Naisten sarjassa tapahtuu

Gridiron Staff 24.5.2012 14:26 Yksi kommentti

Naisten sarjassa on pelattu kaksi ensimmäistä kierrosta. Jo nyt sarja näyttää mielenkiintoisemmalta kuin vuosiin.

Piste-erot tällä kaudella ovat kaventuneet merkittävästi. Aiempina vuosina on nähty parhaillaan jopa 100 eroja, mutta nyt ottelut ovat päättyneet poikkeuksetta huomattavasti maltillisempiin lukemiin. Odotetuin peli oli ehkä Helsinki Golden Spiritin ja Helsinki Roostersin kohtaaminen. Nämä joukkueet ovat koko täyskontaktihistorian ajan olleet ylivoimaiset kärkijoukkueet muiden joukkueiden jäädessä kauas taakse. Tänä vuonna Roosters kuitenkin vei pelin selkeästi lukemin 32 -12. Jos pelit menisivät kuin aikaisempina vuosina, olisi Roosters ehdoton voittajasuosikki. Oulu Northern Lights sekoitti kuitenkin pakkaa voittamalla kotikentällään Roostersin historiallisesti lukemin 26 – 2.

Tulokasjoukkue Mikkeli Bouncers yllätti myös ensimmäisessä sarjapelissään. Vastassa oli pitkään pelannut joukkue Jyväskylä Jaguars, joille Mikkeli kuitenkin joutui taipumaan ainoastaan lukemin 12 – 6. Jaguars voitti ensimmäisen kierroksen pelinsä Seinäjoki Crocodilesia vastaan lukemin 0 – 24. Mielenkiinnolla odotellaan miten käy Mikkelin ja Seinäjoen kohdatessa myöhemmin kesällä.

Seinäjoen naiset kävivät toisella kierroksella Joensuu Wolvesin luona vierailemassa. Molemmat joukkueet paukuttivat reilusti pisteitä, mutta voitto meni Seinäjoelle lukemin 30 – 46. Kauden ensimmäisessä pelissään Wolves sai vain yhden TD:n, kun sarjan toinen tulokasjoukkue Turku Trojans höykyytti heitä lukemin 8 – 47. Viime vuoden naisten sarjan neljäs Nokia Ghosthunters on hävinnyt molemmat pelinsä. Ensimmäinen peli Oulussa päättyi lukemin 34 – 0. Kotipelinsa Ghosthunters hävisi Golden Spiritille lukemin 6-24.

Kolmas kierros alkaa lauantaina klo 13, kun Seinäjoki Crocodiles saapuu Helsinki GS:n vieraaksi. Samaan aikaan potkaistaan kick-off Oulussa, kun Northern Lights ja Jyväskylä Jaguars kohtaavat. GS on pelannut ensimmäiset pelinsä viime vuoden ykköstä ja nelosta vastaan, kun taas Crocojen pelit ovat olleet viime vuoden häntäpään joukkueita vastaan. Viime vuoden ruonkosarjassa näiden joukkueiden peli päättyi lukemiin 72 – 0 GS:n hyväksi, joten historia on heidän puolellaan.

Lights ja Jaguars ovat molemmat päässeet voiton makuun kahdella voitetulla pelillä. Jaguars on pitkään pitänyt kolmatta sijaa SM-sarjassa jättäen Lightsin neljänneksi, mutta viime vuonna asiaan tuli muutosta ja Lights vei Jaguarsia lukemin 0 – 42. Lopullinen sijoitus kaudella 2011 oli Lightsille kolmas ja Jaguaareille kuudes.

Sunnuntaina Bouncers on tulikokeen edessä, kun Suomen mestari 2011 Roosters tulee mikkeliläisjoukkuetta vastaan. Peli alkaa klo 12.30 Mikkelissä. Bouncersille ottelu on vasta toinen peli koko joukkueen historiassa. Puoltatuntia myöhemmin kajahtaa myös Nokialla, kun Ghosthuntersin ottelu Joensuu Wolvesia vastaan alkaa. Kumpikin on hävinnyt molemmat pelinsä tälle kaudelle, joten näyttämisen halu on varmasti suuri.

Tänä vuonna naisten sarjassa on ennätysmäärä joukkueita. Ainoa huoli on se, riittääkö joukkueissa pelaajia kauden loppuun saakka. Harvoissa joukkueissa kuitenkaan on yli 20 pelaajaa, ainakaan pelikunnossa. Loukkaantumistilanne saattaa olla tekijä, joka voi aiheuttaa yllättäviäkin ottelutuloksia lähestyttäessä runkosarjan päätöstä.

Sarjataulukko 24.5.

Joukkue Ottelut Voitot Häviöt Tehdyt Päästetyt Maalisuhde Pisteet
Northern Lights 2 2 0 60 2 58 4
Jaguars 2 2 0 36 6 30 4
Roosters 2 1 1 34 38 -4 2
GS Demons 2 1 1 36 38 -2 2
Crocodiles 2 1 1 46 54 -8 2
Trojans 1 1 0 47 8 39 2
Ghosthunters 2 0 2 6 58 -52 0
Wolves 2 0 2 38 93 -55 0
Bouncers 1 0 1 6 12 -6 0

Kommentoi

  • Vähän nuo pelit nyt heittää. Trojans kohtaa Nokia GH:n sunnuntaina Turussa Yläkentällä kello 13.00 alkaen :)