Calanda Broncos repäisi eron EFL-ottelussa

jefumaster 22.4.2012 16:51 3 kommenttia

Valmiimpi Calanda Broncos dominoi ottelun toista puoliaikaa voittaessaan Helsinki Wolverinesin selvin lukemin 49-6 lauantai-iltana pelatussa EFL:n karsintaottelussa.

Kauden avausottelunsa pelannut Wolverines lähti taistelemaan ennakkoluulottomasti ahdistaen sveitsiläiset luopumaan pallosta kahden ensimmäisen hyökkäysdraivinsa päätteeksi. Murskavoittoihin tottuneet 1274 sveitsiläisfania joutuivat yllätyksekseen todistamaan ottelun ensimmäisen neljänneksen päättymistä lukemissa 0-0.

Ottelun alla helsinkiläisjoukkueen pelisysteemiä jouduttiin säätämään yllättäen britti-keskushyökkääjä Michael Andrewn jalan revähdyksen osoittauduttua odotettua pahemmaksi. Joukkueen mukana Sveitsiin matkustanut Andrew ei kyennyt pelaamaan pelissä. Wolvojen hyökkäys onnistui etenemään ottelun aikana ainoastaan 176 jaardia saavuttaen yhteensä kymmenen kertaa uudet ensimmäiset yritykset. Wolvojen ainoan teedeen pusersi sisään kokenut Stephen Stokes kahden jaardin syöksyllään.

Broncos sai hyökkäyksensä vauhtiin ottelun toisella neljänneksellä. Joukkueen ehdottomana sankarina kentällä esiintyi amerikkalainen DJ Wolfe, joka osoitti vaarallisuutensa kahdella yli 50 jaardisella irtijuoksullaan. Kaikkiaan Wolfe onnistui maalin teossa kolmesti. Joukkueen kahden passin kanadalais-sveitsiläinen pelinrakentaja Marko Glavic onnistui pelissään virkaveljeään Cedric Johnsonia paremmin heittäen pallon neljä kertaa maalialueelle. Clavic onnistui 21 heitostaan 13 kertaa (62%) tuottaen joukkueelle neljän maalin lisäksi 187 edettyä jaardia. Suomalaisten puolustus onnistui Glavicin säkittämisessä kertaalleen. Wolverinesin Johnsonin iltaa himmensi kolme heitettyä syötönkatkoa.

Myös potkupeleissä Broncot vetivät pitemmän korren. Saksalainen Holger Hemper onnistui kaikissa seitsemässä lisäpistepotkussaan, sen sijaan Wolvojen Janne Kalpion ainokainen epäonnistui. Kalpio väläytteli kuitenkin osaamistaan muutamalla onnistuneella puntillaan.

Ottelun edetessä erinomaisen alun pelannut Wolverines puolustus todennäköisesti vaan väsyi sveitsiläisten vyöryttäessä palloa tasapainoisesti eteenpäin. Usein tiukat ottelut ratkeavat muutamaan isoon peliin ja niin juuri kävi tässäkin tapauksessa. Broncos onnistui pitkään tasaisena pysyneessä ottelussa kahdessa yli 50 jaardin juoksupelissä, sekä kahteen otteeseen pitkässä heitossaan ja peli oli siinä. Puolustuksen heikkoon peliin Wolverines ei kuitenkaan sortunut. Hyvänä esimerkkinä tästä on ottelun viimeisillä hetkillä omalle 1 jaardin viivalle pysäytetty Broncos hyökkäys.

Kotikatsomossa heikkotasoista streamingia seurannut konkarivalmentaja Kari Ketonen otti kantaa Wolvojen valitsemaan hyökkäysstrategiaan:

Luuliko Wolvojen valmennus, että pelkällä juoksuhyökkäyksellä pystytään haastamaan Euroopan huippujoukkueita? Broncos lähti rohkeasti pysäyttämään Wolverinesin juoksupeliä, koska laskivat sen varaan että heittouhka ei ole riittävä. Pelkästään juoksuun perustuvassa systeemissä pitää olla joko fyysisesti ylivoimainen tai pelin pitää perustua systeemiin joka hallitaan A:sta Ö:hön niin valmentajien kuin pelaajienkin toimesta. Mieluummin pitää olla molemmat kunnossa.

Broncos muukalaislegioonan suomalainen Iiro Luoto ennakoi aiemmassa haastattelussaan tasaista ottelua. Tavoitin Iiron aurinkoisesta Churista sunnuntaina ja sanavalmiilla pelaajalla oli oma näkemyksensä pelin kulusta:

-Pelin alku oli tasainen ja Wolvot pisti hyvin kampoihin, mutta sitten alkoi paistaa se, että meidän pelaajat ovat ns pelikunnossa kun taas Wolvojen pelikunto ei ollut ihan huipussaan. Se ei ollut ihme, koska kauden ekat pelit on aina sellaista hakemista. Meillä vaan oli valmiimpi paketti kasassa ja pelaajat terveinä. Wolvojen puolustus oli hyvä, etenkin puolustuksen frontti. Hyökkäyksestä puuttui terävyys, mitä näissä peleissä tarvitaan, eikä se ollut valmis pelinopeuteen, jota meidän puolustus käyttää.

