Ennakossa kakkosdivarin toinen kierros

Gridiron Staff 24.5.2012 13:17 2 kommenttia

Kakkosessa pelataan toisella kierroksella kuusi ottelua. Wolves, Steelers, Northern Lights II, Bouncers ja Oakmen pelaavat ensimmäistä kertaa tälle kaudelle.

Viikonlopun otteluputki avataan Vaasassa lauantaina klo 13.15 käynnistyvässä ottelussa, jossa isäntäjoukkue Vikings kohtaa Joensuu Wolvesin. Toisilleen tuntemattomat joukkueet lähtevät otteluun kahdesta sarjapisteestä. Vikings päihitti viime viikonloppuna Piratesin Jyväskylässä. Wolves ei pelannut, mutta voitti silti Northern Lights II:n luovuttaessa lauantaisen ottelun jo etukäteen.

Aiemmin lähinnä hyvästä heittohyökkäyksestään tunnettu Vikings luotti avausottelussa vahvasti juoksuun. Nähtäväksi jää, pystyykö joukkue Wolvesia vastaan etenemään myös heitoin.

– Yleensähän me olemme se heittopelistä tunnettu joukkue, joukkueen hyökkäyksen koordinaattori Anssi Viiru kommentoi sunnuntaisen pelin jälkeen.

Joensuun tämän kauden taso on vielä mysteeri. Joukkue tuntee Vaasan tämän kauden vahvuuden ennalta, ja panostaakin varmasti juoksun pysäyttämiseen. Aiempina vuosina option-hyökkäystä käyttänyt Wolves tulee tulevallakin kaudella olemaan varmasti vaarallinen. Odotamme kuitenkin ottelusta Vikingsin kotivoittoa, vaikkei sitä helpolla otetakaan.

Toisessa, klo 14 alkavassa ottelussa kohtaavat Hyvinkää Falcons ja Hämeenlinna Huskies. Entisestään vahvistuneesta Falconsista on muodostumassa todellinen kakkosdivisioonan höyryjyrä, jonka odotetaan tekevän tulokasjoukkue Huskiesista selvää jälkeä. Vaikka Huskies kykenikin voittamaan viime viikonloppuna junioripitoisen Lappeenrannan, on tällä viikolla vastus aivan toista luokkaa. Vierasvoittoa emme Perttulan nurmella tänä lauantaina tule näkemään.

Lauantai-illan ensimmäisessä ottelussa Wolverines II kohtaa kotonaan Salo Scorpionsin. Viime viikolla Saintsille kotonaan taipunut Wolverines II on pelaajistoltaan selkeästi koko sarjan levein joukkue. Joukkue laittoi lohkon kärkeen odotetun Saintsin erittäin tiukille viime viikonloppuna. Vieraileva Scorpions otti hieman yllättäen kotivoiton Hanko Sun Citystä lukemin 9-6. Salon puolustus oli kotipelissä vahva. On jännittävää nähdä, miten Scorpions pystyy haastamaan vahvan helsinkiläisjoukkueen vieraissa. Gridiron ounastelee kotijoukkueen kahden touchdownin voittoa.

Lauantai-illan päättää kakkosdivisioonan osalta Kuopio Steelersin ja Northern Lights II:n kohtaaminen Savon sydämessä. Noin kuukausi sitten pelatussa harjoitusottelussa Steelers oli selkeästi parempi lukemin 49-0, ja pystyi peluuttamaan ottelun kuluessa runsaasti myös junioripelaajiaan. Huhujen mukaan Northern Lights II:n harjoitusottelussa pelanneista pelaajista merkittävä osa on nostettu edustusjoukkueen vahvuuteen, joten ottelusta voi tulla vierailijoille erittäin vaikea.

II-divisioonassa pelataan sunnuntaina kaksi ottelua. Klo 15 alkavassa ottelussa Bouncers isännöi Lappeenrannan Rajaritareja kotonaan Urpolan tekonurmella. Bouncersille ottelu on kauden ensimmäinen, kun taas Rajaritarit kärsivät kotonaan tappion tulokasjoukkue Huskiesille lukemin 6-8. Bouncersin peli viime kauden päätteeksi lupaili hyvää. Joukkue on myös leireillyt ja pelannut harjoitusotteluita ennen kauden alkua. Jos isäntäjoukkue pystyy jatkamaan viime kauden peliään myös tulevalla kaudella, ovat Rajaritarit ongelmissa. Lappeenranta on heikentynyt täksi kaudeksi erittäin paljon, eikä viime kauden liigajoukkueesta ole jäljellä kuin peliasut. Nuori joukkue taistelee kuitenkin kovasti, eikä varmasti päästä Bouncersia helpolla. Odotamme silti kotijoukkueen noin 20 pisteen voittoa.

Viikonlopun viimeisessä kakkosen ottelussa ensimmäisellä kierroksella harmittavan vierastappion Scorpionsille kärsinyt Sun City isännöi Raisio Oakmenia. Oakmen huilasi avauskierroksen, joten raisiolaisjoukkueen edesottamuksia päästään seuraamaan nyt ensimmäistä kertaa tälle keväälle. Scorpionsin vahva linjapeli saattoi jopa yllättää Sun Cityn, ja joukkue haluaakin varmasti tasata tilanteen kotivoitolla. Tappio saattaisi tietää hankolaisryhmälle jopa pudotuspelien ulkopuolelle jäämistä – niin tasainen lohko C näyttää tänä vuonna olevan.

Oakmenin valmennusryhmään on tullut talven aikana muutoksia. Joukkueella on ollut talvella harjoitustiloista puutetta, mistä syystä Oakmen onkin pelannut harjoitusotteluita aiempaa enemmän. Jää nähtäväksi, onko Oakmen valmis heti kauden ensimmäisessä ottelussa. Sun Citylle on helppo ennustaa vähintään kahden touchdownin kotivoittoa.

Kommentoi

  • en olisi niinkään varma hyvinkää vs hämeenlinna pelistä. Onhan se vaikea uskoa että huskies voittavat pelin, mutta ei voi uskoa että eikö heillä olisi voitto mahdollisuutta, tosin pieni prosentti mutta se on aina olemassa…ikinä ei saa aliarvioida ketään joukkuetta

  • Voin vannoa, että Falcons ei lähde takki auki. Tämä ennakko sivuutettu.
    Kovaa treenattu tämäkin viikko.

    GO FALCONS !