69ers ja ECG iskevät yhteen

Gridiron Staff 24.5.2012 13:46 Yksi kommentti

(0-1)

(0-0)

26.05.2012 klo 16:00 Helsinki

ECG:n ja 69ersin kohtaamisessa kokemus kohtaa nuoruuden innon. Ottelussa selviää, kumman valmennus on onnistunut tehtävässään paremmin.

East City Giantsin taival kaudella 2012 jatkuu paikalliskamppailulla Helsinki 69ersia vastaan tulevana viikonloppuna. Asetelma on jälleen kerran mielenkiintoinen. Giantsin ”uudelleenlämmittivät” kaudelle 2011 nimenomaan 69ersin organisaatiossa toimineet – kylläkin ECG-taustaiset – nykyiset ECG-valmentajat Stefan ”Eti” Karkulahti ja Riku Flink. Onpa 69ersista saatu nyky-ECG:n pelaajarunkoonkin suorastaan kantavia voimia; mm. puolustuksen johtohahmo, tukimies Teemu Holopainen sekä laitahyökkääjien kapteeni Sinh Thu ovat aiemmin tehneet uraa nimenomaan 69ersissa.

69ers puolestaan on talven aikana treenannut kovaa, ja tulee pelaamaan isolla sydämellä old school -futista iskemällä kovaa koko ottelun ajan. Juoksupeliä on treenattu tehokkaammaksi, ja heittopeliinkin on saatu lisää nopeutta ja tarkkuutta. Myös puolustuspeliä on viritetty talven aikana.

Läheiset suhteet menevät monella tapaa myös vuosien taakse. 69ersin pelaaja-päävalmentaja Jason Thomas oli Giantsin 90-luvun tähtiä ja hänen isänsä, edesmennyt Clarence ”Motts” Thomas, loi sen pohjan, jolle ECG:n 90-luvun alun menestys rakentui. Lisäksi 69ersia on monella tavalla pidetty vuonna 2001 toimintansa edellisen kerran päättäneen ECG:n henkisenä perijänä ja nimenomaan itähelsinkiläisenä joukkueena. Panokset ovat siis monella tapaa kovemmat kuin pelkkä taistelu sarjapisteistä, joita ECG tarvitsee ehkä jopa muita joukkueita enemmän.

Ottelu on 69ersille kauden ensimmäinen, joten joukkueen nykykunto on hieman arvoitus. Vahvistuksina 69ersille ovat palanneet jo muutamana aiempana kautena Suomessa pelanneet Marquette ”Q” Floyd, vikkeläjalkainen Charles McCrea sekä EU-pelaaja Nestor Alonso. Näiden räjähtävien pelaajien ohella säpinää kentälle tuovat varmasti mm. Niko Liesmäki ja Jani Pulkkinen. ”Ankkurina” toimii vähintäänkin erittäin kokeneeksi tituleerattava linjakaarti.

69ersin valmennusjohdon suunnitelmissa on myös uudistaa systeemiä ns. kikkapeleillä, joita Jason Thomas on kehittänyt talven aikana. Thomasin mukaan uusi systeemi sisältää varmasti jotain erikoista ja uutta, joten mielenkiintoista nähdä mitä tuleman pitää ja kuinka kokeneemman 69ersin uusi pelityyli puree nuoreen ja nälkäiseen vastustajaan.

ECG:n puolustusta tullaan siis varmasti mittaamaan – etenkin, jos Jason Thomasin johtama hyökkäys saa lupailemansa kikkapelit toimimaan. Myös jättien pelinrakentaja- ja laittahyökkääjäjoukon on jatkettava hyviä näyttöjään, mikäli ”kelta-musta” mielii kauden ensimmäisen voittonsa ottelusta saada. Avaimeksi saattaakin nousta se, miten Giantsin valmennuksen tilaamat vähäiset pallonmenetykset sekä juoksupelin tasaisuus toteutuvat ottelussa.

Ottelu pelataan molempien joukkueiden kotikentällä Käpylän Velodromilla lauantaina klo 16.00. Ottelu on virallisesti East City Giantsin kotiottelu.

Kommentoi

  • 100-0 #domination