Naisten SM-sarja käyntiin viikonloppuna

Gridiron Staff 10.5.2012 10:45 Ei kommentteja

Amerikkalaisen jalkapallon SM-sarja alkaa naisten osalta tällä viikolla. Sarjaan on osallistumassa ennätykselliset yhdeksän joukkuetta.

Naisten siirtyessä semikontaktista täyskontaktijefuun vuonna 2008 joukkueita oli viisi, joten kiinnostus on selkeästi noussut ja uusia joukkueita tullut. Edelleen monet joukkueet kärsivät kroonisesta pelaajapulasta. Kausia onkin pelattu alle 15 henkilön rostereilla, mutta vain yksi joukkue on tipahtanut pelaajien puutteen vuoksi pois.

Kauteen 2012 lähtevät jo alusta asti mukana olleet Helsinki GS Demons, Helsinki Roosters, Oulu Northern Lights ja Jyväskylä Jaguars. Lisäksi Nokia Ghosthunters, Seinäjoki Crocodiles ja Joensuu Wolves liittyvät mukaan. Sarjatulokkaina nähdään tänä vuona Turku Trojans sekä Mikkeli Bouncers. Turku on tunnettu viime vuosina vahvana lippupallojoukkueena. Crocodiles tuli mukaan viime vuonna.

Viime kausi päättyi Roostersin voittoon ja GS Demons sai tyytyä vaihteeksi hopeiseen mitaliin. Northern Lights kamppaili perinteiseltä neljänneltä sijalta vihdoin pronssille. Ghosthunters on joukkueen perustamisesta saakka noussut tasaisesti ylöspäin päästen viime vuonna jo mukaan semifinaaleihin.

Peliviikonloppu aloitetaan lauantaina, kun Trojans saapuu Wolvesin vieraaksi Joensuuhun klo 12. Peliä on hankala spekuloida etukäteen. Wolves on melko uusi joukkue, joka molempina kausinaan on jäänyt sarjataulukon viimeisiksi. Trojansilla ei ole ollut naisten täyskontaktijoukkuetta aiemmin, mutta monet entiset lippupalloilijat ovat joukkueessa edelleen mukana. Wolvesilla on edellinä vuonna ollut hyvänkokoinen rosteri.

Sarjan ennakkosuosikit GS Demons ja Roosters kohtaavat lauantaina klo 13 Helsingissä. Näiden joukkueiden kohtaaminen on yleensä ollut oikea jännitysnäytelmä, mutta viime vuonna Roosters voitti molemmat pelit Demonsia vastaan selvin lukemin. Demoneissa on tapahtunut isoja muutoksia valmennuksessa ja avainpelaajissa.

Ghosthunters saapuu oululaisten vieraiksi myös lauantaina klo 17. Lightsin naiset ovat voittaneet jokaisen kohtaamisen Ghosthuntersia vastaan. Lightsilla on pitkästä aikaa vähän laajempi rosteri – toivon mukaan kesällä nähdään yli kolme vaihtopelaajaa sivurajalla! Molemmissa joukkueissa on myös maajoukkuepelaajia.

Viikonlopun viimeinen ottelu pelataan sunnuntaina Seinäjoella Crocodilesin ja ”naapurijoukkue” Jyväskylä Jaguarsin välillä. Viime vuonna näiden joukkueiden kohtaaminen oli tiukka, mutta Jaguars vei kuitenkin voiton.

Ensimmäisen viikonlopun jälkeen voi spekuloida paremmin miten joukkueet ovat muuttuneet edellisestä kaudesta.

Kommentoi