Korkeakoulusarjat käyntiin Suomessa ja Ruotsissa

Gridiron Staff 31.3.2012 9:37 Ei kommentteja

Tänä vuonna käynnistyi jenkkifutiksen korkeakoulusarja niin Suomessa kuin rapakon toisella puolen Ruotsissakin. Molemmat sarjat ovat lähteneet pienestä liikkeelle eikä alkuhankaluuksista ole vältytty.

Suomessa korkeakoulujoukkueita on kuusi kappaletta: Vaasa, Tampere, Jyväskylä ja kolme Turussa. Naapurissa joukkueita on neljä: Örebro ja kolme Tukholmassa. Kumpikin on hallisarja eivätkä säännötkään poikkea suuresti. Suurin ero on että ruotsalaiset ovat vähentäneet pelaajien määrän seitsemään suomalaisten pelatessa 8 vs 8 –pelimuodolla.

Molemmissa kilpasarjoissa on runkosarja saatu kunnialla päätökseen ja nyt on siirrytty loppupeleihin. Sekä suomalaiset että ruotsalaiset opiskelijat ovat kääntyneet paikallisten opiskelijoiden liikuntaliittojen puoleen ja ensi viikonloppuna ratkaistaan ensimmäistä kertaa opiskelijoiden mestaruus niin Suomessa kuin Ruotsissakin.

Suomen korkeakoulujenkkifutis on jaettu kahteen lohkoon joissa pelattiin kaksinkertainen sarja. Turun lohkon voitti selvästi Turun yliopiston UTU Beaver Hunters. Muun Suomen lohkossa ottelut menivät ristiin ja voiton nappasi maalieron turvin Tampereen korkeakoulujen yhdistelmäjoukkue TCFA Rotwalli. Ruotsin runkosarjassa jokainen joukkue kohtasi kertaalleen ja Örebron yliopiston Örebro Black Jacks oli lyömätön.

Sarjoja yhdistää myös viimehetken muutokset viikonlopun mestaruuskisoissa. Lauantaina pelattavassa Ruotsin mestaruuskisoissa Tukholman kauppakorkeakoulu perui osallistumisensa keskiviikkona, ja kisat typistyivät mestaruusotteluksi. Yhtälailla Suomessa Tampere ja Vaasan korkeakoulujen joukkue Wasa Dogs peruivat yllättäen osallistumisensa opiskelijoiden SM-kisoihin keskiviikkoiltana. SM-kisat lyhenivät kahdesta päivästä yksipäiväisiksi ja sunnuntaina ratkotaan mestaruus sekä miesten että naisten osalta.

Tosiaan, Suomessa pelaavat korkeakoulutasolla myös naiset, mitä ei naapurissa ainakaan vielä ole nähty. Turussa Caribia-Areenalla järjestettävissä kisoissa ensimmäisestä opiskelijoiden SM-tittelistä kisaavat Turun ammattikorkeakoulun TUAS Tornadoes ja UTU Beaver Hunters, sekä naisissa Åbo Akademi IN10s ja UTU Damers. Naisten ottelu alkaa klo 13:30 ja miesten ottelu heti perään klo 16:30.

– Tästä on hyvä lähteä eteenpäin, uskoo Åbo Akademissa opiskeleva sarjapäällikkö Ville Väänänen. Ensimmäisestä kaudesta on opittu paljon ja ensi kaudeksi odotetaan kasvua.

Jutun kirjoitti korkeakoulujenkkifutiksen sarjapäällikkö Ville Väänänen.

Kommentoi