TAFT ja Ghosthunters solmivat farmisopimuksen

Gridiron Staff 21.5.2012 9:22 Ei kommentteja

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliigajoukkue Vantaan TAFT sekä 1-divisioonassa pelaava Nokia Ghosthunters ovat solmineet farmisopimuksen kaudelle 2012.

Farmisopimuksen myötä seurat voivat lainata pelaajia toisilleen vapaasti heinäkuun loppuun asti. Päävalmentajat Rami Lilja ja Sami Telenius keskustelivat farmisopimuksen mahdollisuudesta jo alkuvuodesta ja huhtikuussa asiasta tehtiin viralliset päätökset.

– Farmisopimus avaa meille mielenkiintoisia mahdollisuuksia. Nokialla on joukkueessaan loistava potentiaali ja monia mielenkiintoisia pelaajia, joille voimme farmisopimuksen myötä tarjota mahdollisuuden kokeilla liigavauhtia. Vastavuoroisesti Nokian riveissä on mahdollisuus omille pelaajillemme ottaa tuntumaa hieman erilaiseen systeemiin ja saada uudenlaisia vastuita.

– Päädyimme yhteistyöhön juuri Nokian kanssa, koska minä ja päävalmentaja Sami Telenius ajattelemme monista fudiksen elementeistä samalla tavalla –olkoonkin, että suoritamme tätä visiota hieman erityyppisen lähestymisen kautta. Näenkin nyt tehdyn farmisopimuksen ennen kaikkea yhteistyön alkuna, joka jatkuu toivottavasti myös kauden jälkeen hyvänä harjoitus- ja valmennusyhteistyönä, TAFT:n päävalmentaja Rami Lilja sanoo.

– Olen erittäin iloinen alkavasta yhteistyöstä Vantaan TAFT:n kanssa. Minä ja Rami olemme jo jonkin aikaa vaihtaneet ajatuksia fudiksesta ja valmentamisesta, joten ajatustenvaihdon laajentaminen farmisopimukseen oli varsin luonteva seuraava askel ja uskon, että tulevaisuudessa teemme enemmänkin yhteistyötä. Mielestäni seurojen pitäisi tehdä laajemminkin yhteistyötä Suomessa –tämä on pieni maa ja on koko lajin etu kun pelaajat saavat haasteita ja uusia vastuita, toteaa Sami Telenius Nokialta.

– Tämä on hieno mahdollisuus pelaajille saada uudenlaista roolia ja nähdä peliä myös sen oman hiekkalaatikon ulkopuolella.

Kommentoi