Wolverines Hennessy rakastaa Velodromia

jefumaster 25.5.2012 14:04 3 kommenttia

Vaahteraliiga palaa sunnuntaina Käpylän Velodromille talvitauoltaan. “Glory Days” kauden Töölön Bolliksen, eli pallokentän siirryttyä ajasta ikuisuteen, Velosta on tullut pääkaupunkiseudun jenkkifutiksen päänäyttämö.

Pyöräilyareena rakennettiin alunperin vuonna 1940 Helsingissä järjestettäviksi aiottuihin olympialaisiin. Maailmanpoliittisista syistä kisat siirtyivät 12 vuodella eteenpäin, mutta vuonna 1952 toteutuneissa kesäolympialaisissa areenaa käytettiin yhtenä kilpailupaikoista.

Vuonna 2000 areenan remontin yhteydessä kentälle asennettiin tekonurmeksi kutsuttu päällyste ja siitä eteenpäin paikka on osoitettu helsinkiläisten jenkkifutisjoukkueitten peliareenaksi. Velodromia käytetään myös maahockeyn sekä lacrossen pelipaikkana.

Vuosituhannen vaihteessa asennettua keinopäällystettä on viime vuosina arvosteltu ankarasti. Joissain yhteyksissä kovaa ja karheaa pintaa on jopa väitetty osasyyksi loukkaantumisiin. Esimerkiksi Jaguaarien Santeri Supin viime kautinen loukkaantuminen tapahtuin juuri Velodromilla ottelussa Wolverinesia vastaan. Tulevana sunnuntaina samat joukkueet kohtaavat uudelleen edelleen saman pinnoitteen päällystämällä pyöräilystadionilla.

Varsin osuvasti omaa suhdettaan Velodromiin kuvaa kolmatta kautta Wolverinesin takakentällä pelaava britti, Ric Hennessy. Lempinimeä Bam, tunnistava Hennessy pitää aktiivista blogia pelaamisestaan ja ylistää näin “rakastamaansa” pinnoitetta kirjoituksessaan (9.5.2012):

I am relishing the opportunity to get back to Maple League competition. I am not relishing a return to the sandpaper surface of the Velodrome. I have donated enough skin to that field to supply the SAJL with Bamskin footballs for the next few seasons. Save the pigs!

Tuosta voi sitten kaikki kielitaitoiset repiä irti Hennessyn blogissaan viljelemän mustan huumorin ja totuuden rajoja. Hennessyn ja Velodromin päällysteen kohtaaminen tositoimissa on seurattavissa suorana Velodromin katsomosta sunnuntaina klo 18.00 alkaen.

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

  • Aikanaan tuntui hienolta siirtyä Bolliksen puolilahosta katsomosta uusitulle Velolle. Ikävää että sen jälkeen ei parannuksia ole liiemmin tehty. Velon huonoin puoli on tuon tekonurmeksi kutsutun hiekkapaperipinnoitteen sijaan museoviraston suojelu. Hiekkapaperi varmaan saadaan uusittua jos rahaa löytyy. Mutta tuo suojelu estää kentän kehittämisen, mm. kunnon tulostaulun ja valaistuksen. Edistystä on sen sijaan UlkoVelon uusi harjoituskenttä.

  • Valaistus on helppo toteuttaa areenan ulkopuolelle (pysäköintialue + harjoituskentän puoleinen varikkoalue) sijoitettavilla valaisinpylväilla. Tämän päivän langattomalla tekniikalla kyllä saisi tulostaulun sinne aurinkokatsomon puolelle ja jos se ei ole kiinteä rakennelma, niin museovirastolla ei siihen pitäisi olla mitään sanomista. Talvella vaan kupla päälle niinkuin oli muistaakseni 90-luvulla golffareille laitettu, niin talvitreeniongelmatkin katoaisivat samalla kertaa Helsingistä. Kyse tosiaan ei ole enää kuin rahasta ja tahdosta toteuttaa.

  • Mun muistikuvien mukaan museovirasto nimenomaan kielsi valaisinpylväät. Ne olis ollu tulossa silloin Velon kunnostuksen yhteydessä. Tosin en tiedä mihin kohtaan ne silloin ois sijoitettu. Tuon kuplan esteenä on muistin mukaan joku rakenteellinen juttu. Siit oli jossain vaiheessa juttua liiton foorumilla.

    Tulostaulun uusiminen taitais olla kaikkein helpoin juttu. Siitä vois Stadin joukkueet yhdessä edistää. Paras sijoituspaikka must ois Messukeskuksen puoleinen pääty. Sieltä yleensä aurinko paistaa. Ja jos se ois pyörillä ja langattomalla tekniikalla, niin sitä vois tarvittaessa siirtää parempaan paikkaan.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *