Wolverines kohtaa varamiehiset Jaguaarit

jefumaster 24.5.2012 17:12 Ei kommentteja

(0-0)

(0-0)

27.05.2012 klo 18:00 Helsinki

Helsinki Wolverinesin ja Jyväskylän Jaguaarien ottelua pidetään kaikissa ennakkokaavailuissa kierroksen varmimpana kotivoittona.

Joukkueiden lähtökohdat kauden avausottelulle ovat varsin erilaiset. Wolverines on pelannut kevään aikana jo kaksi kovaa EFL:n karsintaottelua ”Vaahteraliigan All Stars”-miehistöksi kutsutulla kokoonpanollaan. Keski-suomalaiset sen sijaan ovat kevään aikana joutuneet muuttamaan pelikirjansa sisältöä pelinrakentaja Santeri Supin syyskesäisen loukkaantumisen pitäessä miehen poissa kentiltä koko kauden. Tukimiehen paikalta pelinrakentajaksi nostettu Daniel Smithwick ei vielä ehdi kauden avaukseen, joten Wolverinesia vastaan Jaguaarihyökkäyksen peliä rakentaa yllätysmies.

Jyväskyläläisten joukkueenjohtajaksi siirtynyt Supi kommentoi joukkueensa hyökkäystä avauksessa näin:

Se, että Smithwick ei ehdi kerkeä maahan, on ollut meillä tiedossa alusta asti, ja pelinrakentajan paikalla pelaa keskushyökkääjämme Akumatti Leskinen. Luonnollisesti tämä tuo paljon lisävaihtoehtoja juoksupeliimme, muttei suinkaan sulje pois heittopeliämme.

Maajoukkuepitoinen Wolverines-puolustus on vahvimmillaan juoksupeliä vastaan pelatessaan. Jaguaareilla onkin odotettavissa hikinen iltapäivä Velodromilla.

Wolverines-manageri Peetja Mannila kuittaa alkukauden rypistyksen kasaan lyhyesti:

Joukkue on aloittanut nyt ikään kuin uuden kauden, EFL-kausi on pelattu, purkissa ja enää ei katsella taaksepäin, vaan keskitytään Vaahteraliigaan.

“EFL-kausi on pelattu, purkissa ja enää ei katsella taaksepäin, vaan keskitytään Vaahteraliigaan.”

Kotijoukkueen mielenkiintoisimpia uusia pelaajia Suomen liigakentillä, ovat Vaahteraliiga-rookie ja voittoja janoava NFL-leiriläinen Karri Kuuttila, järkälemäinen britti-keskushyökkääjä Mike Andrew sekä ensimmäisessä Broncos-pelissä loukkaantunut jenkki-DB Jeremy Henderson. Peetja Mannilan mukaan Hendersonin pelaaminen sunnuntaina on epävarmaa:

Jeremy on valmiina pelaamaan sunnuntaina, mutta lopullisen päätöksen valmennus tulee varmaan tekemään pelipäivänä. Revähdykset ovat kuitenkin sen laadun vammoja, että mitä enemmän niille voidaan lepoa tarjota, sitä varmemmin ne eivät uusiudu.

Myös Wolvot odottavat maahan vielä yhtä amerikkalaista. Joukkueeseen rekrytoitu puolustuksen koordinaattori Mark Garza ei todennäköisesti ehdi mukaan sunnuntain otteluun.

Jaguaarien hyökkäyksessä Akumatti Leskinen ja Perttu Ahila ovat saaneet rinnalleen amerikkalaisen Scott Perlinin. Sunnuntaina heillä on vastassa liigan kovin puolustuksen frontti. Jagujen puolustuksen vahvistukset Ville-Valtteri Suojanen, Esa Vanhoja, sekä jenkki-LB Harmon Bruno saavat tehdä täyden päivätyön pysäyttääkseen Andrewn ohella wolvojen hyökkäyksen tutut juoksukoneet, Stephen Stokesin sekä Cedric Johnsonin. Jos Henderson on pelikuntoinen, saatetaan myös tämä Team USA:n DB ja potkunpalauttaja nähdä pallo kainalossaan Velolla.

Wolverines lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina. Joukkuetta on ryöpytetty EFL-tappioiden jälkeen niin paljon, että pelaajat lienevät sopivan ärsyyntyneitä ja näyttöhaluisia. Ottelun suurin arvoitus on Jaguaarien hyökkäyksen iskuvalmius. Peliä rakentaa back up QB:n back up, joten kentällä ei nähdä aivan coach Jensenin dream teamia kauden avauksessa. Varamiehinen Jaguaarit lähtee kuitenkin Supin mukaan hakemaan ottelusta voittoa:

Urheilussa on läpi historian ollut aina yllätyksiä – isompia ja pienempiä – ja nyt meillä on mahdollisuus yhteen. Olemme valmistautuneet ja lähdemme pelaamaan Wolverinesia vastaan samoin kuin kaikkia muitakin joukkueita. Lähdemme voittamaan ottelua varmalla hyökkäys- ja puolustuspelaamisella, sekä nuorten pelaajiemme yksilösuorituksilla ja erikoisjoukkuepelaamisella.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat kaksi kertaa. Wolverines keräsi molemmista otteluista täydet pisteet lukemin 34 – 48 ja 41 -7. Nimenomaan tuo jälkimäinen ottelu oli kohtalokas Jaguaarien Supille. Omassa otteluennakossaan Jaguaarit kertovat panostaneensa erikoisjoukkuepelaamiseen. Ennakkoasetelmat povaavat, että potkujoukkueita tullaan näkemään kentällä useampaankin kertaan. Helsingin liiga-avauksessa on odotettavissa mielenkiintoinen palloralli aurinkoiseksi luvatulla Velodromilla.

Poissa ottelusta:

  • Wolverines: Tatu Tarkiainen (koko kausi) Jeremy Henderson (epävarma)
  • Jaguaarit: Daniel Smithwick, Aki Ollenberg, Mika Nissinen, Juri Jämsen, Jon-Erik Talvio, Niko Taimiaho, Joel Honkonen

Wolverines – Jaguaarit sunnuntaina 27.05. Käpylän Velodromilla klo 18.00

Lue myös:

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *