Iiro Luodon Broncos valmis EFL-välieriin

jefumaster 21.5.2012 15:52 Ei kommentteja

Sveitsin liigaa suvereenisti johtava Calanda Broncos selviytyi EFL:n välieriin kukistamalla hallitsevan Suomen mestarin, Wolverinesin kahdessa karsintaottelussa yhteislukemin 101- 42. Broncot (EFAF 4.) kohtaavat välieräottelussaan itävaltalaisen Graz Giantsin (EFAF 6.).

Itävallan korkeimmalla sarjatasolla “Austrian Football Leaquessa” pelaa kuusi joukkuetta joista Giants on rankattu kolmanneksi parhaaksi. Itävällan sarjaa dominoivat Vienna Vikings (EFAF 1.), sekä tirolilainen Svarco Raiders (EFAF 2.). Itävallan liigan erikoisuutena korkeimmalla sarjatasolle pelaa tsekkiläinen Prague Panthers (EFAF 8.), joka Vikingsin, Raidersin ja Giantsin ohella kuuluun EFAF-rankingissa kymmenen Euroopan parhaan seurajoukkueen ryhmään. Rankkausten perusteella itävallan sarjan seurajoukkueet ovat siis Euroopan eliittiä jenkkifutiksessa.

Calanda Broncos hävisi vuonna 2011 EFL:n neljännesvälierissä itävaltalaiselle Vikingsille erittäin tiukkojen vaiheiden jälkeen lukemin 15 – 12. Sveitsiläiset johtivat välieräottelua sen puolessa välissä vielä lukemin 7 -12. Tällä kaudelle paikallisen olutpanimon (Calandan) rahoittama joukkue ei aio taipua samassa vaiheessa EFL-turnausta, vaan tavoittelee vakavasti pääsyä ensin semifinaaliin ja lopulta itse Eurobowl-finaaliin. Broncojen hyökkäyslinjan suomalainen, Iiro Luoto kommentoi joukkueensa matkaa kohti seuraavaa etappia.

Muutama sana vielä Wolverines-kamppailuista. Millaiset tunnelmat joukkueella oli ennen ja jälkeen ISS-ottelun?

Lähtöasetelma peliin oli tietenkin erilainen kuin ensimmäisessä kohtaamisessa, koska meillä oli taskussa 43 pisteen etumatka Wolverineseihin. Pystyimme lähtemään peliin paljon rennommin kuin ensimmäiseen kohtaamiseen. Peli meni noudattaen sitä kaavaa, jota uumoiltiinkin. Hieman oli Wolverines pakka sekoittunut, kun Leivoja ja Vilkko poistuivat peräsimestä. Wolverines ei missään vaiheessa antanut periksi vaan taistelivat kunnialla loppuun asti.

Mikä se kylpytakki-juttu oli viimeisellä neljänneksellä ? (Luoto seurasi ottelua vaihtoaitiossa valkoisessa kylpytakissa)

Kylpytakki-juttu juontaa juurensa viime kauden kolmanteen peliin jolloin jouduin vääntyneen nilkkani takia seisoskelemaan sivurajalla ja jostain syystä päätin pukeutua silloin shortseihin ja kylpytakkiin. Kauden aikana sitten muutamat joukkueen fanit päättivät, että he tulevat peleihin kylpytakeissa. Off-seasonin aikana kylpytakkimafia (kuvassa vasemmalla) sitten tilasi itselleen design-kylpytakit joissa on Broncos logo selässä ja etupuolelta löytyy kylpytakin omistajan nimi. Eli päätin kunnioittaa faneja ISS:llä ja olihan siellä loppujen lopuksi suht viileä siinä vaiheessa kun kylpytakin päälleni puin.

Onko sinulla tietoa miten Graz eroaa vastustajana Wolverinesista ?

Graz vaikuttaa aika samantyyppiseltä joukkueelta kuin Wolverines pelityylillisesti. Hyökkäys vaikuttaa enempi juoksupainotteiselta, vaikka pelinrakentaja Chris Gunn osaa palloa heittääkin. Puolustus on enimmäkseen 3-4 tyylinen, mutta välillä he kääntävät sen 4-3 tyyppiseksi. Joukkue näyttää rosterin mukaan kohtalaisen nuorelta porukalta. Kova vääntö on luvassa joka tapauksessa.

Tuoko kerrasta poikki asetelma muutoksia valmistautumiseen ?

Kerrasta poikki asetelma tuo tietenkin oman pikku lisänsä ja jännityksen, koska nyt kaiken täytyy toimia täydellisesti. Valmistautuminen ei tule muuttumaan paljoakaan. Nyt vaan pitää kaikkien katsella filmiä Graz:ista. Ei ole varaa heitellä palloa vastustajalle, ei saa missata taklauksia, ei saa antaa vastustajan säkittää pelinrakentajaa eikä edes antaa painetta pelinrakentajalle. Vuosi sitten meidän pelit loppuivat tässä vaiheessa EFL:lää.

Seuraat aktiivisesti kotimaista Vaahteraliigaa internetin välityksellä. Kun liigamme alkaa nyt ensi viikonloppuna, mikä on sinun veikkauksesi runkosarjan sijoituksista ?

Uskon, että tästä kaudesta tulee tasaisempi kuin edelliskaudesta ja siten hankala veikata runkosarjan voittajaa. Eiköhän siellä kärkipäässä nähdä vanhat tutut(seinäjoki, porvoo, wolverines), kuka ottaa neljännen playoff paikan onkin sitten arvoitus ja kahdeksi kovimmaksi ehdokkaaksi nostan Roostersin ja Taftin.

EFL:n välieräottelu Graz Giants – Calanda Broncos pelataan lauantaina 26.05. paikallista aikaa klo 15.00 ASKOE-Stadionilla Graz-Eggenbergissä. Broncos tai Giants kohtaa neljännesvälierä Svarco Riders – Prague Panthers voittajan semifinaalipelissä 16. tai 17. kesäkuuta. Gridiron seuraa tiiviisti sveitsiläis-suomalaisen muukalaislegioonan etenemistä kohti Eurobowl-ottelua.

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *