Roosters terävämpi avausottelussa

Gridiron Staff 28.5.2012 22:53 4 kommenttia

(1-0)

20

(0-1)

06
1 2  
13 7 20
0 6 6

28.05.2012 klo 18:30 Helsinki

Robert Johnsonin kipparoima isäntäjoukkue piti sarjapisteet Helsingissä TAFT:n vastustuksesta huolimatta.

SAJL tarjosi ottelussa tilastointipalvelua reaaliajassa. Hyvin toimineen palvelun avulla ottelun kulkua pystyi seuraamaan myös netin välityksellä. Sateisesta säästä johtuen molemmat joukkueet joutuivat muuttamaan pelisuunnitelmaansa heittopainotteisempaan suuntaan. Kuten tiedettyä, märkänä Velodromin pinta on erittäin liukas, ja tekee siksi varsinkin juoksupelissä tärkeät nopeat leikkaukset haastaviksi. Roostersin Robert Johnson laittoikin palloa ilmaan 44 kertaa keräten 272 jaardia ja kolme maalia. TAFT:n Miro Kadmiry onnistui heittämään 152 jaardia ja maalin, joista lähes kaiken toisella puoliajalla. Ottelun parhaimmistoon kuului ehdottomasti Roostersin Torsten Malm, jonka 11 kiinniottoa ja 161 jaardia auttoivat helsinkiläisjoukkuetta merkittävästi.

Gridiron onnistui tavoittamaan TAFT:n päävalmentajan Rami Liljan ottelun jälkeen.

– Kyseessä oli tyypillinen ensimmäinen peli. Teimme aivan hirvittävän määrän virheitä, jotka sitten osoittautuivat kohtalokkaiksi, Lilja murehtii.

– Roosters pelasi virheettömämmän pelin ja vei siten matsin nimiinsä. Yleisesti ottaen meidän pelimme taso oli (virheet sivuuttaen) aivan kohtuullinen. Hyökkäyksemme ei varsinkaan lähtenyt rullaamaan siten miten olisi tarvinnut.

– Puolustuksemme onnistui pitämään Roostersin hyökkäyksen kohtuullisesti aisoissa hyökkäyksemme yskiessä, Lilja kehuu.

– Ottelun alussa saimme Roostersin heti pysähtymään, mutta muutama iso rangaistus haittasi meidän peliämme.

Lilja oli laittanut ottelun aikana merkille, että Roosters lähti jatkuvasti TAFT:a paremmista kenttäasemista liikkeelle. Valmentaja myöntääkin, että joukkueella on tekemistä erikoisjoukkueissa. Roostersin erikoispelejä ja potkupelejä Lilja piti toimivina. Ottelun puoliajalle lähdettäessä TAFT-hyökkäys ei ollut saanut vielä juonesta kiinni juosten tai heittäen. Tilanne parani kuitenkin oleellisesti toiselle puoliajalle.

– Toinen puoliaika oli ehdottomasti parempi meiltä! Ensimmäinen puoliaika oltiin purjeessa, Lilja mainitsee.

TAFT:n Kadmiry keräsi toisella puoliajalla suuren osan heittojaardeistaan ja heitti maalin Juuso Lahermalle aivan ottelun lopussa. Alkukankeuksien jälkeen herännyt TAFT:n hyökkäyspeli tulee todennäköisesti paranemaan kauden edetessä. Tämän ottelun toisen puoliajan onnistumiset eivät ehkä riittäneet voittoon, mutta loivat kuitenkin pohjan seuraavalla viikolle.

TAFT:ssa oli odotettu Roostersin juoksupelin ja Henri Jussilan suurempaa roolia, mutta olosuhteet todennäköisesti pakottivat isännät hieman poikkeamaan kaavasta. Roostersin Aleksander Kuronen tosin kantoi palloa ottelun loppupuolella kohtuullisella menestyksellä pelikellon kuluttamiseksi loppuun.

Viikon päästä TAFT kohtaa kotonaan Porvoon Butchersin. Valmentaja Lilja odottaa vihaista porvoolaisjoukkuetta, mutta uskoo kuitenkin vahvasti omaan joukkueeseensa.

– Butchers tulee varmasti kovaa, mutta kyllä ottelu on silti edelleen omissa käsissä. Omat virheet pitää saada pois, ajoitukset ja muut hyökkäykseen vaikuttavat asiat tulee saada kohdilleen. Emme lähde tekemään suurempia muutoksia omaan pelitapaamme, Lilja kertoo.

Valmentaja ei halua vetää tämän ottelun perusteella liikaa hätäisiä johtopäätöksiä. Lilja korostaa, että kyseessä on kuitenkin joukkueen ensimmäinen peli. Tulevaa Butchers-ottelua valmentaja odottaa innolla.

– Porvoossakin tehdään varmasti viikko kovaa työtä. Uskon, että molemmat joukkueet pystyvät parantamaan tulevaan otteluun.

Kommentoi

  • Rami Lilja on kyllä huippu päävalmentaja ja koko TAFTin valmennus on kyllä hatun noston ansainnut! Tämä porukka tekee kyllä töitä Sydämellä! TAFTin peli tulee kyllä paranemaan huimasti kauden edetessä!

  • Kesä on sitten virallisesti alkanut ja sateisesta säästä huolimatta aurinkoisemmissa merkeissä kun viime kesä. Pitkä harjoittelu näkyi Rostersin hyökkäyksen otteissa verrattuna viime kauteen. Tervetuloa takaisin R Johnson. Puolustuksessa osui silmiin Roostersin oma kasvatti Chris Mulumba. Ens viikonloppuna Roostersilla vastassa oletusten mukaan astetta kovempi vastustaja. Sen jälkeen voinee asettaa odotukset kaudesta paremmin kohdalleen.