Kakkosen Power Rankings – viikko 2

Gridiron Staff 30.5.2012 14:46 9 kommenttia

Gridironin maaliskuinen II-divarin Power Rankings herätti keskustelua joukkueiden pelaajien ja fanien keskuudessa. Arviot eivät menneet ihan nappiin – osuuko nyt?

Seitsemän joukkuetta on nostanut sijoitustaan maaliskuisesta, ja vastaavasti seitsemälle uusi ranking tuo mukanaan huonoja uutisia. Vain Kuopio Steelers on pitänyt alkuperäisen paikkansa rankingin kakkosena. Parhaiten sijoitustaan on nostanut Wolverines II, peräti kuusi pykälää. Suurin pudotus nähtiin Lappeenrannan Rajaritarien kohdalla. Maaliskuussa ykköseksi arvioitu joukkue löytyy nyt sijalta 10. Kaikki kunnia kuitenkin Lappeenrannan nuorelle joukkueelle! Joukkue otti viikonloppuna kauden avausvoittonsa, ja on kovasti matkalla kohti kärkeä.

Alkukauden ykkönen ja viimeinen ovat helposti perusteltavissa, mutta muut sijat saattavat aiheuttaa eripuraa. Osuiko raati oikeaan tälläkään kertaa?

Pitemmittä puheitta – Gridiron.fi Season 2012 2nd Division Week 2 Power Rankings Super Plus:

1 Falcons (2-0) Falcons on avannut kauden kahdella erittäin vakuuttavalla voitolla. Todennäköisesti joukkue joutuu tiukille vasta pudotuspeleissä.
2 Steelers (1-0) Steelers on pelannut toistaiseksi vain yhden ottelun, ja senkin kymmenmiehistä NL II:sta vastaan. Pitäydymme joukkueen kohdalla kautta edeltävissä arvioissamme.
3 Vikings (2-0) Vikings on aloittanut kauden varsin vahvasti. Taisteluvoitto Jyväskylässä ja selkeä kotivoitto Joensuusta. Joukkue on vahva ehdokas pudotuspeleihin tälläkin kaudella. Jopa parempi kuin Steelers?
4 Saints (1-0) Saints aloitti vahvalla vierasvoitolla Wolverines II:n vieraana. Pidämme tamperelaisjoukkuetta lohkon kärkijoukkueena, kunnes toisin todistetaan.
5 Wolverines II (1-1) Wolverines II avasi pistetilinsä taisteluvoitolla Scorpionsista. Lohko on todella tasainen tänä vuonna, mutta toistaiseksi Wolverines II on tyrkyllä pudotuspeleihin.
6 Scorpions (1-1) Scorpions on ollut selvästi ennakoitua parempi. Joukkueen fyysistä peliä on vastustajien toimesta kiitelty. Materiaali on kapea, mutta voisiko Scorpions selvitä lohkosta jatkoon?
7 Pirates (0-1) Jyväskylä Pirates pelasi kovaa vahvaksi tiedettyä Vaasaa vastaan. Seuraavaksi vastaan tulee Northern Lights II Oulussa.
8 Oakmen (1-0) Oakmen yllätti ja piti Hanko Sun Cityn nollilla avausottelussaan. Puolustus taipui, muttei päästänyt vastustajaa maalialueelle. Pystyykö hyökkäys laittamaan tarpeeksi pisteitä taululle?
9 Huskies (1-1) Rankingin viimeisenä majaillut Huskies ottaa suuren harppauksen eteenpäin avauskierroksen voittonsa ansiosta. Falcons on vielä toisella tasolla, mutta lohkon kakkossijaan on kaikki mahdollisuudet.
10 Rajaritarit (1-1) Ritareiden joukkue tälle kaudelle on erittäin junioripitoinen. Avauskierroksen tappiota seurasi hieman yllättävä voitto Bouncersista. Joukkue voi olla kokematon, muttei anna periksi.
11 Wolves (1-1) Wolves ei tuloksen valossa vakuuttanut Vaasassa. Vikings tiedettiin kovaksi, mutta 47-0? Otteita on parannettava, mikäli pudotuspelipaikka kiinnostaa.
12 Sun City (0-2) Sun City on päästänyt kahdessa ottelussa vain 15 pistettä. Joukkueen harmiksi hyökkäys on tehnyt vain kuusi. Sun Cityn on pystyttävä parempaan viimeistelyyn, tai pudotuspelit jäävät haaveeksi.
13 Bouncers (0-1) Bouncersin avausottelu ei mennyt aivan käsikirjoituksen mukaan. Nuori lappeenrantalaisjoukkue tuli ja vei tylysti vierasvoiton Mikkelistä. Miten Bouncers vastaa?
14 Panthers (0-1) Panthers avasi kautensa Falconsia vastaan, ja piti sen jälkeen huiliviikonlopun. Gridiron kaipaa enemmän näyttöjä, ennen kuin joukkueen ranking paranee.
15 NL II (0-2) Northern Lightsin kakkosjoukkue on kaksi viikkoa avauksen jälkeen edelleen kysymysmerkki. Luovutus, ja sen jälkeen matsi kymmenellä miehellä? Näin ei homma voi jatkua, eihän?

Taas väärin? Miksi?

Kommentoi

 • Huskies, Wolverines II ja Scorpions ovat kaikki nostaneet sijoitustaan +6:lla. Näistä toki Wolverines II korkeimmalla.

 • Mielestäni vähän turhan tyly sijoitus Pantherseille. Ei ne noin huonoja olleet vaikka numerot avausottelussa olivatkin karut. Sija 11 IMO?

 • Panthers kai kärsii vähän siitä, että joukkue ei ole päässyt pelaamaan sen ekan matsin ryöpytyksen jälkeen. Tilanne varmaan tasaantuu, kunhan saadaan enemmän kierroksia alle!

 • Olen Anssin kanssa samaa mieltä. Ei Panthers ollut niin huono, mitä numerot näytti.
  Panthers- Rajaritarit pelin jälkeen ollaan taas vähän viisaampia.

 • Kiitoksia kuitenkin Power Rankingeistä! Lisää näitä kauden mittaan. Ja tietysti kaikkien mielestä sijoitukset ovat väärin! =)

  Itse vaihtaisin Steelersin ja Vikingsin paikat päikseen ihan vaan näyttöjen perusteella. Vaasalla paremmat näytöt tässä kohtaa. Toisen vaihdon tekisin Panthersin ja Sun Cityn kesken. Sun City on ottanut kaksi kertaa selkään ja tehnyt vain 6 pistettä kahdessa matsissa.

 • Millä perusteilla Ranking muuttuu? Onko vastustajien Power Rankingilla merkitystä? Itseäni ihmetyttään Scorppionsin huima nousu. Tappio Rank vitoselle ja voitto Rank 12:sta. +6?

 • Ei muuta kuin omaa oikeaa rankingiä pykäämään ;)

 • Jälkiviisaus on paras viisaus. Kuten epäilinkin, Panthers pesi Rajaritarit :)
  Bouncers yllätti, Huskies ei oikein saanut mitään aikaiseksi…

 • Ensi viikonlopun pelien veikkaus:

  Lohko 1
  Vikings-Steelers 2
  Pirates-Wolves 1

  Lohko 2
  Falcons-Bouncers 1
  Huskies-Panthers 2

  Lohko 3
  Wolverines II- Sun City 1
  Oakmen- Saints 2

  Katotaan miten käy…