Falcons jatkaa vakuuttavaa peliään

Gridiron Staff 26.5.2012 23:00 Ei kommentteja

(2-0)

49

(1-1)

02
1 2  
28 19 49
2 0 2

26.-27.5.2012

Kakkosdivarin kenties suurimmaksi voittajasuosikiksi noussut Hyvinkää Falcons voitti kotonaan Hämeenlinna Huskiesin 49-2.

Ottelun alla pidettiin hiljainen hetki lähiseudun tapahtumien vuoksi. Ymmärrettävästi monen pelaajan ajatukset olivat ennen peliä muualla. Falconsin päävalmentaja Olli Hautalan mukaan joukkue päätti kuitenkin, että ottelu pelataan tavalliseen tapaan. Falconsin joukot ottivat osaa myös kantamalla koko ottelun mustaa surunauhaa vasemmassa kädessään.

– Ottelun alkaessa käännettiin katkaisimesta. Lähdettiin otteluun, kuin mihin tahansa muuhun otteluun, Hautala kertoo.

– Peli itsessään oli meiltä ihan hyvä. Pääsimme ottelussa etenemään hyvin sekä heitoin että juoksuin. Kolme maalia syntyi heittopeleistä.

Pelin alku toisti Falconsin osalta hyvin pitkälle Lahdessa viikko taaksepäin nähtyä. Kotijoukkueen kaksi ensimmäistä hyökkäysvuoroa menivät komeasti pohjiin ja pelinrakentaja Henri Winter hoiti hienosti lisäpisteyritykset. Kahdesta ensimmäisestä maalista vastasivat keskushyökkääjät Antti Miettinen sekä Tuukka Hietamäki.

Toisella puoliskolla pääosiin nousivat uudet pelaajat sekä komeat juoksut. Puolustuksessa ensimmäistä otteluaan pelannut Tuomo Hirvonen onnistui pelinrakentajan säkittämisessä. Hyökkäyksen puolella keskushyökkääjät Miettinen sekä ensimmäistä kauttaan pelaava Pauli Sekki etenivät hienoilla juoksuilla vastustamattomasti kohti vieraiden maalia. Kun Miettinen viimeisteli toisella puoliskolla vielä kaksi ja laitahyökkääjä Kalle Koljonen yhden maalin, päättyi ottelu lopulta selkeään kotijoukkueen voittoon.

Rajaritareiden päänahan avauskierroksella vienyt Hämeenlinna Huskies pelasi kovaa, muttei mahtanut lopulta tällä kaudella vakuuttavia otteita esittäneelle isäntäjoukkueelle mitään. Molempien joukkueiden esitykset olivat parantuneet osin avausottelusta, mutta Hautala löysi omiensa pelistä voitokkaankin ottelun jälkeen vielä paljon parannettavaa.

– Esitys ei kaikin puolin ollut vielä tarpeeksi hyvä. Tulevalla viikolla meidän tulee tehdä paljon pelipaikkakohtaisia harjoitteita ja korjata teknisen osaamisen puutteita, Hautala sanoo.

Tähän otteluun mukaan päässyt nelinkertainen Suomen mestari Peter Högström esitti valmentaja Hautalan mukaan vakuuttavia otteita.

– Peterin taso oli sitä mitä pitikin. Kakkosdivisioonaa väheksymättä on sanottava, että Peter on kuitenkin liigatason mies. Hän hieman loukkasi itseään ennen puoliaikaa, ja päätin ottaa hänet vaihtoon. Vamma ei ole vakava, mutta tässä ottelussa ei ollut tarpeen ottaa riskiä, Hautala summaa.

Huskiesille ottelu kovaa vastustajaa vastaan tarjosi oivan oppitunnin siitä, millaisella tasolla sarjan parhaat joukkueet pelaavat. Avausottelunsa voittanut Huskies kohtaa seuraavaksi kahden viikon kuluttua Mikkeli Bouncersin kotonaan Hämeenlinnassa.

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *