Kaikkien aikojen ennätysmies opiskelee Suomen kielen

jefumaster 13.5.2012 14:53 12 kommenttia

Helsinki Wolverinesissa pelaavaa Stephen Stokesia voidaan pitää ehkäpä kaikkien aikojen ulkomaalaisvahvistuksena Vaahteraliigassa. Stokesilla on edelleen hallussa peräti 10 Vaahteraliigan kaikkien aikojen ennätystä. Nyt keskushyökkääjä opettelee tiiviisti kieltämme saadakseen Suomen kansalaisuuden.

Stephen Stokes saapui Suomeen vuonna 2008 hyvän ystävänsä, 2006 Roostersissa pelinrakentajana pelanneen Donald Allenin suosituksesta. Stokes voitti yhdessä Allenin kanssa Italian mestaruuden kaudella 2007 Bergamo Lionsin riveissä. Stokesilla oli tuolloin takana kolme kautta Keski- ja Etelä-Euroopan sarjoissa, joista viimeisin Italiassa meinasi jäädä viimeiseksi Euroopassa. Stephenin mukaan amerikkalaisvahvistuksia ei kohdeltu inhimillisesti Italiassa.

Stokes ei ole varmaankaan moittinut Allenia Vaahteraliigan suosittelemisesta. Keskushyökkääjä saapui maahan kaudelle 2008, rikkoi hei ensi kaudellaan Wolverinesissa toistakymmentä Vaahteraliigan ennätystä, jatkoi pelaamistaan Wolvoissa, rakastui ja on nyt ehtinyt perustaa perheen Suomeen. Wolverinesin kausijulkaisussa Stephen kertoo lähisuunnitelmistaan elämässään:

”Heti kun osaan kieltä tarpeeksi hyvin, aion hakea Suomen kansalaisuutta.”

Heti kun osaan kieltä tarpeeksi hyvin, aion hakea Suomen kansalaisuutta. Elän täällä yhdenlaista amerikkalaista unelmaa kauniin vaimoni ja lapseni kanssa. Missä tahansa olemmekaan, on perheemme sekoitus sisua ripauksella amerikkalaista ylpeyttä

Stokes valmistautuu viidenteen Vaahteraliigakauteensa Suomessa. Hän on edelleen Wolverinesin hyökkäyksen sielu sekä kentällä, että sivurajalla. Churissa EFL-ottelussa Calanda Broncosia vastaan Stokes vastasi lähes yksinään joukkueensa juoksuhyökkäyksestä britti-keskushyökkääjä Mike Andrewn loukkaannuttua ottelun alla. Sveitsissä ammatikseen jefua valmentava amerikkalainen George Conteras kommentoi Stokesin suoritusta blogissaan ytimekkäästi:

He ran tough all night long, very impressive indeed.

Jos ja kun Stokes onnistuu tavoitteessaan vaikean kielemme opiskelussa, tulee Suomen maajoukkue saamaan tuntuvan vahvistuksen juoksuhyökkäykseensä. Wolverinesille kielikokeen läpäisy merkitsisi joustavuutta tulevaisuuden rosterien rakenteluun. Oletettavaa nimittäin on, että Suomessa pelatessaan Stepheniä ei muunvärisessä pelipaidassa tulla näkemään. Oman kommenttinsa mukaan hänen verensä on muuttunut Suomessa siniseksi.

Lähteet:

 • Stephen Stokes haastattelu vuonna 2009
 • Wolverines kausijulkaisu 2012

 

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • Täytyy nostaa hattua Stokesille. Itse en seuraa Vaahteraliigaa niin intensiivisesti, mutta joka kierrokselta pyrin kattomaan ottelun niin täytyy sanoa, että Stokes on kyllä pistänyt silmään.
  Artikkelissa ei ollut enkä nyt ehdi tarkistaa, mutta minkäs ikäinen herra on? Ja tervetuloa vaan Suomen maajoukkueeseen!

 • Stokes on -82.

 • “Kaikki pelaajan ennätykset on saavutetu Vaahteraliigakaudella 2008. Stephen Stokesia ei valitty kyseisen kauden aikana Vaahteraliigan viikon pelaajaksi”.

  Kova oli pelaajien taso sitten sinä vuonna.

 • Taisi olla useampia heittotaitoisia pelinrakentajia maassa tuonna vuonna ja enemmän kuin puolet noista viikon pelaajan valinnoista kohdistuu yleensä QB:n paikalle. (Tämä lausunto perustuu 100% MuTuun)

 • Noita viikon pelaaja-valintoja voisikin kahlata läpi hieman takavuosien osalta niin tuohon voisi saada jotain “tieteellistä” taustamateriaalia.

  Stokesista ja kansalaisuudesta sen verran vielä, että väittävät tuon kansalaisuuden edellytyksenä olevan kielikokeen olevan niin vaikea, että monella natiivilla olisi vaikeuksia läpäistä sitä. Onnea vaan Stokesille urakassa. Täytyy varmaan seuraavan kerran haastatella kaveria suomeksi.

 • Awesome Job!!!! keep up the terrific work, Fam and I are all rooting for you!! Good luck on your citizenship test!! you deserve it all!! Hopefully one of these days I’ll be joining you!!

 • Stokes taitaa olla eka jefupelaaja joka kansalaisuutta hakee? Koripalloilijoitahan maahan on jo jäänyt aika monta.
  Tuohon kielikokeeseen valmentautumiseen kannattaisi tilata esim. Hesari luettavaksi. Siellä käytetään kuitenkin hyvää suomenkieltä, mitä varmaankin kielikokeessa tentataan. Itsellä ainakin englannin hallinta parani kun alkoi lukemaan englanniksi.

 • Mulla on sellanen muistikuva, että Helsinki Whipseissä aikanaan pelannut Eric Van Skike olisi saanut kansalaisuuden ja jopa käynyt vielä armeijankin? Muita jenkkifutaajia en kyllä muista jotka kansalaisuutta olisivat hakeneet. Ja jos Jefumaster jaksat noita vanhoja viikonpelaaja valintoja analysoida, niin ihan mielenkiintoista olisi tietää mitä niissä painotetaan.

 • Tossa Wolvojen kausikirjassa Stokes kertoi hengailevansa vapaa-aikana Cedricin kanssa joka kans asuu ympäri vuoden Suomessa. Kielen oppimisen kannalta Johnson on huonoa seuraa Stokesille. Kauankos toi Cedric on asunut maassa. Kohtahan siitäkin saadaan suomalainen.

 • Van Skikella taisi olla vain suomalais-status, en ole varma kansalaisuudesta mutta arvelen että ei ollut. Tsekkasin nopeasti noita vaahteran viikon pelaajan valintoja vuodelta 2008. Täydellistä listaa en löytänyt mistään. 9 kierroksen osalta oli tietoja ja noista 7:ssä viikon hyökkäyspelaaja oli QB, ja noista neljä kertaa valinta osui R. Johnsoniin. Perehdyn paremmin ja kirjoitan analyysin.

 • On valitettavaa että valintoja tekevillä ei ole aikaa tai asiantuntemusta palkita muitakin kuin pisteidentekijöitä. Lajikultturi on vieläkin liian nuorta?

 • Tilastoja on niin helppo verrata. Syvempää analyysiä varten pitäisi nähdäkin ne pelit… ;)

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *