Bears Indiansia parempi kotonaan

Tuomo Tomperi 27.5.2012 21:43 2 kommenttia

(2-0)

20

(0-1)

06
1 2  
2 18 20
0 6 6

27.05.2012 klo 16:00 Pori

Pori Bears jatkoi avauskierroksen hyviä otteitaan kaatamalla kotonaan Kouvola Indiansin lukemin 20-6.

Bearsin tärkeimpänä haasteena avausotteluun verrattuna oli saada heittopeliä kulkemaan paremmin. Vierasjoukkue Indians lähti otteluun haastavasta asemasta – olihan joukkueen valmennusvastuu vaihtunut vain muutamaa päivää ennen ottelua. Indians oli saanut ottelua edeltävällä viikolla käytyä läpi vain yhdet kunnolliset harjoitukset. Pori Bearsin päävalmentaja Kimmo Mattila kommentoi ottelun kulkua tuoreeltaan.

– Vastustaja oli tänään hyvä – meillä oli myös onni puolellamme! Puolustuksemme pystyi hidastamaan Kouvolan ilmasirkusta hyvällä menestyksellä. Onnistuessaan Indians-hyökkäys oli kyllä vaarallinen, Mattila toteaa.

– Meidän on jatkettava kovaa harjoittelua.

Porilaisvalmentaja manasi joukkueen hyökkäyksen linjan tilannetta. Bearsilta puuttui ottelussa kolme aloittavaa linjapelaajaa, mikä ei voinut olla vaikuttamatta varsinkin heittopeliin. Bears eteni ottelussa ajoittain hyvin juosten, mutta heittopeli ei ottanut tuulta alleen.

– Pelinrakentajammekin on ehtinyt olla maassa vasta kolmisen viikkoa. Heittopeli paranee koko ajan, mutta se vaatii lisää harjoitusta.

Indians eteni ottelussa selkeästi paremmin heitoin kuin juoksuin. Muutama hyvä noin 20 jaardin mittainen juoksu kouvolalaisilta nähtiin, mutta pääosin palloa liikutettiin ilmateitse. Indiansin uusi päävalmentaja Ilpo Temonen toivoo kouvolalaishyökkäyksen tasapainon löytyvän kauden edetessä.

– Ekan pelin virheet olivat selvästi nähtävissä, Temonen kommentoi.

– Puolustus pelasi hyvin, mutta hyökkäys oli hakemista. No huddle -hyökkäystämme oli ajoittain hankala pitää tarpeeksi nopeatempoisena, koska ottelun tuomareiden pienempi määrä hidasti ymmärrettävästi pallon spottausta.

Indians ei ollut saanut peliin mukaan aivan kaikkia pelaajiaan, mutta sen piikkiin Temonen ei ollut valmis tappiota laittamaan.

– Linjapelissä pelasimme yllättävän hyvin. Pori on fyysinen vastustaja. Meidän linjapelaajamme ovat pienempiä ja vikkeliä, Temonen selventää.

Vaikeuksista huolimatta voitto kelpaa luonnollisesti Porissa. Päävalmentaja Mattila oli kokonaisuudessaan tyytyväinen joukkueen esitykseen. Mattila korosti, että tämänviikkoinen vastustaja oli aivan erityyppinen avausottelun Ghosthuntersiin verrattuna.

– Viimeksi pelasimme vahvaa juoksuhyökkäystä vastaan, tänään vastassa oli selkeästi heittohyökkäys, Mattila toteaa.

– On hyvä, että olemme nyt saaneet harjoitella molempia pelitapoja vastaan. Myös Indians-puolustus oli nokialaisten puolustusta nopeampi, vaikkei kenties fyysisempi. Indiansin hyvä puolustuspeli aiheutti kyllä päänvaivaa varsinkin hyökkäyksen linjallemme.

Bears tietää joukkueen vahvistuvan vielä kauden edetessä, kun joukkue saa esimerkiksi muutaman pelaajan takaisin armeijan harmaista täysipainoisesti. Bears harkitsee myös yhden uuden amerikkalaisvahvistuksen tuomista maahan.

Indiansille vierastappio oli tietenkin epämieluisa tapa kaudenaloitus, mutta päävalmentaja Temonen ei anna tappion masentaa.

– Ensi viikolla pelaamme East City Giantsia vastaan. Nyt joukkueelle on tärkeää keskittyä omaan peliin ja sen kehittämiseen, Temonen uskoo.

Kommentoi

  • Laitoin tämän ottelukuvalinkin tähänkin ”kommenttina” vaikka jo viime kesän tapaan se löytyy keskustelupalstan puolelta. Onko tässä jo liioittelun makua vai mikä olisi hyvä toimintatapa?
    Tv Pekka
    http://www.urheilusuomi.com/pori/galleria.asp?galleriaid=2357

  • @meripekka: Mun mielestä molempi parempi :) Tosi hyvä, jos viitsit linkata myös tänne matsin sivulle. Tän sivun matsista kiinnostuneet löytää kuitenkin varmasti.