Luodon mukaan hänen oma peli ei ollut parasta mahdollista, mutta Calandan suomalainen lähetti rivien välissä kuitit Gridironissa haastatellulle Santtu Äyräväiselle:

-Facemask on kova…

Suomalaisittain on hyvä muistaa, että EFL-sarja on aikatauluineen, sekä ohjelmineen suunniteltu Keski-Eurooppalaisten joukkueiden lähtökohdista. Kotimaisen jenkkifutiksen kannalta on kuitenkin tärkeää, että joukkueemme osallistuvat kansainvälisiin sarjoihin. Olemme aikanaan olleet eurooppalaisessa eliitissä jenkkifutiksen hierarkiassa. Vaikka Keski-Euroopan maissa, erityisesti Saksassa, Itävällassa ja Sveitsissä sarjat ovat menneet entistä enemmän kohti ammattimaista pelaamista vain haastamaan lähtemällä pystymme kehittämään suomalaista jefua eteenpäin. Pelin kehittämisen ohella näen suurena jatkon kehityskohteena itse seuraorganisaatiot. Ammattimaisuudessa eurooppalaiset seuraorganisaatiot ovat pitkän matkan suomalaisia kollegoitaan edellä. Kun organisaatio on valmis isoihin haasteisiin ja myös näyttää sen toiminnassaan, aiheutuu siitä imua myös eurooppalaisten huippupelaajien keskuudessa.

Wolverines nuolee haavansa , nostaa kuononsa ja lähtee valmistautumaan seurojen toiseen kohtaamiseen. Gridironissa uskomme, että joukkue ottaa oppia tappiostaan ja tarjoaa yleisölle hyvän shown kahden viikon päästä. Jatkoonpääsy EFL:n lohkovaiheessa lasketaan kahden ottelun yhteistuloksen perusteella. Päästäkseen pelaamaan itävaltalaista Grazia vastaan Wolvojen on ryhdistäydyttävä, ja saatava hyökkäyksensä iskukuntoon aivan eri tahdissa kuin Churissa nähtiin. Toivottavasti mm. Mike Andrew saadaan parsittua kasaan kahdessa viikossa.

Calanda Broncos pääsee valmistautumaan Wolverinesin toiseen kohtaamiseen pelaamalla viikon päästä NLA-sarjaottelunsa Basel Gladiatorsia vastaan. EFL-karsinta Part II. pelataan Vantaan ISS-Stadionilla 5. toukokuuta klo 18.00 alkaen. Gridiron seuraa tiiviisti Wolverinesin valmistautumista ratkaisuotteluun.

 

OTTELUN MAALIT

Calanda Broncos vs. Helsinki Wolverines 49-06 (0-0, 14-0, 21-6, 21-0)

1. Neljännes:

– ei maaleja

2. Neljännes:

65 jaardin heitto M. Glavic -> Pascal Maier, lisäpiste H. Hempel 7-0

63 jaardin juoksu DJ Wolfe, lisäpiste H. Hempel 14-0

3. Neljännes:

54 jaardin juoksu DJ Wolfe, lisäpiste H. Hempel 21-0

8 jaardin juoksu DJ Wolfe, lisäpiste H. Hempel 28-0

2 jaardin juoksu Stephen Stokes, lisäpiste epäonnistui 28-6

4. Neljännes:

40 jaardin heitto M. Glavic -> Christian Steffani, lisäpiste H. Hempel 35-6

14 jaardin heitto M. Glavic -> Christian Steffani, lisäpiste Hempel 42-6

19 jaardin heitto M. Glavic -> Steve Valentino, lisäpiste Hempel 49-6

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

  • Luotan, että Wolverines tulee kyllä pystymään parempaan kotonaan. En ihmettelisi vaikka kotona tulisi voittokin!

  • Enpä luottaisi, taso ero on vaan liian suuri tällä hetkellä, lukemat voi olla kylläkin sievemmät !

  • Onko tietoja Wolvojen vammaisten tilasta. Sen jenkin toipumisajaksi sanottiin 5-6 viikkoa, mutta miten britti-rb ja Efe. Mike Andrew olisi se muuttuva tekijä, jolla sen hyökkäyksen saisi yllättämään sveitsiläiset tuosta lauantain rimpuilusta. Mutta tuskin noi mitään kertoo. Laittakaapas Gridiron haastattelua eteenpäin.