Crocodilesin vahva alku riitti voittoon

Gridiron Staff 27.5.2012 22:28 Ei kommentteja

(1-0)

42

(0-1)

18
1 2  
28 14 42
0 18 18

27.05.2012 klo 18:00 Seinäjoki

Dominic Kegelin johtama Crocodiles nollasi Butchersin ensimmäisellä puoliajalla.

URHOtv:n viikon ottelusta odotettiin etukäteen varsin tasaista, mutta isäntäjoukkue Crocodiles oli alusta alkaen toista mieltä. Pelinrakentaja Kegel väläytteli avausneljänneksellä juoksunopeutensa lisäksi myös heittotaitojaan. Crocodiles käytti varsinkin ottelun alussa melko runsaasti option-peliä, joka kantoikin hedelmää Kegelin juostessa itse laidalta illan ensimmäiset pisteet. Veikka Lehtonen säesti Kegeliä hyvin keskushyökkääjän paikalta.

Crocodiles-hyökkäyksen jauhaessa tehokkaasti eteenpäin vierailijoiden kapelimestari Ray Wagner ei millään meinannut saada joukkueensa hyökkäyspeliä käyntiin. Kovakätinen Wagner ei ottelun alussa löytänyt yhteistä säveltä laitahyökkääjiensä kanssa. Juoksupelit Crocodiles-puolustus puolusti tehokkaasti pois.

Crocodilesin Jussi Honkonen kiitteli joukkueensa hyvää valmistautumista.

– Olimme saaneet viikolla jenkkien kanssa kuviot todella hyvin yhteen. Käytimme koko viikon pelikuvioiden hiomiseen. Käytetty aika todella maksoi itsensä takaisin tänään ensimmäisellä puoliajalla, Honkonen kehuu.

Viime vuoden finaalitappiosta Seinäjoella oli selvästi opittu jotain. Vaikka option-hyökkäys tulee tälläkin kaudella olemaan suuri osa pohjanmaalaisten arsenaalia, pystyy Crocodiles myös heittämään tänä vuonna.

– Jotain on tosiaan opittu Vaahteramaljasta. Jos vastustaja tuo kahdeksan miestä boksiin, meidän on pystyttävä vastaamaan heittämällä palloa. Kegel löysi tänään hyvin laidalta erityisesti Jarkko Suokkaan ja Vili Rajamäen.

Ottelussa liigauransa ensimmäisen maalin tehnyt Suokas on forssalaislähtöinen koripalloilija, joka pelasi viime kaudella amerikkalaista jalkapalloa Joensuu Wolvesin riveissä. Suokas voitti viime vuonna koripallossa ykkösdivisioonan mestaruuden Forssan Koripoikien riveissä. Nyt useita lajeja hallitseva mies viilettää jenkkifutiskentillä Crocodilesissa. Rajamäki voitti keväällä seura A-junioreissa SM-pronssia.

Kysyttäessä joukkueen hyvästä pelistä suuresta pelaajavaihtuvuudesta huolimatta Honkonen mainitsi jatkuvuuden valmennuksessa ja puolustuksen periaatteissa.

– Toinen puoliaika oli meiltä selkeästi huonompi. Saattoi olla, että hyvänolon tunne pääsi hieman hiipimään puseroon, mitä ei saisi tietenkään ikinä käydä. Matsi oli kova ja fyysinen alusta loppuun joka tapauksessa!

Toisella puoliajalla Butchers pääsikin paremmin peliin. Crocodiles ehti siirtyä jo 35-0 -johtoon ennen kuin porvoolaisjoukkue heräsi pisteidentekoon. Nuori Phung Nguyen oli sunnuntaina todellisella pelipäällä. Wagnerilla oli vaikeuksia keskipitkien heittojen kanssa, mutta pitkät heitot olivat Crocodilesille toisella puoliajalla myrkkyä. Nguyen karkasi isäntäjoukkueen puolustukselta useampaan otteeseen ja joko teki itse tai pohjusti kaikki porvoolaismaalit. Yksi Nguyenin pitkä kiinniotto ensimmäisellä puoliajalla hylättiin rangaistuksen vuoksi, mutta mies otti silti jaardeja roppakaupalla. Vasta maahan saapunut Wagner tulee varmasti löytämään kauden edetessä paremman yhteisen sävelen laitahyökkäjiensä kanssa, mutta jo sunnuntaina selvisi, että pitkät heitot tulevat olemaan erittäin vaarallisia Butchersin vastustajille.

Ottelu ei välttämättä antanut lopullista kuvaa joukkueiden välisistä voimasuhteista kauden edetessä. Joukkueet kohtaavat uudestaan heinäkuun lopussa Porvoossa, jolloin voi olla jo toinen ääni kellossa. Sunnuntaina Crocodiles oli kuitenkin selkeästi valmiimpi joukkue, ja pystyi esittämään koko ottelun täysipainoista peliä. Kegel vaikuttaa tässä vaiheessa kautta hyvältä hankinnalta, sillä viimevuotiseen pelinrakentaja Alex Goodiin verrattuna hänen heittokäteensä voi paremmin luottaa. Muista amerikkalaisista varsinkin Chris Holmesly edusti ottelussa edukseen sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa.

Butchers peluutti uutta vahvistustaan Jeff Langleya paljon myös puolustuksessa. Avausottelussaan Langley ei näyttänyt kenties parhaita puoliaan. Mies päästi muutaman kerran Jarkko Suokkaan selkänsä taakse kohtalokkain seurauksin. Ainakin yksi pitkä Crocodiles-heitto johtui selkeästä sekaannuksesta Butchers-takakentällä. Kauden edetessä sunnuntaina nähtyjä epäkohtia pystytään varmasti korjaamaan.

Kommentoi