Japanin mestari voitti saksalaiset

jefumaster 20.5.2012 13:49 Ei kommentteja

Japanin jenkkifutisliigan mestari vuosimallia 2011 Obic Seagulls otti lauantai-iltana mittaa saksalaisesta Dresden Monarchista. Ensimmäinen japanilaisen ja eurooppalaisen seurajoukkueen kohtaaminen päättyi japanilaisten voittoon lukemin 29-17.

Japanin urheilu-genre on voimakkaasti länsimaistumassa amerikkalaisten lajien, kuten baseball, sekä jenkkifutis vallatessa yhä enemmän suosiota nuorten katsojien parissa. Lajin pääsarja X-league on statukseltaan ammattilaissarja ja Japanin maajoukkue on rankattu maailmassa kärkikolmikkoon USA:n ja Kanadan seuraan. Jenkkifutiksen kaksi ensimmäistä World Cuppia (1999 ja 2003) menivät japanilaisten nimiin ennen USA:n osanottoa turnaukseen.

Suomalaisilla on ollut kunnia olla mukana Japanin jenkkifutiksen kansainvälistymisessä. Vuonna 1998 Suomen maajoukkue, tuolloin statukseltaan Euroopan mestari, kohtasi Japanin maajoukkueen ensimmäisessä japanilaisten kansainvälisessä ottelussa, Japan-Eurobowl spektaakkelissa Tokio Domessa. Tuolloin Petrus Penkin johtamat suomalaiset saivat kovaa kyytiä 20.000 japanilaisen hurratessa maajoukkueensa voittoon lukemin 39-7.

Dresden Monarcs on Saksan liigan pohjoisdivisioonassa tällä hetkellä viidentenä 1-1 rekordillaan. International Challenge Bowl nimellä pelatussa ottelussa Monarchs juhli 20 vuotta kestänyttä taipalettaan Saksan jenkkifutissarjoissa. Monarchsin riveissä pelaa suomalainen Martti Välimaa, jonka kommentteja Gridironissa myöhemmin.

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi