Lights ja Trojans avaavat liigakauden

Gridiron Staff 23.5.2012 23:17 Yksi kommentti

(0-0)

(0-0)

26.05.2012 klo 18:30 Oulu

Viime kauden kutonen ja sarjajumbo kohtaavat avausottelussa, jota kummallakaan ei ole varaa hävitä.

Kaudella 2011 erittäin heittopainoista Air Raid -hyökkäysjärjestelmää käyttänyt Northern Lights tulee tällä kaudella luottamaan todennäköisesti hieman tasapainoisempaan hyökkäystapaan. Loukkaantumisen vuoksi lähes koko viime kauden sivussa ollut maajoukkuekeskushyökkääjä Mikko Suutari ei tällä kaudella pelaa, mutta Lightsilla on asettaa keskushyökkääjäksi isokokoinen USC:n Nick Garratt. Viime kaudella Itävallan AFL-liigassa pelannut Garratt tarjoaa Lightsille fyysisen juoksu-uhan, jollaista ei ole Oulussa nähtykään Olli Ervastin jälkeen.

Viime kaudella Trojans tunnettiin pääasiassa juoksupelistään, jonka toimivuutta joukkue väläyttelikin muutamaan otteeseen. Joukkueiden ainoa kohtaaminen viime kesänä pysyi tasaisena kolmannelle neljännekselle saakka. Kesäkuisessa ottelussa Trojans siirtyi Miko Ylikosken juoksulla maalin johtoon, ennen kuin Lights-hyökkäys heräsi ja nakutti neljä touchdownia perätysten. Joukkueiden välinen tasoero viime kaudella ei välttämättä ollut niin suuri kuin Oulussa kenties halutaan ajatella. Lauantain otteluun molempien juokkueiden on lähdettävä 100-prosenttisesti valmistautuneena.

Lightsin laitahyökkääjäkalusto on osin uusiutunut, mutta pelinrakentaja Brent Rausch voi luottaa kokeneiden Aappo Salorannan ja Joonas Tainan panokseen pelikentällä. Maajoukkueen portteja kolkutteleva Saloranta on yksi tämän hetken kovimpia suomalaisia laitahyökkääjiä. Mies muodosti viime kaudella Stacey Thomasin kanssa äärimmäisen vaarallisen tutkaparin napaten 712 jaardia ja kahdeksan touchdownia.

– Fiilis on hyvä. En ole enää armeijassa, joten olen päässyt harjoittelemaan paremmin. Nopeutta on tullut lisää. Pallot ovat jääneet näppeihin, eikä vaivojakaan pahemmin ole ollut. Näkisin että pystyn parempaan kuin viime vuonna, Saloranta kertoi aiemmin tässä kuussa Gridironin haastattelussa.

Tarvittaessa Lights voi käyttää viime vuonna yli 700 jaardia kiinniottaneen Stacey Thomasin palveluksia myös hyökkäyksessä. Puolustuksessa Thomas ja Garratt muodostavat varteenotettavan aisaparin. Viime kaudella 40 pistettä ottelua kohden päästänyt Lights-puolustus on paperilla parantunut viime vuodesta, mutta todellisen tilanteen näemme vasta lauantaina.

Voitottoman viime kauden jälkeen Turussa on tehty kovasti työtä tulevaa kautta varten. Joukkue on satsannut taustaorganisaatioon, ja saanut houkuteltua muutamia vanhoja Trojans-pelaajia takaisin ruotuun myös pelaavaan miehistöön. Joukkue pelasi kuun alussa harjoitusottelun Velodromilla ykkösdivisioonan East City Giantsia vastaan. Täksi kaudeksi joukkue on palkannut täydet kolme amerikkalaisvahvistusta, jotka kaikki ovat pelipaikaltaan ensisijaisesti puolustajia. Kolmikosta Sadat Chambers, Haydrian Lewis ja Shawn Blount löytyy tarpeen mukaan myös pallonkanto- ja kiinniottovoimaa.

Avausottelu on samassa lohkossa pelaaville joukkueille molemmille erittäin tärkeä. Northern Lights kuuluu Gridironin liigaennakon mukaan joukkueisiin, jotka voivat onnistuessaan taistella neljännestä pudotuspelipaikasta. Tappio viimeksi kaudella 2010 voittaneelle Trojansille saattaisi rampauttaa Lightsin pudotuspelihaaveet heti kättelyssä.

Jos oululaisilla on ottelun alla paineita, voi samaa sanoa myös vierasjoukkueesta. Ylpeä Trojans haluaa epätoivoisesti kääntää kelkkansa jälleen voittojen tielle. Northern Lights on ennakolta yksi niistä joukkueista, jota vastaan Trojans voi realistisesti taistella voitosta. Tappio – ja varsinkin mahdollinen suurinumeroinen tappio – vaikuttaisi varmasti negatiivisesti joukkueen taistelumoraaliin myös jatkoa ajatellen.

Ottelu pelataan ennen kierroksen muita otteluja lauantaina 26.5. klo 18:30 Castrenin kentällä Oulussa.

PÄIVITYS: SAJL on julkaissut ottelusta ennakon kotisivuillaan.

PÄIVITYS: Trojans on julkaissut YouTube-kanavallaan päävalmentaja Pauli Ojasen mietteitä avausottelun alla.

Kommentoi

  • Kyllä tässä matsissa ratkaisut löytyy hyökkäyksistä, joten on Andersson
    mennyt eteenpäin QB:na ja saako jonkinlaisen rauhan heittämiseen.
    Lightsin kannalta taas, miten uus QB löytää vastaanottajansa, eka peli
    on kuitenkin puolustusten peli !