Vikings vei vieraspisteet Jyväskylästä

Tuomo Tomperi 20.5.2012 20:00 Ei kommentteja

(0-1)

14

(1-0)

26
1 2  
8 6 14
18 8 26

19.-20.5.2012

Vaasa Vikings kävi noutamassa sarjapisteet Jyväskylä Piratesilta lukemin 14-26 (8-18).

Pirates lähti otteluun 26 miehellä. Muutama pelimies oli lainattu Jyväskylän juniorijoukkueista, joten joukkue lähti sarja-avaukseen jopa tavallista laajemmalla rosterilla. Joukkuetta kuitenkin vaivasi yleinen murhe – linjamiehiä ei ollut liiaksi asti. Vaasa sai pukeisiin 24 pelaajaa.

Molempien joukkueiden kauden avausottelu lähti liikenteeseen vauhdikkaasti vierasjoukkueen palauttaessa aloituspotkun suoraan pohjiin. Avausotteluissa usein nähty hermoilu kostautui siis kotijoukkueelle heti ottelun alkajaisiksi.

– Pelin alku meni heti hermostuneisuuden ja jännityksen piikkiin, Gridiron.fi:n haastattelema Pirates-keskushyökkääjä Jani Joutsen kertoo.

Vikingsin hyökkäyksen koordinaattori Anssi Viiru kiitteli erikoisjoukkueensa hyvää blokkausta ottelun alkuun.

– Ensimmäisellä neljänneksellä taidettiin johtaa 12-0. Lähdettiin pelaamaan yksinkertaista peliä. Meillä on viime kauteen verrattuna uusi pelikirja ja uusi pelinrakentaja. Tänään ajatuksena oli lähteä juoksemaan palloa ja avaamaan heittoa sitä kautta, Viiru kertoo.

Vikings onnistui avausjaksolla myös kaksi kertaa maalinteossa juoksupeleillä. Pirates pystyi myös pistesuorituksiin, ja näin tauolle mentiin lukemissa 8-18.

– Toisella puoliajalla heitettiin vähän enemmän. Saatiin muutama heitto läpikin ja yksi lisämaali, Joutsen sanoo.

– Pari kertaa oltiin myös aivan lähellä vaasalaismaalia, mutta jäätiin pisteittä. Niistä tilanteista olisi pitänyt tehdä pisteitä, Joutsen murehtii.

– Ne tilanteet jäivät kannaltamme ottelun käännekohdiksi.

Vaasan Viiru kiitteli jyväskyläläisjoukkueen peliä.

– Fysiikka oli meidän puolellamme, mutta vastustaja oli vahva. Ajatuksena oli saada heittopeliä ajettua tänään sisään, mutta siinä ei onnistuttu. Peli oli koko ajan niin tiukka, ettei voitu missään vaiheessa hellittää. Juoksu toimi hyvin, mutta Pirates yllätti ainakin minut positiivisesti, Viiru kehuu vastustajajoukkuetta.

Pirates heitti ottelussa hyvin ja saavutti useita keskipitkiä kiinniottoja. Vaasa käytti ottelussa kahta rookie-kulmapuolustajaa, joille ottelu oli mainio oppitunti. Pirates ei kuitenkaan päässyt heittopeleillään pohjiin saakka, ja ratkaisevilla hetkillä vaasalaispuolustus onnistui tilkitsemään välit.

Viiru kehui myös vastustajajoukkueen pelinrakentajan Mikko Lyyran otteita.

– Pirates heitti shotgunista nopeita heittoja. Vaikka painetta saatiinkin, ei ehditty estämään kiinniottoja. Yleensähän me olemme se heittopelistä tunnettu joukkue, Viiru naurahtaa.

Peli jatkui tiukkana viimeiselle neljännekselle saakka. Vaasan neljän pisteen johto oli jo häviämässä Piratesin rynniessä väkisin kohti vieraiden maalialuetta.

– Meillä oli yksinkertaisesti isompia ja vahvempia miehiä, Viiru kertoo.

– Kentän lyhetessä linjapelin merkitys korostui. Viimeisellä neljänneksellä puolustimme pallon Piratesilta pois ja veimme sen jälkeen pelivälineen toiseen päätyyn. Ottelu oli numeroitaan tiukempi! Hyvää rehtiä futista kaikin puolin, Viiru kehuu.

Joukkueet kohtaavat uudestaan heinäkuun lopussa Vaasassa. Piratesin on ehdottomasti kyettävä voittoihin Vaasaa tai Kuopiota vastaan, mikäli joukkue mielii viime kauden malliin pudotuspeleihin. Joutsen kuitenkin valaa uskoa oman joukkueensa tekemiseen.

– Vaasan pelissä voi käydä toisinkin. Jos pystymme hyviin suorituksiin Vikingsia ja Steelersia vastaan, on meillä mielestäni mahdollisuudet pudotuspeleihin, keskushyökkääjä Joutsen uskoo.

Hyökkäyksen koordinaattori Viiru on myös toiveikas loppukautta ajatellen. Avausvoitto on joukkueelle tietenkin mahtava aloitus sarjaan. Vaikka heittohyökkäys piiputtikin, ei Viiru ole huolissaan. Vanha konkari ei ole valmis vetämään hartiasuojia jälleen niskaan.

– Ehei, kyllä oma peliura jäi viime kauteen, Viiru naurahtaa.

– Walter Vasanojalla on potentiaalia olla loistava. Tänään heittopelimme ei vain kulkenut. Meidän täytyy keskittyä heiton parantamiseen erityisesti tulevalla viikolla.

Vikings isännöi Wolvesia ensi viikolla pelattavassa ottelussa. Pirates huilaa hetken, ja kohtaa seuraavassa ottelussaan Oulu Northern Lights II:n Oulussa 9.6.

Kommentoi