Roosters voittoon A-juniorien avauksessa

Gridiron Staff 15.4.2012 20:16 Ei kommentteja

Jaguaarien A-nuorten hyökkäyspeli ei kulkenut kauden avausottelussa. Helsinki Roosters korjasi voiton nimiinsä.

A-nuorten SM-sarjan avausta oli saapunut kylmästä säästä ja katsomon edessä komeina seisovista lumikasoista huolimatta päälle 70 katsojaa. Itse ottelu alkoi Jyväskylän kannalta mainiosti. Jaguaarit potkaisivat lyhyen avauspotkun, jonka peitti ensimmäisenä petopaitojen Ian Damon. Hyökkäys eteni Roostersin päähän, mutta ei kyennyt tekemään touchdownia.

Puolustuksen peli sen sijaa kulki ja se antoi Jaguaarihyökkäykselle monesti hyvät kenttäasemat. Pelätty Henri Jussila pidettiin ottelun alkupuoliskolla täysin aisoissa. Helsinkiläisten aloittanut pelinrakentaja Nicolas Sandhu taas heitti kaksi syötönkatkoa (poimijoina Damon ja Pasi Raatikainen) ja sai tehdä tilaa Otso Flinkmanille. Lisäksi Jaguaarien tamperelaisvahvistus Matti Airaksinen blokkasi yhden lentopotkun. Fly sweep-systeemillä pelannut hyökkäys ei kuitenkaan onnistunut raivaamaan tietään maalille juoksupeleillä. Heittopeli taas näytti olevan vielä pahasti talviterässä ja hyvin pelannut Roostersin takakenttä piti Jyväskylän onnistumiset vähissä.

Toiselle puoliajalle tultaessa Santeri Supi oli vetänyt collegevaatteet niskaansa. Valmentaja Jensen kertoi, että Supi säkitettiin ensimmäisellä puoliajalla pari kertaa sen näköisesti, että hän katsoi parhaaksi ottaa tämän sivuun. Jaguaarien hyökkäyksen puikkoihin astui näin kakkospelinrakentaja Verneri Villanen.

Puolisko alkoi Jaguaarien hyökkäyksen rähmäyksellä. Tauko tai pallonmenetys taisi heijastua myös puolustuksen otteisiin, sillä koko ensimmäisen puoliskon kurissa pidetty Jussila pinkoi heti seuraavalla downilla pitkän juoksun Jaguaarien maalin tuntumaan. Flinkman löysi tämän jälkeen heitollaan Otto Juvosen ja teki ottelun avausmaalin. Pelattu lisäpiste epäonnistui ja Roosters johti näin 0-6. Jaguaarien hyökkäys jatkoi alavireisesti. Kaksi ensimmäistä downia toivat yleensä vain miinusmerkkisiä jaardeja, jonka jälkeen Villasen hyökkäys joutui hankaliin kolmas-ja-pitkä tilanteisiin.

Puolustus pelasi edelleen kovaa ja agressiivisesti. Tämän sai tuta ikävän rajusti myös pelinrakentaja Flinkman, joka sai palloa heittäessään kovan iskun kylkeensä ja joutui jättämään ottelun kesken. Flinkmanin loukkaantuminen keskeytti ottelun myös varsin pitkäksi aikaa.

Villanen yritti herätellä Jaguaarien hyökkäystä taisteluun kantamalla itse palloa ja osallistumalla blokkauspeliinkin. Jaguaarit saikin juoksunsa jälleen joten kuten toimimaan, mutta perättäisiä onnistumisia ei nähty tarpeeksi usein, eivätkä ketjut näin liikkuneet.

Flinkmanin loukkaantumisen jälkeen uuden sauman saanut Sandhu taas alkoi saada juonesta kiinni. Markus Lievosen koppi ja Jussilan jalat siivittivät Roostersin Jaguaarien maalin tuntumaan, jonka jälkeen Sandhu linkosi pallon jälleen Lievoselle. Tällä kertaa koppi syntyi maalialueella ja Rooster siirtyi 12-0 johtoon. Pelattu lisäpisteyritys ei tuonut taaskaan lisäsaalista.

Jaguaarien juoksuhyökkäys toi muutamat uudet yritykset, mutta jälleen kerran tuli eteen se hetki, kun ketjutolppien välinen matka osoittautui liian pitkäksi. Seurauksena pelattu neljäs yritys, jolla Villanen viskasi pitkän ”toivotaan parasta”-kaaren. Roostersin takapuolustaja päätti napata heitosta syötönkatkon aivan oman maaliviivan läheisyydessä vaikka maahanlyönti olisi tuonut paremmat kenttäasemat. Jaguaarien puolustus sai siis vielä tilaisuuden pisteidentekoon.

Jussila polki kuitenkin ensimmäisellä yrityksellä Roostersit pois välittömästä vaarasta ja toisella downilla Sandhu otti jalat alleen ja kipitti Jaguaarien puolustusalueelle ottelun pisimmällä juoksulla. Tämän jälkeen alkoi ilmeisesti loppua usko myös puolustukselta ja Roosters pääsi vielä kaunistelemaan lukemat Henri Jussilan juoksuilla. Lisäpisteyrityksessä Sandhu löysi heitollaan maalintekijä Jussilan ja ottelun loppulukemiksi sinetöityivät 0-20.

Jaguaarien parhaimmiksi pelaajiksi on helppo nostaa puolustuksen puolelta Ian Damon, Aleksi Kriivarinmäki ja Matti Airaksinen. Myös Roostersin puolustus pelasi todella eheän ottelun, ja ansaitsi nollansa. Hyökkäyksen puolella Jaguaareista on vaikea nostaa esiin ketään. Myös jotkin pelipaikkaratkaisut olivat ihmettelemisen arvoisia, sillä laitahyökkääjinä toisinaan esiintyneet Samuel Seppälä ja Esa Vanhoja näyttivät olevan kaukana omilta mukavuusalueiltaan. Roostersin hyökkäyksen ratkaisijoiksi taas nousivat toisella puoliajalla hyvin odotetut nimet, vaikka Jaguaaripuolustus onnistuikin pitämään heidät kurissa vähintäänkin tyydyttävästi.

Kommentoi