Vikings näytti kaapin paikan Wolvesille

Gridiron Staff 26.5.2012 22:30 Ei kommentteja

(2-0)

47

(1-1)

00
1 2  
34 13 47
0 0 0

26.-27.5.2012

Isäntäjoukkue paransi avausottelun virheistään ja voitti ottelun 47-0.

Vikings oli ehtinyt kohdata viime viikolla Jyväskylä Piratesin vieraissa. Joensuu Wolvesille ottelu oli kauden ensimmäinen, sillä viime viikonlopulle suunniteltu ottelu Oulu Northern Lights II:ta vastaan peruuntui oululaisjoukkueen luovutuksen vuoksi. Yhden ottelun tuoma pelikokemus tarjosi joukkueiden väliseen otteluun vaasalaisille selkeän etulyöntiaseman.

Vaasan hyökkäyksen koordinaattori Anssi Viiru myönsi suoraan, että asialla oli merkitystä.

– Joensuulle tämä oli eka peli, se vaikutti selvästi. Me olimme saaneet pelata jo avausottelun alta pois, Viiru kertoo.

– Viime viikosta poiketen heittopelimme toimi tänään alusta alkaen. Pelisuunnitelmamme oli hyvä. Lisäksi voisin sanoa, että juoksupelimme ei ole koskaan ollut niin hyvä kuin nyt, Viiru kehaisee.

Joensuu oli saanut jalkeille hieman alle 20 pelaajaa. Wolvesille on hyväkokoisia pelaajia, mutta tänään jalkanopeus ei riittänyt fyysistä ja kokenutta vastustajaa vastaan. Vikings oli myös tietoinen Wolvesin käyttämästä option-pelitavasta, johon isäntäjoukkue oli ehtinyt varautua.

– Peli oli hidasta, vaikka hyviä yksilösuorituksia nähtiinkin. Meiltä puuttui muutama aloittava tukimies ja takakentän pelaaja. Saimme kuitenkin pelin edetessä rakennettua selvän etumatkan, ja pääsimme kokeilemaan uusia juttuja hyökkäyksessä, Viiru kertoo.

– Viime viikosta poiketan pelinrakentajamme Walter Vasanoja sai palloa nopeammin ilmaan. Myös moni nyt elämänsä toista jenkkifutispeliä pelannut nuori kaveri suoriutui ottelussa avausottelua paremmin.

– Saimme muutaman pitkän heitonkin perille tällä kertaa, Viiru myhäilee.

Voitto nostaa Vaasa Vikingsin lohkon kärkipaikalle kahden kierroksen jälkeen. Myös Kuopio Steelers (1-0) pelaa puhtaalla pelillä. Joensuu kohtaa seuraavassa pelissään Kuopio Steelersin Joensuussa 9.6.

Kommentoi