Liian suuri kiusaus

jefumaster 13.4.2012 11:22 Ei kommentteja

Perinteiseen tapaan A-junioreiden sarjat käynnistävät kevään pelikauden jenkkifutiksessa. Tällä kaudella vanhimpien junioreiden U21- SM-sarjaan osallistuu viisi joukkuetta.

Vaatimattomasta joukkuemäärästä huolimatta kentillä tullaan näkemään ennätyksellinen kavalkadi Vaahteraliigassa meritoituneita pelaajia. Pelaajat kuten Micky Kyei, Henri Jussila ja Santeri Supi kuuluvat joukkueittensa ratkaisupelaajiin myös miesten sarjoissa. Vaikuttaakin siltä, että joukkueilla on liian suuri kiusaus menestyä sarjoissa pelätäkseen nuorten avainpelaajiensa loukkaantumista.

Sarjanousija Taftissa riskiä hallitaan perinteisemmin. Joukkue peluuttaa nuorten sarjassa kokemattomampia pelinrakentajiaan, vaikka Miro Kadmiryn ikä riittäisi A-junnujen sarjan pelaamiseen. Suurimman riskin U21-sarjassa ottaa Jyväskylän Jaguaarit, joka marssittaa kentälle Vaahteraliigajoukkueensa, ja maajoukkueen pelinrakentajan Santeri Supin.

Kaikkiaan Jaguaarien 34 Vaahteraliigajoukkueensa rosteriin ilmoittamastaan pelaajasta 10 pelaa U21-sarjan pelejä. Joukkueen kapeasta 7 miehen linja-rosterista kolme nuorinta hakee vauhtia junnusarjan peleistä kahteen suuntaan pelaten. Jaguaarit tulee olemaan kova luu nuorten sarjassa mutta…

Jefu on kova kontaktipeli, jonka luonteeseen kuuluu pienet ja suuret kolhut. Se ei pelaa joka pelkää. Nuoret pelaajat kaipaavat tasokkaita pelejä alle Vaahteraliigan käynnistyessä myöhemmin keväällä ja on hienoa seurata kotimaisten nuorten pelaajien läpimurtoja pääsarjatasolla. Riski on kuitenkin hyvä tunnistaa. A-sarjassa liian moni pelaaja joutuu pelaamaan pelissä kahteen suuntaan ja vielä erikoisjoukkueet päälle.

U21 SM-sarja käynnistyy tulevana viikonloppuna kahdella pelillä:

15.4. Palokka, klo 14.00 Jaguaarit – Roosters, Porvoo, klo 17.30 Butchers – Crocodiles

Lue myös

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi