Wolverines panostaa Eurobowl-katsomoon

jefumaster 5.4.2012 21:49 Ei kommentteja

Helsinki Wolverines on valmistautumassa huhtikuun 21. päivä pelattavaan eurobowl-turnauksen ensimmäiseen otteluunsa. Vastaan helsinkiläisille asettuu EFL:n rankingissa viidenneksi arvostettu Calanda Broncos Sveitsin Churista. 

Joukkueet pääsevät lähtemään otteuihinsa varsin erilaisista asetelmista. Sveitsissä sarjat ovat alkaneet ja parhaimmillaan lämpötila on käynyt parinkymmenen asteen pinnassa. Suomessa Wolvojen manageri Peetja Mannila kaipaa aurinkoa.

Euro-kiireidensä keskeltä tavoitettu Mannila vaihtoi viime kauden valmennuspestinsä raakaan managerin rooliin, joka on kotimaisen jefun parissa edelleen harvinainen. Tähän mennessä Peetjan työn jälki on näkynyt lähinnä toinen toistaan näyttävämpien pelaajarekrytointien kavalkadina. Kauden lähestyessä työn toinen puoli eli järjestelyjen osasto ”kaikki muut”, ottaa tukevamman roolin managerin arjessa. Tapahtumajärjestelyissä Mannilan mukaan kaiken keskipisteeksi on asetettu katsojien viihtyvyys. Joskus aikaisemmin Wolvojen kotiottelut ovat tulleet kuuluisiksi edullisista grillimakkaroistaan. Nyt ambitio on asetettu korkealle. ISS Stadionille ollaan rakentamassa mm. täysveristä A-oikeuksin varustettua anniskeluravintolaa.

Ohessa satoa Mannilan haastattelusta. Vastauksista näkee, että manageri on osannut esimerkillisesti pysyä erossa itse pelaamisen suunnittelusta.

Eurobowl-otteluunne on nyt tasan 17 päivää aikaa (4.huhtikuuta). Ovatko valmistelut sujuneet alkuperäisen aikataulun puitteissa tai pitääkö vielä kiirettä?

Aikatauluissa ollaan, niistä harjoitustila resursseista on varmasti otettu kaikki irti mitä on ollut mahdollista, nyt kun vielä aurinko paistasi niin saataisiin vielä muuta lisäharjoitus aikaiseksi.

Mikä asia on eniten keskeneräisenä?

Spessut

 Jos pelaajia ja valmentajia ei lasketa, miten suuri porukka tekee tällä hetkellä työtä Wolverinesin Eurobowl-projektin eteen?

Eurobowl/Kausijulkaisu henkilökunnan lukumäärää en tarkasti tiedä koska en kyseiseen toimikuntaa kuulu, mutta kaiken kaikkiaan varmasti toistakymmentä.

Miten Eurobowl-ottelun järjestelyt poikkeavat normaalin Vaahteraliigaottelun järjestelyistä?

Normaalista suurin poikkeama lienee tuolla ulkopuolistetulla anniskeluravintolalla. Eilen Vantaan kaupunki on myöntänyt luvan suunnitelmille, että ISS Stadionille päästään rakentamaan A-oikeudet omaava ravintolatila josta on myös samanaikaisesti mahdollista seurata peliä. Tämä tuo sitten omat haasteensa esim. järjestyksen valvonnan osalla.

Miksi pelikentäksi valittiin ISS-Stadion?

Sonera Stadioni ei ollut käytettävissä.

Mikä on kotiottelunne yleisötavoite ja millaisilla keinoilla aiotte porukan houkutella katsomoon Vantaan puolelle ?

Vaahteramaljan lukuihin tähdätään. Ruoka ja juomapuoli laitetaan kuntoon jotta laadukasta jenkkifudista on mahdollista seurata hyvissä fasiliteeteissä.

Vastustajanne Calanda Broncos on avannut liigakautensa ryminällä. Millä menetelmilä scouttaatte vastustajanne ennen ensimmäistä ottelua?

