Bears ja Indians kierroksen kärkiottelussa

Gridiron Staff 27.5.2012 12:37 Ei kommentteja

(1-0)

(0-0)

27.05.2012 klo 16:00 Pori

Avausottelunsa voittanut Bears isännöi kauden ensimmäistä otteluaan pelaavaa Indiansia.

Pitkään ykkösdivisioonassa pelanneelle Bearsille ottelu on ensimmäinen kotipeli sarjassa sitten kauden 2010. Viime kaudella Bears veti henkeä kakkosessa. Joukkue osoitti kuitenkin heti ensimmäisessä ottelussaan Nokialla, ettei kone ole välikauden aikana hyytynyt. Bears kuuluu tälläkin kaudella sarjan voittajasuosikkeihin.

Avausottelun jälkeen Bearsin hyökkäyksen koordinaattori Klaus Alinen painotti perusasioita ja ajoituksia.

– Harjoituksen ja ajoitusten puute näkyi meidän pelissämme selvästi. Heittopelissäkin kyse on harjoituksesta. Kun saamme pienet asiat kuntoon, pelimme paranee, Alinen kertoo tuolloin.

Indiansille otteluun valmistautuminen on ollut raskas. Joukkueen päävalmentajaksi pestattu yhdysvaltalainen Freddie Weinke ei enää jatka joukkueen peräsimessä. Hänen tilallaan jatkaa joukkuetta aiempina vuosina valmentanut Ilpo Temonen. Tuttu valmentaja ja pelisysteemi auttavat varmasti, mutta joukkueen valmistautuminen vieraspeliin ei ole voinut olla paras mahdollinen. Avausottelun ruosteet jo karistanut Bears lähtee otteluun ylimääräisestä etulyöntiasemasta.

Avausottelu tuotti porilaisille kuitenkin voiton lisäksi loukkaantumishuolia. Turusta Poriin muuttanut linjamies Mikko Hohkuri sai polvivamman, jonka vakavuus ei ole vielä täysin selvillä . Muutaman ottelun Hohkuri jouttu vähintään huilaamaan. Lisäksi DE/LB Juuso Kannisto joutunee jättämään otteluita väliin alaraajavamman vuoksi. Paluun rosteriin tekevät DE Joni Kotro ja LB Osku Pekonen. Lisäksi RB Markus Kivero nähdään jälleen tositoimissa.

Monissa ennakoinneissa Indiansia pidettiin ennen kauden alkua sarjan mestarisuosikkina. Kello 16 alkavassa ottelussa selviää, pitävätkö ennakkoasetelmat paikkansa.

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *