Bears haki pisteet jatkoajalla

Tuomo Tomperi 19.5.2012 19:56 Yksi kommentti

(0-1)

13

(1-0)

21
1 2 Jatkoaika  
0 13 0 13
7 6 8 21

19.05.2012 klo 15:00 Nokia

Pori Bearsin paluukausi alkoi voitokkaasti isäntäjoukkue Nokia Ghosthuntersin kustannuksella. Tiukan ottelun lopputulokseksi kirjattiin 13-21 hyökkäyskilpailun jälkeen.

Hyökkäyksen koordinaattorina toimiva Klaus Alinen piti suojattiensa esitystä mallikkaana.

– Hyökkäyskilpailuksihan se sitten meni. Onneksi kaverit osoittivat sisukkuutensa. Loppupeli alkoi olemaan jo hyvä, saimme pysyttyä omassa systeemissä. Alussa nähtiin harjoituksen puutteesta johtuvaa jännitystä. Onneksi saatiin homma hoidettua, Alinen kehuu.

Nokian päävalmentaja Sami Telenius oli luonnollisesti tyytymätön lopputulokseen, mutta paljon hyvääkin hän kotijoukkueen otteista löysi.

– Tulos ei tietenkään ollut sitä mitä lähdettiin hakemaan. Mutta toisaalta meillä oli maalipaikkoja useampaankin touchdowniin – esimerkiksi yksi pitkä Dan O’Connellin juoksumaali hylättiin rangaistuksen takia. Kaveri on kyllä ilmiömäinen! Täytyy sanoa, etten ole hetkeen vastaavaa pelaajaa nähnyt, Telenius ylistää.

– Pitkän juoksunsa aikana kaveri kylmästi hyppäsi taklaamaan tulleen tukimiehen yli!

Molemmat valmentajat harmittelivat ensimmäisessä pelissä usein näkyvien pienten virheiden määrää.

– Harjoituksen ja ajoitusten puute näkyi meidän pelissämme selvästi. Nokia oli sitä mitä ajattelimmekin heidän olevan. Heillä on kokemusta, ja tiesimme heidän tarjoavan hyvän vastuksen, Alinen kommentoi.

– Pelinrakentajamme Hector Ayala oli odotetun hyvä, johdattaen joukkuetta kentällä. Heittopelissäkin kyse on harjoituksesta. Kun saamme pienet asiat kuntoon, pelimme paranee, Alinen kertoo.

– Itse pelkäsin juuri eniten tätä ensimmäistä peliä, Telenius lisää.

– Näin tiukassa pelissä riittää yksi nukahtaminen, joka voi ratkaista pelin. Voitto oli tänään joka tapauksessa todella lähellä. Kokonaisuutena olen kuitenkin varsin tyytyväinen joukkueemme peliin, Telenius kertoo.

Nokian päävalmentaja piti lauantain ottelua erittäin fyysisenä. Teleniuksen kanta on, että Bears voi olla jopa sarjan voittajasuosikki. Moni on pitänyt Indiansia ykkössuosikkina, mutta Nokialla tiedetään, ettei kouvolalaisjoukkue ole koskaan divisioonaa voittanut lukuisista tilaisuuksista huolimatta.

– Emme hätkähdä tämän ottelun lopputuloksesta. Tulee mielenkiintoinen kausi, kun saamme kaikki äijät matseihin. Meillä on kova hyökkäyksen linja, jonka takana juoksee Christoffer Anttila. Anttila juoksi tänäänkin 60 jaardin maalin heti kolmannen neljänneksen alkuun. Heittopeli pitää saada vielä kuntoon, Telenius mainitsee.

Porissa oltiin toki tyytyväisiä lopputulokseen, mutta parantamisen varaa Alisen mukaan heillekin jää. Joukkueen on jatkossa uskottava enemmän omaan pelisysteemiin ja saatava ajoitukset kuntoon. Ensi viikolla vastaan asettuvaa Kouvola Indiansia ei pelkää. Hän uskoo, että kun ensimmäisen pelin tuoma jännitys on nyt saatu karistettua pois, saadaan aivan perusasioilla tuleva kotipeli voitettua.

– Tänään jätkät osoittivat hyvää venymistä, Alinen kehuu.

– Muutamasta mentaalivirheestä Nokia sai löylyä päälle. Nyt on tärkeintä saada peruspelit kuntoon.

Tappion kärsineen Ghosthuntersin kausi jatkuu viikon päästä, kun vastaan asettuu avausottelunsa voittanut Sipoo Bulldogs.

– Lähdemme Sipoo-otteluun aiheuttamaan kovaa painetta heidän hyökkäykselleen. Teemme monta säkitystä. En usko että he saavat yhtään heittoa perille. Meidän linjamme on niin paljon isompi ja nopeampi, että varmalla peruspelillä ja fyysisyydellä otetaan voitto. Niillä lähdetään, ja lyödään vain ottelun edetessä lisää vauhtia päälle, päävalmentaja Telenius vannoo.

Kommentoi