Ykkösen sarjanousijat kohtaavat lauantaina

Tuomo Tomperi 18.5.2012 19:45 9 kommenttia

(0-0)

(0-0)

19.05.2012 klo 16:00 Helsinki

Helsinki East City Giants ja Sipoo Bulldogs ottavat toisistaan mittaa I-divisioonan avauspäivänä.

Käpylän Velodromilla kello 16 alkavassa ottelussa on paljon pelissä. Sarjanousijoina molemmat joukkueet lähtevät kauteen haastajina, joten pudotuspeleihin päästäkseen kummallakaan joukkueella ei todennäköisesti ole varaa kompastua toisiinsa. Bulldogs lähtee otteluun ennakkosuosikkina jo pelkästään siksi, että ECG ei ole tuonut joukkueeseen lainkaan vahvistuksia Atlantin toiselta puolen.

– Joukkue vaikuttaa hyvin nopealta. Tämä tulee varmasti näkymään kentällä, sanoo päävalmentaja Mikko Ranta-aho SAJL:n haastattelussa.

Bulldogsia vahvistavat amerikkalaiset Ryan Archie ja pelinrakentaja Reed Gottula. Molemmista odotetaan johtotähtiä nuorelle joukkueelle harjoituksissa ja otteluissa. Bulldogsin viime kauden pelaajistosta 11 pelaajaa ripusti varusteet naulaan, joten tulevalla kaudella joukkueen nuorilta pelaajilta odotetaan paljon.

”Jokainen peli lähdetään voittamaan, niinkuin tähänkin asti. ”

– Jokainen peli lähdetään voittamaan, niinkuin tähänkin asti. Mikäli rosteri pysyy terveenä ja kasassa, pystymme varmasti antamaan vastusta kokeneimmillekin ykkösen joukkueille, Ranta-aho kertoo SAJL:n sivuilla.

Muun muassa Turku Trojansia vastaan harjoitusotteluita pelannut ECG lähtee sarjaan selkeästi mustana hevosena. Viime kaudella II-divisioonan välieriin yltänyt helsinkiläisjoukkue teki rohkean valinnan noustessaan sarjatasoa ylemmäs. Valintaa perusteltiin sillä, että kohonnut taso tarjoaa joukkueen pelaajille parhaan mahdollisuuden kehittyä. Joukkue lähtee kauteen urheasti myös tietoisesti täysin ilman vahvistuksia, mikä nykypäivän I-divisioonassa on lähestulkoon ennenkuulumatonta.

SAJL:n haastattelussa joukkueen päävalmentaja Ari Evwaraye korostaa filosofiaa ”treenaa kovaa ja pelaa helposti”. Joukkue on tietoisesti halunnut kohdata haasteita jo ennen kautta, jotta niihin pystytään kauden alkaessa reagoimaan tehokkaammin. Lisähaastetta joukkueelle tuo liiton asettama kahden sarjapisteen menetys. Menetys aiheutui, kun seura ei osallistunut talvikaudella pakolliseen kokoukseen.

– Meillä ja liittohallituksella oli syksyllä 2011 eriävä näkemys siitä, milloin I-divisioonapaikkaa kaudelle 2012 hakeva joukkue joutuu osallistumaan divisioonapalavereihin sarjamääräysten nojalla. Määräykset olivat tässä suhteessa jokseenkin epäselvät, ja niitä on sittemmin tarkennettu, Evwaraye kertoo.

”Meidän täytyy joka tapauksessa voittaa otteluita tänä kesänä eikä sarjapisteillä ole merkitystä, jos ja kun taistelemme sarjan kärkisijoista playoffeissa.”

– Tulkintamme mukaan osallistumisvelvoite astui voimaan vasta, kun joukkue on hyväksytty sarjaan. Liittohallituksen tulkinnan mukaan velvoite oli kuitenkin olemassa ennen divisioonalisenssien myöntämistä, mistä johtuen se päätti langettaa joukkueelle ao. rangaistuksen. Urheilullisesta näkökulmasta rangaistus on ankara ja harmittava, minkä olemme saattaneet liittohallituksen tietoon, joukkueen päävalmentaja toteaa.

– Olemme olleet päätöksestä tietoisia jo pitkään ja olemme valinneet keskittyä urheilutoimintaan eikä julkiseen politikointiin. Meidän täytyy joka tapauksessa voittaa otteluita tänä kesänä eikä sarjapisteillä ole merkitystä, jos ja kun taistelemme sarjan kärkisijoista playoffeissa.

Joukkueet kohtasivat viime kaudella II-divisioonassa kaksi kertaa. Ensimmäisen ottelun vei Bulldogs, toisen East City Giants. Odotettavissa on nytkin tasainen ottelu, vaikka joukkueet ovatkin toki muuttuneet viime kaudesta.

Bulldogsin ja ECG:n asettuminen vastakkain heti sarja-avauksessa tuo selvästi lisäjännitystä otteluun. Perinteisesti joukkueiden voimasuhteet voivat vaihdella kovastikin kauden edetessä. Onkin mielenkiintoista nähdä, kumpi joukkue on valmiimpi ensimmäisessä ottelussa. Sarja-avaukselle tyypillisesti ottelu voi hyvinkin ratketa siihen, kumpi tekee vähemmän virheitä.

Kommentoi

 • ”Tulkintamme mukaan osallistumisvelvoite astui voimaan vasta, kun joukkue on hyväksytty sarjaan. Liittohallituksen tulkinnan mukaan velvoite oli kuitenkin olemassa ennen divisioonalisenssien myöntämistä, mistä johtuen se päätti langettaa joukkueelle ao. rangaistuksen.”

  No onpa kyllä aika erikoinen tulkinta SAJL:n puolelta…

 • Typerä ja täysin tarpeeton päätös, ei tuohon voi muuta kommentoida.

 • Mahtaa hävettää niitä liittohallituksen jäseniä, jotka ovat divariseurojen jäseniä. Silloin kun politikointi alkaa, maalaisjärki loppuu. Tämä pätee niin valtakunnan politiikkaan kuin järjestökenttäänkin.

 • Mua ihmetyttää enemmän ECG:n asenne. ”Tulkintamme mukaan osallistumisvelvoite astui voimaan vasta, kun joukkue on hyväksytty sarjaan.” Osallistuuko ECG:n edustaja palavereihin vain koska sarjamääräys velvoittaa? En tiedä mitä näissä sarjapalavereissa käsitellään, mutta luulisi asioiden kiinnostavan jo siinä vaiheessa kun on lisenssiä haettu. Tuskin näityä palavereja on edes viikoittain? Luulisi että sieltä taustaorganisaatiosta olisi löytynyt edes yksi henkilö osallistumaan, niin olisi vältytty sanktioilta.

 • Voin olla tietenkin väärässä, mutta mulla on sellainen käsitys, että ainoastaan 1 divarin seurojen edustajat velvoitetaan niihin 1 divisioonan palavereihin. Ja jos sitä ECG:n 1 divaripaikkaa ei ollut vielä vahvistettu, niin miten ihmeessä heidät voidaan velvoittaa kokouksiin jo ennen sitä vahvistusta?

 • Tää on surullinen paluu Brezneviläisyyden aikaan ja totuuden ääni, Pravda eli SAJL.fi ei edes tiedota että on tehty päätös vähentää I-divisioonajoukkueelta kaksi pistettä ennen kauden alkua. Toivon todellakin, että ECG vie asian urheilun oikeusturvalautakuntaan. Kaikki sympatiat itä-helsinkiläisille.

 • Mä ihmettelenkin et jos ECG on hakenut I divisioona paikkaa, niin miksi ei osallistuta palaveriin jossa käsitellään divisioonan asioita vapaaehtoisesti.
  ”Olemme olleet päätöksestä tietoisia jo pitkään ja olemme valinneet keskittyä urheilutoimintaan eikä julkiseen politikointiin.” ECG:lle ilmeisesti tiedotettu ja kyseistä pykälääkin ilmeisesti tarkennettu. En nyt kauheesti nää aihetta SAJL:n haukkumiseen. Liiton tai liittohallituksen tehtävä on tulkita sääntöjä ja joskus tulkinnat ei miellytä kaikkia. Varsinkin kun kyse on huonosti laadituista pykälistä. Ja tällä hetkellä Jefu on vielä sen verta pieni laji et seurojen ääni kyl kuuluu liitossa, mikäli ne sitä haluavat käyttää.
  Hyvää pelikautta kaikille jefun pelaajille!

 • Erityisen munattomana pidän vielä sitä, että tuota -2 pistettä ei kehdata kirjoittaa edes sarjataulukkoon. Tosi noloa!

  Ja hei Tirapaasi, jos sä haet johonkin duuniin, niin et sä mene sen uuden työpaikan palavereihin mukaan ennen kuin sut on siihen toimeen valittu vaikka kuinka kiinnostaisi ja olisit vapaaehtoinen.

  Onko nyt niin, että esim Bearsin tai Falconsin edustajan pitäisi mennä mukaan noihin I-divarin palavereihin jo kesäkuussa hyvissä ajoin, ettei vahingossa lähde mahdolliseen I-divarikauteen 2013 sitten miinus X lähtökohdista. Toivottavasti noita kabinettipellejä edes hävettää !!!

 • En tiedä tästä episodista tässä vaiheessa mitään muuta kuin sen mitä tässä artikkelissa kerrotaan.

  Minun henk. koht. mielipide on kuitenkin se, että ne pisteet jaetaan VOITOISTA pelikentillä. Ja jos jotain pitää tälläisissa asioissa rangaista, niin sen pitäisi kyllä tapahtua sitten aivan muihin sanktioihin perustuen

  Sen kai voin nyt tässä samassa yhteydessä myös kertoa, että Gridiron.fi on pyytänyt tarkempaa selvitystä asiasta asianomaisilta. Ja jos sen saamme, niin tulemme tätä asiaa tutkimaan ja käsittelemään täällä vielä tarkemmin.