä nähdä lähes täydellä todennäköisyydellä.

Ottelu on toki molemmille joukkueille tärkeä, mutta ei elintärkeä. Kausi on kuitenkin pitkä, ja tosipelit alkavat toden teolla vasta elokuussa. Joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa mitataan kuitenkin toisen joukkueen taso ja luodaan pohjaa seuraavia mittelöitä varten.

Ottelu pelataan lauantaina Velodromilla kello 16.

Kommentoi

  • Viitaten Teleniuksen “en usko että se on sattumaa” kommenttiin kakkosen vapaaviikonlopusta. Se ei tosiaan ole sattumaa, vaan seurojen yhteinen päätös. Tosin kakkosdivarissa on tällä kaudella muutenkin todella paljon vapaaviikonloppuja, ja se systeemi ei oikein toimi sarjoissa joissa on palkattuja pelaajjia.

  • Jonkun pitäisi varmaan piirtää semmoinen oikein nätti ja selkeä kuva tuosta SAJL:n päätöksen teosta, jotta käy rivipelaajalle ja -valmentajalle selväksi, mitkä asiat ovat heidän edustamiensa seurojen itse päättämiä.

  • “mitkä asiat ovat heidän edustamiensa seurojen itse päättämiä.”

    Ei siihen kuvaa tarvitse, vastaus on että kaikki.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *