NFL Draft ensi yönä

Tuomo Tomperi 26.4.2012 12:59 Ei kommentteja

Kello 03:00 Suomen aikaa alkavassa varaustilaisuudessa valitaan jälleen dollariliigan uusi sukupolvi.

Gridiron Networkin 2minuutinvaroitus.com on seurannut tiiviisti tilanteen kehittymistä varaustilaisuuden alla. Blogissa on julkaistu jo useampi ennakkoarvio varaustilaisuuden kulusta, joista uusimmassa on otettu huomioon myös tilaisuuden alla tehdyt varausnumeroiden vaihtokaupat. Ensimmäiset kaksi varausta ovat jo yleisesti tiedossa, sillä ykkösvarausnumeron omistava Indianapolis Colts on jo aiemmin julkistanut valitsevansa varauksella Stanfordin pelinrakentaja Andrew Luckin. Toisella varauksella Washington Redskinsin oletetaan yleisesti valitsevan Baylorin Robert Griffin III:n. Tämän jälkeen mikään ei kuitenkaan ole varmaa, ja voi hyvinkin olla, että varaustilaisuudessa nähdään todellisia yllätyksiä.

Vaikka NFL-joukkueet voivat palkata jo liigassa pelanneita veteraaneja vapailta markkinoilta, varaustilaisuutta pidetään yleisesti selkeästi parhaana tapana parantaa joukkueen tasoa. Moni pelaaja ei välttämättä menesty heti ensimmäisenä vuotenaan, mutta kehittyy pian joukkueen runkopelaajaksi. Muutama vuosi sitten asetetun uusien pelaajien selkeästi matalamman palkkakaton ansiosta tulokaspelaajat ovat myös edullisia joukkueille. Lähes jokaisen joukkueen manageriportaassa puhutaan joukkueen rakentamisesta onnistuneiden varaustilaisuuksien kautta, mutta vain harva onnistuu tässä riittävän hyvin.

Usein puhutaan siitä, tuleeko valinta tehdä oman joukkueen heikkouksien, vai pelaajan ”yleisen tason” perusteella. Tuleeko siis valita pelaaja lyhyen tähtäimen tarpeeseen, vai olisiko sittenkin viisainta valita paras mahdollinen pelaaja pelipaikasta riippumatta? Pelipaikkojen välistä vertailua on vaikea tehdä suoraan, sillä amerikkalaista jalkapalloa on vaikea tilastoida tiettyjen pelipaikkojen osalta. Grantlandin Bill Barnwell ehdotti muutama päivä sitten tapaa verrata eri paikkojen pelaajia. Jutun toisessa osassa Barnwell valottaa sitä, mille pelipaikoille aikaiset varausnumerot kannattaa ehkä satsata.

Varaustilaisuuden yksi ongelma on kuitenkin se, että ennen tilaisuutta kukaan ei oikeastaan tiedä mitään. Osa korkeista varauksista epäonnistuu väistämättä vuodesta toiseen. Tilaisuuden jälkeen valitut ovat yhtä hymyä, mutta mikäli peli ei heti kulje, liiga voi olla erittäin julma. NFL Network listaa tässä videossa kymmenen historian suurinta epäonnistumista.

2minuutinvaroitus.com seuraa draftia ensi yönä blogissa. Blogiin on avattu reaaliaikainen chat, joka aukeaa 15 minuuttia ennen tilaisuuden alkua. Tilaisuutta on myös mahdollista katsoa suorana NFL.com:n kautta. Tervetuloa juttelemaan aiheesta joko foorumille tai chattiin!

Kommentoi