Falcons avasi kauden vahvasti

Tuomo Tomperi 19.5.2012 16:54 3 kommenttia

(0-1)

00

(1-0)

57
1 2  
0 0 0
37 20 57

19.-20.5.2012

Hyvinkääläisjoukkue haki vieraspisteet Lahdesta lukemin 0-57.

Joukkueiden tasoero kävi ottelua seuraamaan saapuneelle lahtelaisyleisölle selväksi heti ensimmäisellä neljänneksellä. Hyvinkääläishyökkäys pystyi etenemään juosten keskeltä tehokkaasti. Kun Panthers-puolustus päätti estää juoksupelin, hyvinkääläiset etenivät heittämällä palloa tukimiesten taakse auenneisiin aukkoihin. Panthers teki parhaansa, mutta tasoero lauantaina oli liian suuri.

– Hyvinkää oli selkeästi tullut pelaamaan. Joukkue on tosi kova, enkä ihmettelisi vaikka he haastaisivat tänä vuonna koko sarjan voitosta, Panthersin takamies Ilari Kokkonen kertoi.

– Ensimmäisellä puoliajalla puolustuksemme oli lähes jatkuvasti kentällä. Falcons ansaitsi voittonsa, ei heillä ollut tänään meitä vastaan juuri hätäpäivää. Toki meidän joukkueemme on liikkeellä vähän toisenlaisilla tavoitteilla muutenkin. Joukkue on nuori, ja meillä on paljon uusia pelaajia, Kokkonen lisää.

Falconsin valmentaja Olli Hautala piti suojattiensa esitystä hyvänä. Sekä hyökkäys että puolustus toimivat mallikkaasti koko iltapäivän. Rautamaljan voittoon realistisesti tähtäävä Falcons eteni Panthersia vastaan sekä juoksuin että heitoin tasaisen tehokkaasti.

– Saatiin hyvin porukkaa jalkeille, vaan muutama pelimies puuttui. Aloittavista paikalla olivat käytännössä kaikki. En nimeäisi onnistujina erityisesti ketään yksilöä. Joukkue pelasi joukkueena, se on se iso asia tässä, Hautala lisää.

– Toisella puoliajalla saimme ajettua kakkosmiehistöäkin hyvin sisään. Toinen pelinrakentajammekin pelasi toisella puoliajalla ja heitti yhden maalinkin. Oli tärkeää saada myös uusille kavereille pelikokemusta tässä ottelussa.

Voitolla Falcons ottaa ennen huomista Rajaritarit – Huskies -ottelua lohkon kärkipaikan itselleen. Lohkon odotetut kärkinimet Rajaritarit ja Falcons kohtaavat vasta heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna. Panthers keskittyy nuolemaan haavojaan kahden viikon päästä pelattavaa Lappeenranta-ottelua ajatellen.

Kommentoi

  • 0-58

  • Väittäisin kyllä pelin loppuneen 0-57. Laskin paikanpäällä maalit ja kirjasin tekijät ylös.

  • Ottelun virallinen lopputulos on 0-57 (0-37) se yksi lisäpiste jäi hiukan epäselväksi myös allekirjoittaneelle, mutta päätuomarin papereissa se oli epäonnistunut.