Northern Lights II perui luopumisen

Gridiron Staff 16.5.2012 20:33 4 kommenttia

Northern Lights II on perunut keskiviikkona ilmoittamansa luopumisen sarjasta.

Oululaisseuran kehitysjoukkueen ongelmaksi koitui materiaalin kapeus.

Syksyllä perustetun Northern Lights II:n oli määrä pelata tulevana lauantaina ottelu Joensuussa Wolvesia vastaan. Viime hetkellä tapahtunut luopuminen on lähteiden mukaan valitettava, mutta välttämätön ratkaisu. Seuran sisältä kantauneiden tietojen mukaan pelaajia ei yksinkertaisesti oltaisi saatu riittävästi mukaan kauden järkevään läpivientiin.

Joukkueen luopuminen kutistaa II-divisioonan pohjoislohkon neljään joukkueeseen, jolloin koko sarja pelataan viime vuoden tapaan 14 joukkueella. Viime kaudella Rauma Sea City Storm luopui sarjasta kesken kauden.

Kommentoi

 • No voihan perhonen, eiko osattu laskea montako numeroa tarvitaan kahden
  joukkueen pyorittamiseen ? Ettei tassa kaynyt taas nain………

  1. Valtava Innostus (polkaistiin kaytiin 15.10.2012)
  2. Jumalaton hämminki
  3. Helvetillinen sekaannus
  4. Järkiintymisvaihe (17.05.2012)
  5. Syyllisten etsintä
  6. Syyttömien rankaisu
  7. Niiden palkitseminen, jotka eivät osallistuneet projektiin

  Terv. Jyrki ”ex-tikkataulu” Seppala

 • Tulee mieleen, että pitäiskö kuitenkin säännöissä määrätä uuden joukkueen aina aloittavan alimmalta sarjatasolta? ELLEI sitten tilanne ole aivan poikkeuksellinen (esim. Hanko) ja vakuudet siitä että rosterista löytyy mm. tarpeeksi (20+?) pelaajia jo vuodenvaihteessa.

  Toivottavasti pohjoisen puhurit eivät tästä kuitenkaan lannistu ja saavat sen II-joukkueen jalkeille paremmalla aikataulutuksella heti kauden jälkeen jo seuraavaksi kesäksi.

 • Jep, kolmosen kautta voisi tuollaisen ”nollasta” käyntiin polkaistun joukkueen laittaa maailmalle. Esimerkkinä vaikka Roostersin aloittama kehitysjoukkue-hanke. KOlmosdivariakin voisi kehittää sarjamaiseen muotooon mikäli joukkueita löytyisi lisää. Mutta itse näen tuon II-joukkueiden ilmiön positiivisena pitkällä tähtäiellä koska harrastajamäärää saadaan kasvuun tuota kautta ja se kynnys aloittaa laji on eri luokkaa kuin sarjoissa (Liiga & I-divari), joissa kentälle heitetään jenkkejä rookieita vastaan.

 • Aivan samaa mieltä, kehitysjoukkueet ovat kyllä ERITTÄIN hyvä idea!

  Fenwickin Chad ideoi jo 80-luvun lopulla sellaista, että pääkaupunkiseudun joukkueet olisivat pelanneet maanantaisin omaa keskinäistä ”2-joukkuesarjaa”. Samat pelikirjat ja -systeemit kuin 1-joukkueilla ja niissä otteluissa olisi myös saanut käyttää niitä 1-joukkueenkin pelaajia jotka eivät saanneet 1-joukkueessa peliaikaa.

  Toivottavasti kehitysjoukkueet myös madaltavat kynnystä siirtyä junioreista aikuisten sarjoihin.