II-divisioona käyntiin viikonloppuna

Gridiron Staff 18.5.2012 20:43 6 kommenttia

(0-0)

vs

(0-0)

klo

Avauspäivinä tulessa on yhteensä kymmenen joukkuetta.

Tulokasjoukkue Päijät-Häme Panthers ja Hyvinkää Falcons avaavat kotimaiset miesten sarjat kohtaamalla Mukkulan keinonurmella Lahdessa lauantaina klo 12.30. Lahdessa pelaava Päijät-Häme Panthers on uusi joukkue suomalaisella jefu-kartalla, joten ottelu on luonnollisesti joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen kautta aikain. Panthers aloitti määrätietoisen harjoittelun yli vuosi sitten tavoitteenaan osallistua II-divisioonaan kaudella 2012. Panthers järjesti talvella Vesijärvi Bowlin, johon osallistui isäntäjoukkueen lisäksi Salo Scorpions, Lieto Oakmen sekä hyvinkääläisille viime kaudelta tuttu Joensuu Wolves. Panthers voitti järjestämänsä turnauksen, joten pelillisesti Lahdesta löytyy voittava joukkue.

Joukkueita on hyvin vaikea laittaa vaakakuppiin vertailtavaksi ennen kauden alkua. Kauden ensimmäiset ottelut näyttävätkin, miten talven harjoitukset heijastuvat kentälle asti. Hyvinkääläiset saavat mukaansa lähes täyden pelaajamäärän, joten kovan suorituksen saavat lahtelaiset tehdä, mikäli haluavat jatkaa voittoputkeaan. Joka tapauksessa kentältä poistuu lauantaina todennäköisesti voittajana joukkue, jonka asenne on parempi.

Helsinki Wolverines II ja Tampere Saints ottavat toisistaan mittaa Velodromin harjoituskentällä lauantaina kello 13. Lohko C:n joukkueista Saintsilta voidaan ennakkoon odottaa jopa lohkovoittoa. Viime vuonna vain kolme voittoa runkosarjassa saalistanut Saints jäi pudotuspelien ulkopuolelle, mutta tänä vuonna joukkueen odotetaan palaavan voittojen tielle.

Wolverines II on myös mielenkiintoinen joukkue. Joukkue ei varsinaisesti edes tähtää sarjan voittoon – nostetaanhan parhaiten suoriutuvat pelaajat mielellään seuran edustusjoukkueeseen. Wolverines II on kuitenkin pystynyt vuodesta toiseen varsin kunnioitettavaan peliin II-divisioonatasolla, ja voi tänä vuonna selvitä pudotuspeleihinkin saakka. Välieriin joukkueella tuskin on asiaa, mutta voitto Saintsista nostaisi joukkueen osakkeita huomattavasti.

Lauantain kolmannessa ottelussa Salo Scorpions isännöi Hanko Sun Cityä. Hanko Sun City on ennalta kenties lohkon vahvin joukkue Tampere Saintsin ohella. Kokematon joukkue on innokas, ja tehnyt kovasti töitä tulevaa kautta ajatellen. Hangon pelaajaluettelosta löytyy monia urheilullisia pelaajia. Keskeisin haaste onkin valmentaa nuoresta joukkueesta yhteen pelaava yksikkö. Heikon lohkon vuoksi Sun Cityllä on hyvät mahdollisuudet pudotuspeleihin. Salo Scorpions on ennalta yksi lohkon heikoimpia joukkueita. Ottelusta odotetaan ennalta hankolaisjuhlaa, mutta onko isäntäjoukkue eri mieltä?

II-divisionaa pelataan myös sunnuntaina kahden ottelun voimin. Lappeenranta Rajaritarit ja tulokasjoukkue Hämeenlinna Huskies kohtaavat Lappeenrannassa sunnuntaina kello 14 kello 15. Lappeenrannan Rajaritarit pelasivat viime kaudella liigatasolla erittäin hyvällä menestyksellä. Kauden 2012 kakkosdivisioonajoukkue on täysin erilainen, mutta osa vanhoista pelaajista luettelosta vielä löytyy. Heikentyneenäkin joukkuetta voidaan ennalta pitää yhtenä vahvoista ennakkosuosikeista. Huskiesin tasosta ei kuitenkaan ennen kautta tiedetä paljoakaan. Tuleva kausi näyttää, mutta voitto Rajaritareista olisi erittäin suuri yllätys.

Viikonlopun viimeisessä II-divisioonaottelussa Jyväskylä Pirates iskee yhteen Vaasa Vikingsin kanssa. Jyväskylä Pirates on perusvarma joukkue, joka viime kaudella taisteli sarjan kuudenneksi. Joukkue pystyy hyvänä päivänä haastamaan lohkon kärkijoukkueet, mutta riittääkö taistelu tänä vuonna pudotuspeleihin? Ellei joukkue pysty puristamaan voittoja Vaasasta, voidaan puheet jatkopeleistä pitkälti unohtaa. Siksi avausottelu onkin jyväskyläläisille elintärkeä.

Vaasa Vikings kuului muutama vuosi sitten sarjan ehdottomaan eliittiin. Koko II-divisioonan taso on kuitenkin viime vuosina noussut selvästi. Sen myötä Vaasan etumatka on osin ajettu kiinni. Vikings on kuitenkin edelleen vaarallinen, ja pystyy haastamaan Steelersin lohkovoitosta. Hyvästä heittopelistä tunnettu Vikings on vahva ehdokas pudotuspeleihin, ja aloittaisikin mielellään kauden vierasvoitolla.

Sarjaa johtaa jo ennen muita otteluja Joensuu Wolves, joka voitti ensimmäisen ottelunsa Oulu Northern Lights II:sia vastaan luovutuksella.

Kommentoi

  • Lappeenrannan matsin oikea alkamisaika on klo 15:00, kotijoukkue oli ilmoittanut alkamisajan ensin väärin, ja korjasi sen tänään.

  • Wolverines II on myös mielenkiintoinen joukkue. Joukkue ei varsinaisesti edes tähtää sarjan voittoon – nostetaanhan parhaiten suoriutuvat pelaajat mielellään seuran edustusjoukkueeseen. Wolverines II on kuitenkin pystynyt vuodesta toiseen varsin kunnioitettavaan peliin II-divisioonatasolla, ja voi tänä vuonna selvitä pudotuspeleihinkin saakka. Välieriin joukkueella tuskin on asiaa, mutta voitto Saintsista nostaisi joukkueen osakkeita huomattavasti. Niin Wolverines II pelajaringissä on tällä hetkellä n.70 kaveria. Ja kyllä jokapeliä lähdetään voittamaan ihan tosissaan.

  • Eikös tuo Wolvojen II ole ilmoittanut tavoitteekseen Rautamaljan voittamisen.

  • Selvennetään sen verran, että väite ”joukkue ei varsinaisesti edes tähtää sarjan voittoon” ei oo seuran edustajilta peräisin, vaan puhtaasti subjektiivinen mielipide. Mä näkisin, että minkä tahansa seuran kakkosjoukkueella on jo luonteensa takia muitakin tavoitteita kuin sarjan voitto. Niin jenkkifutiksessa kuin missä tahansa muussakin lajissa.

    En usko itekään että Wolverines II lähtee yhtään peliä häviämään, mutta perustamisestaan saakka joukkue on ollut tasaisen tappavasti II-divarin keskikastia. En tiedä teistä, mutta mä ainakin katson eka tän kauden ennenkö muuta uskon. Oli 70 pelaajaa tai ei.

  • Sarjan voittoon tähtääminen on kyllä eri juttu kun sarjanousuun tähtääminen, joka voi olla monen II-divarijoukkueen unelma. Mutta itse uskon tuohon rautamaljan tavoitteluun kavereilta. I-divariinhan ei kannata edes haaveilla kaikkien lisenssikriteerien takia eikä se tollasille kasvatusjoukkueile ole hyväksikään kun divarissa saa peluuttaa jenkkejä. Kornia olisi heittää vastakkain juuri itselleen ensimmäisen kypärän ostanut ”Arska” ja NFL-leiriltä tiputettu jenkkimörssäri.

  • Joo, oon samoilla linjoilla. Vähän sama juttu Bearsin kanssa tänä vuonna divarissa. Heillä on minusta ihan realistiset mahdollisuudet sarjan voittoon, mutta noususta ei varmaan Porissa haaveile kukaan. Mielenkiinnolla kyllä odotan myös Wolverines II:n esityksiä tällä kaudella :)