Ahmojen Garza uskoo kommunikaatioon

jefumaster 27.5.2012 11:24 Ei kommentteja

Helsingin Wolverines saa täydennystä valmennustiimiinsä maanantaina. Euroopassa 12 vuotta valmentanut yhdysvaltalainen Mark A. Garza saapuu Suomeen ohjaamaan Ahmojen maajoukkuepitoista tähtisikermää.

Gridiron tavoitti Garzan viikonloppuna miehen pakaessa matkalaukkujaan jossain päin Eurooppaa. Wolverines kohtaa tänään Jyväskylän Jaguaarit Velodromilla kapean kahden miehen valmennustiiminsä ohjaamana. Garza tuntuu olevan tietoinen tilanteesta johon on saapumassa ja vakuuttaa, että kyse on haastavimmassakin valmentajan tilanteessa kommunikaatiosta ja sen onnistumisesta. Ohessa kokeneen valmentajan kommentteja Gridironin lukijoille.

Coach Garza, saavut Suomeen maanantaina. Millaisen joukkueen odotat kohtaavasi harjoituksissa ensi viikolla ?

Odotan innolla työskentelyä yhdessä joukkueen valmennustiimin, pelaajien sekä muun organisaation kanssa. Kova asenne ja koko ajan parhaansa antaminen on se, mitä uusi valmentaja odottaa uusilta pelaajiltaan.

Olet varmasti tietoinen kevään tapahtumista Wolverinesissa. Osasyynä valmentajan vaihdokseen pidetään yleisesti tähtipelaajien ja poistuneen valmentajan suuria egoja jotka törmäsivät. Sitä voisi kutsua vaikkapa epäluottamukseksi tai epäonnistuneeksi kommunikaatioksi. Millaisia ajatuksia se herättää sinussa?

Meidän kaikkien täytyy työskennellä kohden samaa päämäärää. Päävalmentaja Sepän tiimissä minun roolini on rakentaa yhdessä pelaajieni kanssa Suomen paras puolustus joukkueellemme. Puolustuksen koordinaattorina tehtäväni on valmistautua jokaiseen otteluun parhaalla mahdollisella pelisuunnitelmalla ja autettava pelaajia toteuttamaan se parhaalla mahdollisella tavalla kussakin ottelussa. Pelaajat ovat älykkäitä nuoria urheilijoita ja kokemuksestaan huolimatta osaavat oppia uusiakin asioita tarvittaessa. Onnistuaksemme kentällä tarvitsemme luottamusta itseemme, viereisiin pelitovereihimme, sekä koko tiimiimme.

Tulet saamaan vastuullesi puolustuksen, joka vilisee Suomen maajoukkueemme vakiopelaajia. Tähtipitoisen joukkueen haasteena on usein suuren itseluottamuksen tuomat vahvat näkemykset pelitaktiikasta kentällä ja sen ulkopuolella. Oletko valmistautunut kohtaamaan nämä haasteet?

Olen valmentanut amerikkalaista jalkapalloa 22 vuoden ajan. Niistä 10 vuotta USA:ssa ja 12 vuotta Euroopassa. Olen työskennellyt kovatasoisten ammattilaisten kanssa suurimman osa urastani joten osaan sopeutua haastaviinkin tilanteisiin. Tulevassa tehtävässäni tärkeintä on avoin kommunikaatio. On tärkeää, että esimerkiksi puolustuksessa kapteenit saavat mahdollisuuden kertoa näkemyksistään pelivalinnoista. Samalla tavalla minä tulen tekemään omia ehdotuksiani joukkueelle. Lopullisen päätöksen tekee aina päävalmentaja. Mutta hyvä kommunikaatio on tärkeintä valmennustyössä.

22 vuotta valmentajana on pitkä aika. Mikä on urasi kohokohta ?

Kohokohtani on koko 22 vuotta kestänyt urani. Ja tämän hienon lajin opettaminen nuorille pelaajille. On hienoa opettaa miten suhtautua kilpailuun ja kilpailemiseen sekä kentällä, että sen ulkopuolella.

Olet saapumassa Suomeen maanantaina. Mitä tiedät maastamme tähän mennessä ?

Minulla ei ole ollut aiemmin tilaisuutta vierailla maassanne. Tiedän, että Helsinki on Itämeren rannalla ja että siellä asuu noin 600.000 ihmistä. Luin Suomen ilmastosta sen, että kesällä ei ole liian kuumaa eikä liian kylmää. Se kuulostaa hyvältä valmentamisen näkökulmasta.

Kiitos haastattelusta coach Garza ja tervetuloa Suomeen.

 

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *