SAJL julkaisi päivitetyn tilastopaketin

Tuomo Tomperi 13.5.2012 12:04 Ei kommentteja

Paketti kokoaa yhteen kaikki Vaahteraliigan pelaajatilastot vuosilta 2003-2011. Samassa yhteydessä myös liigaennätykset on päivitetty tämän päivän tasolle.

Pelaajatilastoista löytyy satojen pelaajien tilastot hyökkäyksestä ja puolustuksesta vuosittain eriteltynä.

Ennätystilastojen mukaan viime vuonna tehtiin useita mielenkiintoisia ennätyksiä, niin hyvässä kuin pahassakin. Seinäjoki Crocodiles asetti ottelukohtaisen pistekeskiarvon uuden ennätykseen lukemiin 55,7 pistettä ottelua kohden. Joukkue myös juoksi 3913 jaardia 9,8 jaardin keskiarvolla tehden 62 juoksumaalia. Kaikki ovat uusia liigaennätyksiä. Varsinkin jaardi- ja maalimäärät ovat huimia, sillä aiempina vuosina kukaan ei ole pystynyt vastaavaan edes 12 ottelussa.

Liigassa asetettiin myös uusia ennätyksiä heittopelissä. Rajaritareiden pelinrakentaja Dan Selwayn matemaattinen heittoteholuku oli paras vähintään yhdeksään vuoteen. Selwayn heittämät 9 touchdownia Crocodilesia vastaan on myös ennätys. Butchersin Mackenzie McGrady asetti yhden ottelun hyökkäysjaardien ennätyksen 722 yhteisjaardillaan.

Mielenkiintoisesti myös muunlaisia ennätyksiä saatiin aikaan. Oulu Northern Lights asetti viime kaudella ennätyksen pelattujen neljänsien yrityksien määrässä (44). Joukkue myös onnistui yrityksissä ennätykselliset 21 kertaa. Jaguaareja vastaan Lights juoksi ainoastaan kahdeksan kertaa, mikä myös on tietynlainen ennätys.

Turku Trojans asetti hieman kyseenalaisia ennätyksiä. Joukkue saavutti kauden aikana vain 18 uutta yritystä heittämällä. Myös joukkueen heittopuolustus oli usealla mittarilla viime vuosien heikoin.

Täydelliset tilastot löytyvät SAJL:n kotisivuilta!

Kommentoi