Meillä on se etu, että Calandasta saadaan nauhoja, eli ei tuo scouttaaminen sinänsä eroa liigaotteluista, nauhojen saamisen eteen joutuu nyt kuitenkin tekemään enemmän töitä.

Nyt käsillä olevin tiedoin, mitä pidät Broncosin vaarallisimpana aseena?

Itse en ole joukkueeseen tutustunut siten, että voisin sieltä nimetä ne kovimmat pelaajat, mutta uskon että vastassa on tasainen ryhmä josta ei löydy ns. heikkoja lenkkejä.

Olette nettisivuillanne julkaisseet 57 pelaajan nimet euro-rosteriinne. Sääntöjen mukaan listaan saa kerätä 60 pelaajan nimet. Onko niiden lopun kolmen joukossa yllätyksiä tai todellisia vahvistuksia?

Eurobowl rosteriin ei ole enää tulossa lisänimiä, eli näillä 57 mennään.

Kaikki lajia seuraavat tunnistavat avausmiehistöstänne ne tähtipelaajat. Onko harjoituskaudella noussut esille uusia tähti-kandidaatteja nimimiesten ulkopuolelta?

En voi kommentoida koska en ole ollut aktiivisesti valmennusryhmässä mukana.

Ovatko kaikki ulkomaalaispelaajat saapuneet jo maahan?

Eilen (3.huhtikuuta) saapuivat herrat Kuuttila ja Hennessy, joten ryhmä on kokonaan kasassa.

Olette pelanneet nyt scrimmaget Roostersia ja Taftia vastaan. Mitä kerrottavaa sinulla on noista harjoituksista?

Molemmat scrimmaget ajoivat asiansa, minicampien päälle saatiin harjoituspelit missä sisään ajettuja systeemejä päästiin kokeilemaan vierasta joukkuetta vastaan, nämä varmaan antoivat valmentajille paljon infoa mihin asioihin pitää vielä keskittyä ennen Calandan peliä.

Kuinka monta vain euro-peleihin osallistuvaa pelaajaa on kirjattu rosteriinne tällä hetkellä?

Vain kaksi, Vili Vuorinen (OL) ja Niclas Carpelan (QB)

Miten matkustatte eurobowl-avausottelunne. Huhuja liikkuu charter-koneesta ? Yövyttekö Sveitissä ennen/jälkeen ottelun?

Charter-koneesta oli tuossa pyydetty useammastakin paikasta tarjous, kustannustehokkaimmaksi vaihtoehdoksi tuli kuitenkin viettää viikonloppu Sveitsissä reittilennoilla. Eli joukkue matkustaa Sveitsiin perjantai iltana ja paluumatka alkaa sunnuntaina.

Mikä on tavoitteenne Vaahteraliigassa?

Uusia mestaruus.

Stokes pelaa nyt viidettä kautta joukkueessanne. Onko ajatuksissa ollut hakea hänelle suomalaisstatusta vaahteraliigaan?

Suomalaisstatusta ei myönnetä Yhdysvaltojen kansalaiselle joka saa korvausta pelaamisesta.

Millä sanoilla haluaisit kutsua jenkkifutista seuraavan yhteisön 5.5. iSS Stadionille.

Tervetuloa seuraamaan ainutkertaista mahdollisuutta nähdä Eurobowl-ottelua Suomessa tänä vuonna.

Haastattelun jälkeen vilkaisin 10 vuorokauden sääennustetta sekä Helsinkiin, että Sveitsin Churiin. Ikävä kyllä Mannilan toivomaa lämmintä aurinkoa ei ole luvassa Etelä-Suomeen ainakaan pääsiäisen pyhiksi. En tiedä lämmittääkö se Peetjaa lainkaan, mutta jo kesäisiin päiviin tottuneet Sveitsiläiset tulevat saamaan tulevana viikonloppuna niskaansa lumisateita.

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *